Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ha van szabad 20-30 perced akkor nem gáz a pirotabletta, ez tény. De sehová nincs leírva,hogy az folyton lesz.Jah mert ez nem teljes értékű csomagok hanem asszem valami katasztrófavédelmi fejadagok vagy mifaszom. Nem része a 7 napos menünek (azokban mindegyikben van melegítős konzerv)
Én eddig nem éreztem sosem hátrányát annak,úgy hogy ettem egy csomófélét gyakorlatokon más országok kajái közül is, hogy a hazaiból az egyik fő(bb) étel melegítős.
Ha pirotablettázni nincs időd akkor már necces az is, hogy az önmelegítős kajára is lenne szerintem.Ha van szabad 20-30 perced akkor nem gáz a pirotabletta, ez tény. De sehová nincs leírva,hogy az folyton lesz.
Én nem tudom ki kényszerítette a rábát, hogy gyártson a honvédségnek.A minőség egy dolog. Abban azonban biztos vagyok, hogy a honvédségi mennyiségek nem voltak pénzügyileg kifizetődőek a cégnek.
Kizárólag a futómű (amiből ömlött az olaj ) volt Rába.Én nem tudom ki kényszerítette a rábát, hogy gyártson a honvédségnek.
Az állam?
Azt sem tudom mennyi alkatrész volt hazai.
Én mindenhol a made in Germany és a MAN feliratot láttam rajta.
Nem véletlenül áll itt Győrben a MAN szervízben mindíg 5-10 db.
Ha van szabad 20-30 perced akkor nem gáz a pirotabletta, ez tény. De sehová nincs leírva,hogy az folyton lesz.
Háát és ha aláraksz egy 4x4-et aminek nagyobb a páncélvédelmi mint egy strykernek akkor mi van? Itt már megint mosódnak a kategóriák, hogy mit is tekintünk APC-nek szerintem.Azt azért szeretném tisztázni, hogy a Fuchs az tökéletesen ugyan az mint a Stryker, egy APC. Ha APC-t adunk egy zászlóaljnak akkor az nem könnyű hanem közepes lesz.
A főnöködet beültetném egy mozgó BTR-be vagy egy URAL platóra a kezébenyomnám és azt mondanám neki,hogy oldd meg...de ha mire odaérünk nem intézted el a kaját akkor nem eszel.Nekem az ilyenra azt mondja a főnököm, hogy "felnőtt ember vagy, oldd meg!"![]()
Szomorú mert amúgy futóműben elvileg jó a rába.Kizárólag a futómű (amiből ömlött az olaj ) volt Rába.
Értettem a célzást felirjuk a kötelező harcjármű felszerelések közé a beépítt vagy telepíthető mikrohullámú sütőtA főnöködet beültetném egy mozgó BTR-be vagy egy URAL platóra a kezébenyomnám és azt mondanám neki,hogy oldd meg...de ha mire odaérünk nem intézted el a kaját akkor nem eszel.
(nem istenbizony amúgy hogy nincs benne, ha a challangerben a villanyos teafőző szériatartozék)Értettem a célzást felirjuk a kötelező harcjármű felszerelések közé a beépítt vagy telepíthető mikrohullámú sütőtMint igény (amugy nem is lenne akkora hülyeség ha már a boxerba wc van egy mikro is elférne.)
Milyen 4x4-esnek van nagyobb páncélvédelme mint a Strykernek? De pont itt van a problémám. Sehogy nem jön ki a matek. Ha telerakjuk olyan páncélozott 4x4-es járművekkel őket amiknek amúgy rosszabbak a terepjáró képességei mint egy Strykernek (márpedig a páncélozott 4x4-eseknek biztosan rosszabb) akkor lesz egy olyan könnyű zászlóaljunk ami annyira azért mégsem könnyű,de legalább kevésbé mozgékony mint egy közepes zászlóalj.Háát és ha aláraksz egy 4x4-et aminek nagyobb a páncélvédelmi mint egy strykernek akkor mi van? Itt már megint mosódnak a kategóriák, hogy mit is tekintünk APC-nek szerintem.
Igen és itt jönnek fel a kérdések, hogy akkor mit meg hogy.Milyen 4x4-esnek van nagyobb páncélvédelme mint a Strykernek? De pont itt van a problémám. Sehogy nem jön ki a matek. Ha telerakjuk olyan páncélozott 4x4-es járművekkel őket amiknek amúgy rosszabbak a terepjáró képességei mint egy Strykernek (márpedig a páncélozott 4x4-eseknek biztosan rosszabb) akkor lesz egy olyan könnyű zászlóaljunk ami annyira azért mégsem könnyű,de legalább kevésbé mozgékony mint egy közepes zászlóalj.
Btr tuningnak elmenne mint önjáró gulyáságyú(nem istenbizony amúgy hogy nincs benne, ha a challangerben a villanyos teafőző szériatartozék)
Én megválaszoltam! A könnyű gyalogol vagy helikopterezik. Persze a gyalogosság eléggé korlátoz, de azért könnyű, mert nem kell neki óriási manőverekbe belemenni. Nem a könnyű gyalogság az aki támadni fog a pusztában. A hegyekben és településeken meg inkább hátrány egy olyan jármű ami valahogyan páncélozott meg van némi tűzereje, de igazából se nem megfelelően védett se nem megfelelő a tűzerejű. Ha nem a kisszámú állandó lövész alegységeink pótlékát akarnán ezekkel létrehozni, hanem valódi könnyűgyalogságot, akkor nem kéne ilyeneken gondolkozni. De mert a kevés lövész zászlóaljat akarjuk kipótolni úgy, hogy valódira nincs pénz megy a matek azon,hogy hogy legyen négyszögletű kerekasztalunk.Igen és itt jönnek fel a kérdések, hogy akkor mit meg hogy.
Ez így oké csak nem vagyunk előbbre vele.Én megválaszoltam! A könnyű gyalogol vagy helikopterezik. Persze a gyalogosság eléggé korlátoz, de azért könnyű, mert nem kell neki óriási manőverekbe belemenni. Nem a könnyű gyalogság az aki támadni fog a pusztában. A hegyekben és településeken meg inkább hátrány egy olyan jármű ami valahogyan páncélozott meg van némi tűzereje, de igazából se nem megfelelően védett se nem megfelelő a tűzerejű. Ha nem a kisszámú állandó lövész alegységeink pótlékát akarnán ezekkel létrehozni, hanem valódi könnyűgyalogságot, akkor nem kéne ilyeneken gondolkozni. De mert a kevés lövész zászlóaljat akarjuk kipótolni úgy, hogy valódira nincs pénz megy a matek azon,hogy hogy legyen négyszögletű kerekasztalunk.
Ha ti is tanácstalanok vagytok akkor ki tudja.Ez így oké csak nem vagyunk előbbre vele.
Azt azért lássuk már be,hogy ebben a problémában nincs gordiuszi csomó opció, nem lehet rá megoldást találni azok között a keretek között amik rendelkezésre állnak. Van amikor azt kell mondani, hogy erre nincs megoldás az adott feltételek mellett. Persze előjöhetünk valami magyarosch dologgal ami a gyakorlótéri színházában megoldás, csak ettől még nem lett megoldásunk, ellenben elvertünk egy halom pénzt meg jól hazudtunk magunknak.Ez így oké csak nem vagyunk előbbre vele.
Azért vannak nálunk sokkal komolyabb szakemberek a Honvédségnél ezt ne felejtsd el. Bár ettől én még tartom azt amit fentebb írtam.Ha ti is tanácstalanok vagytok akkor ki tudja.
Kicsit más téma de erről jutott eszembe.
A 8*8 kinek lessz kifejlesztve?
1 zászlóaljnak?
Ha általában jól matekolunk akkor a lynx 3 zászlóaljban lessz.
Akkor marad 1 aminek fejlesztgetik?
Most az exportot nem nézve.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..