A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Betenném ide a Z2026 eredeti (promo) anyagából az ide vonatkozó részt :) :
af77a8c9892c4c97a0c90cd4943ad5cb.jpg

Az kiképzőgépes résznek köztudottan nemigazán örülök...,de evvan...a magyar Gripen sorsa meg a kezdetek kezdetén eldőlt.
Ezt én sem nagyon értem.
Az egy dolog, hogy a Z terv egyik deklarált alapvetése. A másik igen komoly ráutaló magatartás az volt, hogy úgy módosítottuk a lízing szerződést, hogy szerződés végén legkésőbb a tulajdonunkba kerül a 14 gép. Ez gazdaságilag teljesen értelmetlen húzás lett volna, ha mellette F35-ösöket tervezünk.
A harmadik jel meg pont az NG utáni érdeklődésünk volt. Az NG-nek nincs értelme az F-35 beszerzése esetén. Oda hangsebesség feletti kiképzőgép kell!

• Tetszik
Reactions: vasszekely
Ezt én sem nagyon értem.
Az egy dolog, hogy a Z terv egyik deklarált alapvetése. A másik igen komoly ráutaló magatartás az volt, hogy úgy módosítottuk a lízing szerződést, hogy szerződés végén legkésőbb a tulajdonunkba kerül a 14 gép. Ez gazdaságilag teljesen értelmetlen húzás lett volna, ha mellette F35-ösöket tervezünk.
A harmadik jel meg pont az NG utáni érdeklődésünk volt. Az NG-nek nincs értelme az F-35 beszerzése esetén. Oda hangsebesség feletti kiképzőgép kell!
Teljesen nyilvánvaló, hogy arra játszunk, hogy addig kihúzzuk míg nem körvonalazódnak piacon az F35-nek a lehetséges konkurensei, és itt nem csak az EU-ra kell gondolni. Azt is látni kell, hogy felelőtlenség lenne (lett volna) F35-re váltani és simán 'elégetni' a haderőfejlesztésre szánt pénzt.

Jaj igen mint az alapok legektetése csak itt a Csajok topik csajainak fektetése @Pogány módra! Amolyan Zrínyi!
Gondoltam benézek ebbe a topikba,hátha kiderült valami fontos részlet a magyar haderőfejlesztéssel kapcsolatban,ezzel szemben megtudtam,hogy Pogány kivont "karddal" rohanná le a csajos topik üdvöskéit:).

Végül is egy hazáját szerető magyar férfinak minden fronton helyt kell állnia és az első sorban kell harcolnia:):)

Ez akkor egy nagyon kiherélt Zrínyi2026 lesz. Se újabb század Griffmadár, se rakétatüzérség, tüzérség is csak az a 24 Pzh 2000?

Szerintem sehol nem mondtak olyat, hogy nem lesz masodik szazad. Pont ellenkezoleg, nagy a susmus az egyuttmukodserol, ami teljesen egyertelmuen 2-3. szazadokra utal (ti. nem a meglevo gepeinkhez fogunk spare elemeket gyartani, az komolytalan tetel.)

Ez akkor egy nagyon kiherélt Zrínyi2026 lesz. Se újabb század Griffmadár, se rakétatüzérség, tüzérség is csak az a 24 Pzh 2000?
Igazából ezen kívül kb. minden jön. :D
És sztem vadaszgépek is fognak, ahogy rakétatüzérség is. De látni kell, hogy azért van egy ktg. limit, hiaba lesz a 2010es évek honvédelmi büdzséjének háromszoros jövőre.

Azt is látni kell, hogy ami most érkezik az egy alapcsomag. De építkezni csak ezekre az alapokra lehet. Marpedig az MH annyira lezüllött, hogy innen kellett indulni.

Az eddig berendelt/leszerződött cuccok nagy része ki sincs fizetve, szóval még évekig nyögi a büdzsé ezeket a beszerzéseket.
Nyilván nem lehet mindent egyszerre - a tempó amit tolnak így is egyedülálló Európában...
Ne legyünk telhetetlenek! :)

"A Magyar Honvédség új szolgálati jogviszonyáról, az Önkéntes Katonai Szolgálat sikerességéről – közel hétszázan jelentkeztek az eredetileg négyszáz főre tervezett keretre –, annak szakaszairól, és a felsőoktatási felvételi során a szolgálatért járó pontok összegéről számolt be Benkő Tibor honvédelmi miniszter az M1 műsorában.
A tárca vezetője továbbá beszélt a fiatalok megszólításának lehetőségeiről, a hazafias honvédelmi nevelés és a kadétképzés népszerűségéről, a honvédségi ösztöndíj-rendszerről, illetve arról is, hogy a mai naptól a katonák ismét segítséget nyújtanak az egészségügyi intézmények dolgozóinak a szakképesítés nélkül ellátható logisztikai feladatokban."

A teljes interjút ide kattintva tudod visszanézni: https://hirado.hu/videok/honvedelmi-reform/

Igazából ezen kívül kb. minden jön. :D
És sztem vadaszgépek is fognak, ahogy rakétatüzérség is. De látni kell, hogy azért van egy ktg. limit, hiaba lesz a 2010es évek honvédelmi büdzséjének háromszoros jövőre.

Azt is látni kell, hogy ami most érkezik az egy alapcsomag. De építkezni csak ezekre az alapokra lehet. Marpedig az MH annyira lezüllött, hogy innen kellett indulni.

Háát, azért még jó pár cucc kellene, kb felét vásároltuk be eddig. Biztos van valamekkora gond a pénzeknél, Covid fix, hogy áthúzott dolgokat, vitt/vinni fog el pénzt bőven :/

Ja meg emlegették a Tiger helicoptert is, a Zausztrálok úgyis lepasszolják őket és lecserélik Apacsokra, megcsíphetnénk az egész flottájukat.

• Hűha
Reactions: Törölt tag