A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 880
91 438
113
Ez akkor egy nagyon kiherélt Zrínyi2026 lesz. Se újabb század Griffmadár, se rakétatüzérség, tüzérség is csak az a 24 Pzh 2000?
Igazából ezen kívül kb. minden jön. :D
És sztem vadaszgépek is fognak, ahogy rakétatüzérség is. De látni kell, hogy azért van egy ktg. limit, hiaba lesz a 2010es évek honvédelmi büdzséjének háromszoros jövőre.

Azt is látni kell, hogy ami most érkezik az egy alapcsomag. De építkezni csak ezekre az alapokra lehet. Marpedig az MH annyira lezüllött, hogy innen kellett indulni.
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 813
36 011
113
Az eddig berendelt/leszerződött cuccok nagy része ki sincs fizetve, szóval még évekig nyögi a büdzsé ezeket a beszerzéseket.
Nyilván nem lehet mindent egyszerre - a tempó amit tolnak így is egyedülálló Európában...
Ne legyünk telhetetlenek! :)
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 145
73 704
113
"A Magyar Honvédség új szolgálati jogviszonyáról, az Önkéntes Katonai Szolgálat sikerességéről – közel hétszázan jelentkeztek az eredetileg négyszáz főre tervezett keretre –, annak szakaszairól, és a felsőoktatási felvételi során a szolgálatért járó pontok összegéről számolt be Benkő Tibor honvédelmi miniszter az M1 műsorában.
A tárca vezetője továbbá beszélt a fiatalok megszólításának lehetőségeiről, a hazafias honvédelmi nevelés és a kadétképzés népszerűségéről, a honvédségi ösztöndíj-rendszerről, illetve arról is, hogy a mai naptól a katonák ismét segítséget nyújtanak az egészségügyi intézmények dolgozóinak a szakképesítés nélkül ellátható logisztikai feladatokban."


A teljes interjút ide kattintva tudod visszanézni: https://hirado.hu/videok/honvedelmi-reform/
 

ms07

Well-Known Member
2012. október 19.
3 633
5 357
113
Igazából ezen kívül kb. minden jön. :D
És sztem vadaszgépek is fognak, ahogy rakétatüzérség is. De látni kell, hogy azért van egy ktg. limit, hiaba lesz a 2010es évek honvédelmi büdzséjének háromszoros jövőre.

Azt is látni kell, hogy ami most érkezik az egy alapcsomag. De építkezni csak ezekre az alapokra lehet. Marpedig az MH annyira lezüllött, hogy innen kellett indulni.

Háát, azért még jó pár cucc kellene, kb felét vásároltuk be eddig. Biztos van valamekkora gond a pénzeknél, Covid fix, hogy áthúzott dolgokat, vitt/vinni fog el pénzt bőven :/
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 849
35 439
113
Ja meg emlegették a Tiger helicoptert is, a Zausztrálok úgyis lepasszolják őket és lecserélik Apacsokra, megcsíphetnénk az egész flottájukat.
 
  • Hűha
Reactions: pöcshuszár

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 174
6 712
113
Ez akkor egy nagyon kiherélt Zrínyi2026 lesz. Se újabb század Griffmadár, se rakétatüzérség, tüzérség is csak az a 24 Pzh 2000?

Nézz be a Gripen topicba! Épp arról megy az ötletelgetés, hogy a mostani bejelentés miért, hogyan és mikorra jelent második századot. Nagyon csodálkoznék rajta, ha ez ebben az évtizedben nem lenne lezongorázva. Szerintem célegyenesben vagyunk, csak először gyanúsan a cseheknek kell lépni. Addig nekünk max pár kiképző gép. Ha Prágában rendeződik, hogy a jelenlegi gépeket upgradelik vagy újakat gyártanak licenceben az AV gyárában, onnantól kezdve már senkivel nem fogsz tudni fogadni az ellen, hogy mi is bizony be fogunk vásárolni egy század új légi vasat.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 880
91 438
113
Háát, azért még jó pár cucc kellene, kb felét vásároltuk be eddig. Biztos van valamekkora gond a pénzeknél, Covid fix, hogy áthúzott dolgokat, vitt/vinni fog el pénzt bőven :/
A HM költségvetésében ez nem látszik. Ha a tavaly őszi bejelentésdömpingre gondolunk ott sem. Viszont a rakétatüzérség csúszása erre utalhat.
 
  • Tetszik
Reactions: pöcshuszár

Irsai Olivér

Well-Known Member
2019. június 7.
1 723
5 787
113
f4daff6c44b360c32e3ce5611126ad74f428b95e.pdf

A Honvédség beszáll az internetbe. Pontosabban a szépségszaloniparba.

via index.hu
 
W

Wilson

Guest
Ezt az olasz cikket berakom ide, mivel nem is olyan régen szó volt a magyar katonák juttatásairól...

Mennyit lehet keresni egy küldetésen?

AMP Elisa Corpolongo...

AMP


Több olyan külföldi ország van, ahol jelenleg az olasz hadsereg katonái vannak bevetésen, de mennyit keresnek egy-egy bevetésen?

Az olasz hadsereg katonája - csakúgy, mint más hadseregek katonái - néha többet kap a rendes fizetésnél. Valójában, ha egy katona részt vesz egy külföldi misszióban, több pénzt kap, mint egy másik, azonos rangú katona, aki nem vesz részt ilyen misszióban.

A fizetés azonban nem minden misszióban és nem minden országban egyforma, ahol az olasz hadsereg jelen van..

Mennyivel nő egy külföldi misszióban lévő katona fizetése? Mennyit keres egy katona egy külföldi misszióban?

A külföldi missziókba induló olasz katonák az elért rangtól függően változó fizetést kapnak. A fizetés tartalmazza a napidíjat is - azaz az utazási költségek átalányösszegű megtérítését -, amely attól függően változik, hogy melyik országba küldik a missziót. Ezen túlmenően a rendszer különböző juttatásokkal kiegészítő hozzájárulást is biztosít.

Ma számos olyan ország van külföldön, ahol olasz katonák teljesítenek küldetést. Konkrétan az olasz katonák gyakran más hadseregekkel, elsősorban az Egyesült Államokkal együtt teljesítenek küldetéseket.

Katonai fizetések és rendfokozatok.....

Általánosságban elmondható, hogy az olasz hadseregben egy katona fizetése évente legalább bruttó 17 000 eurótól legfeljebb 25 000 euróig terjed.

Egy katona, aki küldetésre megy, többet keres. Sok függ azonban az elért rangtól. A rang egy olyan fizetési érték, amely független a küldetés típusától, és egy hierarchikus skálát követ, amely a ranggal növekszik.

Az olasz katonák alapfizetésén felül, amely 17 000 és 25 000 euró között változik a kapott rangtól függően, a külföldi missziókban szolgáló katonák különböző juttatásokat, szabadságot és kiegészítő nyugdíjjárulékokat kapnak. A külföldi kiküldetésre induló olasz katona a küldetésre biztosított napidíj és a munkavégzés helye szerinti ország szerint változó összegű juttatásra jogosult.

A külföldi kiküldetésért járó minimális fizetés átlagosan nem lehet kevesebb 100 eurónál. Külföldi kiküldetés esetén az olasz katona a rendes havi juttatáson felül általában havi 2 000 és 4 000 euró közötti összegű kiegészítő illetményt kaphat. De sok függ a küldetés időtartamától.

Nem szabad azonban elfelejteni, hogy még az egy-két napos, laktanyán kívüli utazások is az alap illetményen felüli pótléknak minősülnek, és nem csak azok a külföldi kiküldetések, amelyek időtartama gyakran hónapokig tart , vagy akár meg is haladja azt.


https://www.forzeitaliane.it/?page=amp&id_article=409&__twitter_impression=true