T-80

Nem csak az T90A -nak van új töltőgépe?

Szerintem az export tankoknál csak annak. Bár ha jól tudom a töltőgép többször is módosult, nem tudom ki tudja követni már ezeket.... o_O

Ezek szerint a T-72B3-asba még manapság is javadalmaznak BM9-est?

Miért ne javadalmaznának?
A szovjetunióban is inkább kiképzőlőszernek tekintették a 3BM9-est, nem hadilőszernek. Olcsó és a célnak megfelel.
Ráadásul egy IFV-t ma is átüt 2 km-en....

Egen, mire rendszerbe kerülnek, el is érik a hidegháborús DM33 és az M829 szintjét is páncélátütésben, de mind a DM43, mind az Öbölháborús M829A1-től még továbbra is messze elmaradnak.

2008-2.jpg

Azért az ebben a táblázatban szereplő adatok hitelessége több, mint megkérdőjelezhető.....
Pl:
M829A1: (Rendszeresítés éve: 1988)
Páncélátütés:
570 mm RHA 0° becsapódási szög mellet 2000 méteren.
A KWE-1-es teljesítményét ugyan ide teszik. Arra a marketing szintén 700 mm-t ígér, a tajvani cikk az USA export dokura hivatkozva meg 550-570 mm-t átütést állít 2 km-en.
Valószínűleg bili acélban, 0 méterről tud 700 mm-t mind a kettő....

Az eredeti DM33 jó ha 2 km-en eléri az 500 mm-t (a mai A3 többet tud!).
A 120CN OFL120-G1-re 420 mm-es adat van 1000 méterre!
A DM43-al megegyező, (eredeti) 120CN OFL-F1 600 mm tud 2 km-en...

Ha innen nézed, nem a fenti táblázatból, akkor a 3BM42 460 mm-s és a 3BM32 500 mm-s garantált átütése egyáltalán nem rossz!

A T-90A töltőgépe használhatja a Mango-M, Szvinyec-1,2 modernizálás nélkül. Viszont a T-80BVM töltőgépét modernizálták, hogy tudja használni az előbb leírt lőszereket.
Igen erre gondoltam, hogy a T-90A volt az első olyan ami az újakat is tudta használi és ez alapján csinálták a többi töltőrendszerének modernizációját.

De a sima T90-ben nem vagyok biztos, hogy az új lőszereket ki tudja-e lőni.

Igen erre gondoltam, hogy a T-90A volt az első olyan ami az újakat is tudta használi és ez alapján csinálták a többi töltőrendszerének modernizációját.

De a sima T90-ben nem vagyok biztos, hogy az új lőszereket ki tudja-e lőni.
Sima T-90 harckocsik raktáron vannak,nincsenek harci alakulatoknál. Modernizálva lesznek M szintre, utána tudni fogja.

Azért az ebben a táblázatban szereplő adatok hitelessége több, mint megkérdőjelezhető.....

Hát egy ilyen kijelentést bizony forrásokkal kell alátámasztanod, amik erősebbek mint a Moszkvai Műszaki Egyetem lőszertervezési tankönyve*, ahonnan a fenti táblázat van. Előre szólok, hogy különféle kamu Svéd slideshow, lengyel "Aranysas Magazin" és egyéb "Vologya a netről" kevés lesz.
Lőszer manuálok, gyártói reklámanyagok, szórólapok előnyben.

*Средства поражения и боеприпасы Учебник - А.В. Бабкин, В.А. Велданов, Е.Ф. Грязнов и В.В. Селиванова. - МГТУ им. Н.Э. Баумана - 2008

Pl:
M829A1: (Rendszeresítés éve: 1988)
Páncélátütés:
570 mm RHA 0° becsapódási szög mellet 2000 méteren.
A KWE-1-es teljesítményét ugyan ide teszik. Arra a marketing szintén 700 mm-t ígér, a tajvani cikk az USA export dokura hivatkozva meg 550-570 mm-t átütést állít 2 km-en.
Valószínűleg bili acélban, 0 méterről tud 700 mm-t mind a kettő....

Az eredeti DM33 jó ha 2 km-en eléri az 500 mm-t (a mai A3 többet tud!).
A 120CN OFL120-G1-re 420 mm-es adat van 1000 méterre!
A DM43-al megegyező, (eredeti) 120CN OFL-F1 600 mm tud 2 km-en...
Ha innen nézed, nem a fenti táblázatból, akkor a 3BM42 460 mm-s és a 3BM32 500 mm-s garantált átütése egyáltalán nem rossz!

És te a fentieket honnan veszed?
Forrás?

Szerencsére a nyugati reklám anyagok és szórólapok kicsit sem hazudnak.... :D

És te a fentieket honnan veszed?
Forrás?

Mondjuk a KEW-A1 valós értékét szintén egy gyártótól aki az eredeti gyártóval ellentétben kevésbé hazudós:
"KEW-A1 tungsten core armor-piercing discarding sabot possess a penetration depth of approximately 550mm to 570mm. This is probably enough to deal with 96A."
A KEW-A1 lényegében az M829-el egyenértékű.

De kalkulátorral is utána lehet számolni, ugyanis a lövedékek minden paramétere ismert. (hossz, átmérő, sebesség stb...)
Nekem ez alapján 290 HB-s (MBL-1) acélban mérve az M829A1 kb. 600 mm RHA-t lő át, lényegében 0 méteren.
Az évekkel ezelőtti leírásomban kikutatott adatt közvetlen közelre 670 mm volt! 2 km-en 570 mm, ismeretlen acélminőségben. Ha csak 200 HB-ra állítom be a kalkulátorban az acélminőséget akkor kijön a 665 mm-s érték....
150 HB-s hagyományos acélban meg a 710+ mm.... Szóval bili acélban tudnak ezek ha akarnak! :cool:

Az M829 számított értéke 590 mm 0 méteren 290 HB-s acélban. Erre írnak a KEW-1 esetén 550-570 mm-t.
Gondolom én, hogy az M829A1 valódi előnye elsősorban a keskenyebb kialakítás lehet, ami miatt jobban megtartja az erejét 2 km-n, mint a vastagabb M829-es.

Hogy működik-e a kalkulátor?
Valószínűleg igen, ugyanis az M829A3 adataira azt dobta ki, hogy a 290 HB-s acélban 697 mm-t képes behatolni közvetlen közelről.
Ha 150 HB-ra nyomom le a célanyag keménységét akkor a 830 mm is meg van neki!
Ez lényegében megegyezik a gyári értékkel ami 800 mm....

Fofonfanov bácsi adatai alapján nézzük meg a 3BM32-est!
Bevittem az adatokat és doppergés!!!!!!!!!!!!!!
Pontosan kijöt az áthatolási érték! Igaz nem 2 km-re..., mert szerintem a kalkulátor közvetlen közelről mér, de kijött.
3BM32 500 mm-s áthatolás 290 HB-s acélban.
150 HB-s biliacélban 580 mm-s áthatolás.

3BM46 értéke gyárilag 600 mm.
Nézzük meg!
3BM46-nál szintén kijött, vagy 600 mm-s áthatolás 290 HB-s acélban....
701 mm-s áthatolás 150 HB-s biliacélban.

Nézzük a DM33-at!
DM33-nál 290 HB-s acélban 514 mm áthatolási érték.
DM53-nál (L55) 290 HB-s acélban 684 mm-s áthatolási érték.
Persze 150 HB-s bili acélban 830 mm-s értéket tud, ami közel van a 2 km-en 810 mm-s "hivatalos" német értékhez :cool:

Források:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Hát egy ilyen kijelentést bizony forrásokkal kell alátámasztanod, amik erősebbek mint a Moszkvai Műszaki Egyetem lőszertervezési tankönyve*, ahonnan a fenti táblázat van. Előre szólok, hogy különféle kamu Svéd slideshow, lengyel "Aranysas Magazin" és egyéb "Vologya a netről" kevés lesz.
Hát ez a kijelentés is már idejét múlta mondhatnánk nem fedi -hiszen nem fedheti - a valóságot ! A MME lőszertervezési tankönyve ugyan honnan a pacomból tudhatná pontosan azt , hogy mit tud az ellen lőszere a SZU/Orosz HK-ellen -se lőszere , se platformja , se ágyúja , se releváns tesztje nem lehetett hozzá - illetve azt se tudhatja pontosan -legfeljebb becsülheti - , hogy a saját lőszerek miképpen viselkednének az ellen HK-ival szemben ugyan azon ok miatt mert csak becsülni tudták . A régebbi lőszereket / HK-at a helyi háborúkban talán tudták tesztelni / követni de a moderneket nem nagyon .

"Lőszer manuálok, gyártói reklámanyagok, szórólapok előnyben." pont az a kategória amivel elakarják adni a terméket valós tesztek nélkül becsült adatok alapján aztán , hogy ez mennyire áll közel a valósághoz azt meg kitudja . Tudod mondjuk a diesel botrány elég támpont a hitelességhez !

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0 and fip7
Szerencsére a nyugati reklám anyagok és szórólapok kicsit sem hazudnak.... :D

Mondjuk a KEW-A1 valós értékét szintén egy gyártótól aki az eredeti gyártóval ellentétben kevésbé hazudós:
"KEW-A1 tungsten core armor-piercing discarding sabot possess a penetration depth of approximately 550mm to 570mm. This is probably enough to deal with 96A."
A KEW-A1 lényegében az M829-el egyenértékű.

De kalkulátorral is utána lehet számolni, ugyanis a lövedékek minden paramétere ismert. (hossz, átmérő, sebesség stb...)
Nekem ez alapján 290 HB-s (MBL-1) acélban mérve az M829A1 kb. 600 mm RHA-t lő át, lényegében 0 méteren.
Az évekkel ezelőtti leírásomban kikutatott adatt közvetlen közelre 670 mm volt! 2 km-en 570 mm, ismeretlen acélminőségben. Ha csak 200 HB-ra állítom be a kalkulátorban az acélminőséget akkor kijön a 665 mm-s érték....
150 HB-s hagyományos acélban meg a 710+ mm.... Szóval bili acélban tudnak ezek ha akarnak! :cool:

Az M829 számított értéke 590 mm 0 méteren 290 HB-s acélban. Erre írnak a KEW-1 esetén 550-570 mm-t.
Gondolom én, hogy az M829A1 valódi előnye elsősorban a keskenyebb kialakítás lehet, ami miatt jobban megtartja az erejét 2 km-n, mint a vastagabb M829-es.

Hogy működik-e a kalkulátor?
Valószínűleg igen, ugyanis az M829A3 adataira azt dobta ki, hogy a 290 HB-s acélban 697 mm-t képes behatolni közvetlen közelről.
Ha 150 HB-ra nyomom le a célanyag keménységét akkor a 830 mm is meg van neki!
Ez lényegében megegyezik a gyári értékkel ami 800 mm....

Fofonfanov bácsi adatai alapján nézzük meg a 3BM32-est!
Bevittem az adatokat és doppergés!!!!!!!!!!!!!!
Pontosan kijöt az áthatolási érték! Igaz nem 2 km-re..., mert szerintem a kalkulátor közvetlen közelről mér, de kijött.
3BM32 500 mm-s áthatolás 290 HB-s acélban.
150 HB-s biliacélban 580 mm-s áthatolás.

3BM46 értéke gyárilag 600 mm.
Nézzük meg!
3BM46-nál szintén kijött, vagy 600 mm-s áthatolás 290 HB-s acélban....
701 mm-s áthatolás 150 HB-s biliacélban.

Nézzük a DM33-at!
DM33-nál 290 HB-s acélban 514 mm áthatolási érték.
DM53-nál (L55) 290 HB-s acélban 684 mm-s áthatolási érték.
Persze 150 HB-s bili acélban 830 mm-s értéket tud, ami közel van a 2 km-en 810 mm-s "hivatalos" német értékhez :cool:

Források:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Nem csoda hogy a nyugati cuccok esetében mindent elszámolsz a német lőszerek adatai ugyanis egyáltalán nem jók

• Vicces
Reactions: Pogány and fip7
Hát ez a kijelentés is már idejét múlta mondhatnánk nem fedi -hiszen nem fedheti - a valóságot ! A MME lőszertervezési tankönyve ugyan honnan a pacomból tudhatná pontosan azt , hogy mit tud az ellen lőszere a SZU/Orosz HK-ellen -se lőszere , se platformja , se ágyúja , se releváns tesztje nem lehetett hozzá - illetve azt se tudhatja pontosan -legfeljebb becsülheti - , hogy a saját lőszerek miképpen viselkednének az ellen HK-ival szemben ugyan azon ok miatt mert csak becsülni tudták . A régebbi lőszereket / HK-at a helyi háborúkban talán tudták tesztelni / követni de a moderneket nem nagyon .

Pontosan! De talán mégiscsak némileg jobb érthetnek a témához (esetleg sokkal pontosabban becsülhetnek) mint a lelkes (de rettenetesen elfogult) fotelhuszár fórumozók.

"Lőszer manuálok, gyártói reklámanyagok, szórólapok előnyben." pont az a kategória amivel elakarják adni a terméket valós tesztek nélkül becsült adatok alapján aztán , hogy ez mennyire áll közel a valósághoz azt meg kitudja . Tudod mondjuk a diesel botrány elég támpont a hitelességhez !

Minősített technika esetében, pedig ez a legjobb forrás ami nyílt fórumon felhasználható.

Pontosan! De talán mégiscsak némileg jobb érthetnek a témához (esetleg sokkal pontosabban becsülhetnek) mint a lelkes (de rettenetesen elfogult) fotelhuszár fórumozók.

Minősített technika esetében, pedig ez a legjobb forrás ami nyílt fórumon felhasználható.
Tudod ha megkérdezel egy zsidó kereskedőt , hogy mi mibe kerül egyből vissza kérdez : Veszünk vagy eladunk ? Hát ez a cituáció a netes anyagokkal is olyat hozok ami alátámasztja az érveimet a többi meg úgy is hazugság !

Tudod ha megkérdezel egy zsidó kereskedőt , hogy mi mibe kerül egyből vissza kérdez : Veszünk vagy eladunk ? Hát ez a cituáció a netes anyagokkal is olyat hozok ami alátámasztja az érveimet a többi meg úgy is hazugság !

Pont erről szeretném lenevelni az igen tisztelt olvtársakat.
Egy rakat eredeti minősítés alól feloldott anyag elérhető már a hidegháború korából.
Célszerűbb ezeket nézegetni, mindenféle kétes weboldalak/fórumok helyett.

Pont erről szeretném lenevelni az igen tisztelt olvtársakat.
Egy rakat eredeti minősítés alól feloldott anyag elérhető már a hidegháború korából.
Célszerűbb ezeket nézegetni, mindenféle kétes weboldalak/fórumok helyett.
Csak tudod ezek az általad mélységesen lenézett "fórumozók" azok akik ekeknek az anyagoknak a 90%-át nyilvánosságra hozták... Wolski, Taraszenkó, Hlopotov...
Fikázod őket orrba-szájba, de szemrebbenés nélkül felhasználod a munkájukat...

• Vicces
Reactions: Törölt tag 1945
Tudod én meg erre azt mondom, hogy a forrásod Wot-os hamisítvány! Bizonyítsd be, hogy nem az.