A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Ja csak közben a nyugdíjasok mindegyike kap 80.000.- ft novemberbe, jövő februárba minimum fél havi nyugdíjat de esélyes egy + teljes havi nyugdíj a gyerekes családok visszakapják februárban az előző évi SZJA-t a fegyveres erők dolgozóinak jó része a hathavi fegyverpénzt stb.Ezekután az ellenzéknek egy kormányváltásra annyi esélye van mint légömbárusnak a nyilzáporban....

Nagyanyám ennek ellenére marad ellenzéki... :D ...De nagyon remélem, hogy igazad lesz végül

a német multi nagyonsokszázalékban autóipart és beszállítókat jelent, szerinted megteszik hogy villanyautó miatt bezárják a német gyárakat, és átépítik arra a magyar üzemeket?
A BMW milyen üzemet épít Debrecenbe olyat amelyik villanyautó előállítására is képes, és én még úgy látom, minimum 10-15 évig a hibrid éra velünk lesz és oda kell belsőégésű motor.Amúgy abban igazad van, hogy a villanyautóhoz kevesebb alakatrész kell.

Jut eszembe a haderőfejlesztés keretében az optikai eszközöket is lecserélik elsősorban a sima "mezei" távcsövekre binokulárokra gondolok....

Én sem gondolom, hogy egy kormányváltás esetén az egész haderőfejlesztést lehúznák a klotyón, dehogy nem ugyanúgy folytatódna tovább abban biztos vagyok.
Mindenesetre jelenleg annyi esély van arra, hogy leváltsák jövő tavasszal a Fideszt, mint annak,hogy Maróth Gáspár a Hősök terén szteppelve sorolja fel a regisztrált HTKA tagok nick nevét ABC sorrendben, az RTL Klub kamerái előtt...
Azt a kormányváltás nélkül is lehetne....!:rolleyes:

2000 éve letelepedett keresztény ország/nép vagyunk, a fenének erőltetjük ezt a sok nomád lószart?
Ott vannak könnyűgyalogosnak például a hajdú, hová kell annál jobb név?
Neked nem tetszik, nekem bejön. Kár ezen ennyi rágódni.

Egyébként 1.100 éve telepedtünk le és 1.000 éve vették fel az akkori oligarchák:) politikai számításból a kereszténységet. A nép anno pogány volt.

Bár olvastam qrvamagyar körökben, hogy Jezus párthus, szkíta herceg volt. Nah, akkor valóban 2.000 éve vettük fel a kereszténységet. :D

Na gyorsan összefoglalom.
A Szittya lövész zászlóalj egy szervezeti felépítést takar, ami alatt egy kicsit megkavart könnyű gépjárművekkel felszerelt lövész zászlóalj és a nagy számú kézzel cipelhető kollektív tűzfegyverrel van felszerelve. Az inspirációt a lengyelek hasonló felépítésű területvédelmi egységei adták többek közt.
Ezek nem a jelenlegi alakulatok megbuzerálásai hanem új alegységek lesznek majd egyszer. (az, hogy a tartalékosok is így fognak-e szerveződni tudja a rosseb egyelőre nekem logikus lenne)

A gépesítés és a fegyverzet jelenleg még alakul egyelőre az elképzelés került bemutatásra.

Ez érdekes.

A cikk eredeti verziójában szerepelt utalás a Magyar Honvédség Szittya lövész koncepciójára, amelyet elegendő információ hiányában eltávolítottunk

Már nem emlékszek mi volt erről a cikkben, pedig olvastam....talán a fegyverek???
De nem az ennek a szittya lövész koncepció lényege, hogy ők adják a könnyű dandárt??? És akkor 3 dandáros felállás lesz, plusz a különlegesek Szolnokról???

• Tetszik
Reactions: Pogány