Ezt gyorsan el kell küldni a Maróthnak!
Az Unimog paltón ázó-vacogó légvédelmisek nevében követeljük ennek beszerzését!

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ezt gyorsan el kell küldni a Maróthnak!
A páncélozott járművek fő feladata a katonák szállítása, nem pedig a háború közepébe kerülés. Miért használná a Gidran -t ilyen munkára, ha egy kevesebb ember teherbírású páncélozott jármű áll?
Ez nincs igazán messze a légvédelmi missziótól.Ezt gyorsan el kell küldni a Maróthnak!
Az Unimog paltón ázó-vacogó légvédelmisek nevében követeljük ennek beszerzését!![]()
Egyelőre a Gidrán gyártása a tuti, NMS-re is jó lesz ez a torony, ha az is renszeresítjük.A páncélozott járművek fő feladata a katonák szállítása, nem pedig a háború közepébe kerülés. Miért használná a Gidran -t ilyen munkára, ha egy kevesebb ember teherbírású páncélozott jármű áll?
zsöszüi robot...Ezen már filóztam, hogy amikor elküldu majd valaki a robotját külföldre, akkor az majd vehet e jegyet repülőre, vagy poggyászként kell feladnia magát? Aztán továbbtekeredett a gondolatvilágom nekem is ugyanerre, ahogy a lilára festett hajú idióták tüntetnének a kirekeszrés ellen....
Ezzel a török toronnyal két baj van: nincs rajta 50-es géppuska és nem a Mistralhoz van, hanem Stingerhez...A páncélozott járművek fő feladata a katonák szállítása, nem pedig a háború közepébe kerülés. Miért használná a Gidran -t ilyen munkára, ha egy kevesebb ember teherbírású páncélozott jármű áll?
Azt akartam mondani, hogy korábban légvédelmi célokra használták, és ez az egyetlen fénykép, amelyet az interneten találtam. Nem az volt a célom, hogy török rendszert mutassak.Egyelőre a Gidrán gyártása a tuti, NMS-re is jó lesz ez a torony, ha az is renszeresítjük.
Egyébként meg kell a páncélzat: a Mistral hatótávolságából következik, hogy a front mögött pár kilóméterrel lehet csak hátrébb, szóval megalább a tüzérségi repeszekkel szemben állnia kell a sarat...
Egyelőre a sajátjukkal is küzdenek. A cseh hadseregnél most megy a balhé.
Ki lett már számolva, hogy az F-16 nem lett volna drágább és olcsóbban üzemeltethető jobb képességek mellett ( azt nem lehet elektronikával pótolni, hogy kisebb a fegyverterhelés és a tolóeró/tömeg arány).
Én még fel akartam hozni -de végül mégse mertem, hogy a Skyrangereket rápakolhatnánk vasárban összevásárolt t-55 alvázakra is.![]()
Egyébként tegnap néztem a régi szovjet honvédségi hídvetőt. Azt hiszem T-55 alapokon van. Hát izé..... kínos, ahogy füstöl meg szerencsétlenkedik egy Leopard mellett. T-72 szintén. A Leopardot azért tudod, hogy jön, mert remeg a föld, a T-72-őt azért, mert 20 méteres körzetben tömény füst van.
Peggy = htka forrumozókPeggy = OV?
Mondok egy példat. A Gripen E alapvetően AESA ECM antennákkal lett megtervezve (természetesen az Arexis podba is az kerül), miközben a Growlernél friss hír, hogy a Raytheon most gyártott 3 (azaz három) darabot az új AESA podból.Az EW-hez senki sem ért ezt garantálom. Az amit a Gripen tud ettől meg meg sem közelíti a Growlert. A ket gép ilyen téren nem egy kategória.
A t72 vitát semmi sem oldja meg, ha lenne még 1 zlj Leo2A7HU vagy még 3-4-5-6 zlj az sem, mert akkor meg az lenne kinyilatkoztatva, hogy bezzeg jemenben előkaparták még a t34-et is....De a T-72 vitát megoldotta volna.
Minden célra kettőt inditunk.Miért szerinted nem lehet? Én úgy látom 2 rakétának van hely...
A Gripen is, sőt, 30 evvel megelőzte benne a Growlert es a TIDLS még mindig vezető funkció a piacon.Valóban lehet impresszív, de az alapvetően önvédelmi rendszer, a Growler pedig kötelékeket képes védeni és komplett légvédelmi rendszerek harcát ellehetetleníteni, vagy megnehezíteni.
Ez igy konkrétan nem igaz, de részben az.Az EW-hez senki sem ért ezt garantálom. Az amit a Gripen tud ettől meg meg sem közelíti a Growlert. A ket gép ilyen téren nem egy kategória.
A síma Gripen C vagy E vs. Growler alma és körte...A Gripen közel sem láthatatlan EW ide vagy oda. A Growler teljesen nas liga, a Gripen EW képessége a fasorban sincs ahoz képest.
Félrebeszélsz. Kit érdekel, hogy mit mire kínál a SAAB amikor Growlerről és Gripenről van szó?Ez igy konkrétan nem igaz, de részben az.
Annyiban igazad van, hogy a Growler kb egy mini AEW&C gép, míg a Gripenben a missionhoz szükséges (támadó és védekező) EW van, de a Saab AEW&C szerepre a GlobalEyet kinalja, ami viszont megint messze tobbet tud, mint egy Growler, még a maga kategóriájában is piacvezető.
Nem en beszéltem felre, hanem te. Láthatóan nem sok ismereted van a modern EW terén.Félrebeszélsz. Kit érdekel, hogy mit mire kínál a SAAB amikor Growlerről és Gripenről van szó?
És baromi telített piac is ráadásul.A magyar kézifegyver ipar akkor tud talpon maradni hosszútávon, ha az államtól függetlenül is rentábilis. Meg kell célozni az amerikai civil piacot, ami a legnagyobb a világon - konkrétan CZ is abból él.
A US Navy-nél is van E-2D AEW&C.Ez igy konkrétan nem igaz, de részben az.
Annyiban igazad van, hogy a Growler kb egy mini AEW&C gép, míg a Gripenben a missionhoz szükséges (támadó és védekező) EW van, de a Saab AEW&C szerepre a GlobalEyet kinalja, ami viszont megint messze tobbet tud, mint egy Growler, még a maga kategóriájában is piacvezető.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..