2013-14 körül megkezdődött a román F-16 beszerzési folyamat,2021 végén vagyunk,szóval mennyi idő is tellt el? Pontosan tisztában vagyok a tényekkel,ne kezdj el ferdíteni! Egy beszerzés nem onnan indul,hogy megérkezik az első gép.
De, a legiero szamara pontosan ott kezdodik, ne beszeljunk mar hulyesegeket.
Kutyat nem erdekli, ha elotte 30 evig targyaltak rola, a dolog lenyege, hogy par ev alatt beszereztek 17 gepet. Oreg szarok, de nemi upgrade is volt rajtuk, ezert a
jelenlegi Gripeneket ez a 17 mar bevallalhatja (feltetelezve, hogy a pilotaik normalisan ki lesznek kepezve, de ez nalunk is gond volt sokaig.)
Az is világosan érthető,hogy se tender,se további használt gépek megvásárlásáról szóló szerződés nincs a románoknál jelenleg,te viszont tényként kezeled a 4 századnyi román vadászt,miközben meg rohadtul nem az. Ha sikerül is ezt megvalósítani,az nem megy egyik napról a másikra.
Nem, 3 szazad, ami teny, mert azt viszonylag fillerekert be tudjak szerezni es egyertelmuen be is fogjak - egyszeruen muszaj nekik, a Migek eletveszelyesek es semmire nem jok ma mar.
Annyit kértem,hogy ragaszkodjunk a tényekhez,erre neki állsz személyeskedni,hát jó...
MEg1x: mar most tobb gepuk van, mint nekunk.
Ha vesznek meg1x ennyit, akkor 34 (!) oreg F-16 lesz, ami ha a 2 ketuleses Gripent leszamitom, hogy azzal gyakorolnak meg tanulnak, akkor az oveke maris
3x akkora legiero lesz, mint a magyar operettszazad.
Nem 10 meg 20 ev mulva, hanem mondjuk 4-6 ev mulva - Ilyen oreg F-16 annyi van a piacon, mint a tenger, raadasul barmikor kapnak innen is, a letarolt ANG keszletekbol, ha kicsit tobbet is raszannak. Az elhatarozasuk mar megvan, az oreg gepek meg nem is dragak.
Az F-35 nedves alom, de azt szerintem minden roman tudja.
Gripennel kapcsolatban nem hangzott el hivatalosan semmi konkrétum se az E vásárlással,se újabb századdal kapcsolatban.
Benko. Kb 10x irtuk eddig le, konkretan uj Gripenekrol beszelt es mivel a meglevok a mieink maradnak, eleg logikus a minimum 2 szazad meretu legiero, raadasul regios szintu eropoziciorol beszel az uj doktrina (no meg mellesleg 20 ev utan ujra elernek az egykori MiG-29 letszamat, tapsoljuk meg.)
Az,hogy ilyen-olyan nyilatkozatba,megszólalásba mit magyaráz bele valaki,néha már kb. valami összeesküvés elméletet létrehozva,az nem válik tőle ténnyé,ennyi. A személyes vélemény,álmok,az,hogy ki mibe mit lát bele,és a konkrét tények között ég és föld a különbség,nem tudom,hogy ezen még mit kellene ragoznom,hogy megértsd?
Azt hiszem, ertem.
Idezunk valamit Benkotol, te kozlod, hogy az neked nem bejelentes.
A romanoknal bejelentenek valamit, erre kozlod, hogy meg nem tortent meg.
Ovoda. Teljesen ertelmetlen ez az egesz.
1 század tuningolt Gripen 5 év múlva a térség fegyverkezését nézve qrvagyenge!!! Visszacsúsznánk légierő potenciálban fejlesztés ide, fejlesztés oda...
Pontosan.