Én azt mondom ez nem az ő teljesítménye, inkább Orbáné.Jó de akármilyen is a lölö 25ezer embert foglalkoztat... Vólt jópár gyorsan gazdagodó ember az országba és jópár aki aktuálisan a leggazdagabb vólt de alig foglalkoztatott valakit...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Én azt mondom ez nem az ő teljesítménye, inkább Orbáné.Jó de akármilyen is a lölö 25ezer embert foglalkoztat... Vólt jópár gyorsan gazdagodó ember az országba és jópár aki aktuálisan a leggazdagabb vólt de alig foglalkoztatott valakit...
persze hogy nem az övé de egy szint fölött tipikusan ez van. nállunk már/még nincsenek tradicionálisan multimilliárdos családok. de külfföldön is az ilyeneknek már X generáció óta nem sok köze van a vagyon gyarapodáshoz... Persze segítik ez tény de az is tény hogy használják a kitűzött céljaik elérésére lölöt is ami pl a munkahelyteremtés... Egyébként nem csinálnak neki rossz üzleteket az ügyintézői... pl (egy 11ezres városba lakok/pill.) vólt itt a főutcán egy félbehagyott épitkezés. Lölö ék megvették befejezték (már több mint 1 éve mozgás se vólt elötte a telken de főutca révén mindenkit zavart.) felhuztak rá pikk pakk egy társasházat alsó szinteken üzlet helyiségekkel felsö szinteken lakásokkal/irodákkal parkosított udvarral parkolókkal garázsokkal.) És nem Orbán jött le ide és nem is lölö. de valahogy valaki rátalált neki. és hatalmas üzletet csinált vele mégha az ő vagyonához eltörpül is az üzlet értéke (de megtérülés szempontjából egy igen jó üzlet.)Én azt mondom ez nem az ő teljesítménye, inkább Orbáné.
Wikipédia b+ ...Hol vegyészmérnök? Itt nem szerepel semmi a végzettségéről, de gondolom max. érettségije van.
![]()
Mészáros Lőrinc (vállalkozó) – Wikipédia
hu.wikipedia.org
Nem egészen értem, hogy miért baj, hogy az ételt mostantól csak szakács készíthet.![]()
Kijött egy, a vendéglátósok 90 százalékának betarthatatlan új szabály, az ITM módosítást ígér
Megjelent egy teljesen irreális új rendelet, ami szerint a hideg-meleg ételek és italok, valamint cukrászati termékek készítését mostantól kizárólag szakképesítéssel rendelkező személy végezheti. Miután cikkünk megjelent, az ITM közölte: módosítják az új szabályt.telex.hu
Egy ilyen jogszabály meghozásához mennyire kellett ostobának lenni sok embernek?
Mert valaki ezt:
és senkinek nem tűnt fel, hogy mekkora állatság és a valósággal összeegyeztethetetlen...?
- felvetette
- előterjesztette
- megszavazták
- kihirdették
Vegytiszta indikátora annak, hogy egyeseknek odafent fogalmunk nincs a a valóságról.
.
Nem egészen értem, hogy miért baj, hogy az ételt mostantól csak szakács készíthet.
Amúgy cuki ez a járvány előtt is nehezen, de most már szöveg.
Jaaa, hogy nem jönnek vissza azok, akik találtak bejelentett, nem borítékos munkát? Ciki...
Mivel mindenben benne van. Semelyik a nagyok közül nem tudja megkerülni, tőle béreltek technikát és minden egyebet is akármit nyertek 2011 után. Na ezért tartolt éveken át a közbeszerzéseken, ezért gyarapodott a közbeszerzéseken vagyona, mert ha nem indult, akkor is kaszált. Mert nem tudták kihagyni, ugyanis ha kihagyják, hozhatnak gépeket külföldről, máris nem jött ki a matek. Inkább tőle béreltek, hogy egyáltalán nyerjenek.De a többi pályázó sem ad kedvezőbb ajánlatot.... Nem ott van a trükk a mészárossal hogy drágábban pályázik és mégis nyer hanem hogy a legjobb pályázatot tudja leadni (mintha tudná hogy a többi mit fog ajánlani.) ezért nem tudják megfogni (különben már rég eljárás folyna ellene ilyen ellenzékkel)
Miért kell tömeges? Az hogy elmentek ketten kajálni, otthagytok 8000 ft-ot majd alig értek vissza a hotelba is kellemetlen. Tömeges csak akkor lesz, ha valami nagy közétkezdében van ilyen, de ott pont megnézik a papírt. Attól, hogy a kishombár étteremben kókler a "szakács" csak a környező cégeknél 80 ember fog fosni. Senki nem veszi észre. Nálunk amúgy volt egy kajálda amit a kollégákkal csak "fosatósnak" hívtunk.[*]Nos volt eddig tömeges mérgezés? Nem.
Ha állandó a hely. De pl ha csak átutazók vannak akkor simán jól el lehet lenni kóklerkedéssel, mert ritkán jönnek be ugyanazok.[*]A vásároló ott evett, ahol elégedett volt az ár érték aránnyal? Igen.
24000 informatikus hiányzik itthon. Akkor vegyünk föl minden kóklert, mert nincs annyi képezve?Nem. Fizikai képtelenség. Mert ennyi szakácsot a világon nem képeznek.
De ennek a jogszabálynak semmi köze az élelmiszerbiztonsághoz. Utóbbit a NÉBIH ellenőrzi, a munkavállaló papírjait meg a NAV. Szezon-fazon.Miért kell tömeges? Az hogy elmentek ketten kajálni, otthagytok 8000 ft-ot majd alig értek vissza a hotelba is kellemetlen. Tömeges csak akkor lesz, ha valami nagy közétkezdében van ilyen, de ott pont megnézik a papírt. Attól, hogy a kishombár étteremben kókler a "szakács" csak a környező cégeknél 80 ember fog fosni. Senki nem veszi észre. Nálunk amúgy volt egy kajálda amit a kollégákkal csak "fosatósnak" hívtunk.
Jelentkezéskor ki kellene tudni szűrni az alkalmatlant, miért is akarunk több éves képzésekről papírt?...24000 informatikus hiányzik itthon. Akkor vegyünk föl minden kóklert, mert nincs annyi képezve?
Mert betanított meló, követni kell a leírást és helló.Az éttermek már úgy keresnek "szakácsot" hogy "főzéshez KEDVET ÉRZŐ ember". Tehát még csak nem is tudó.
Az már a fine dining.Amúgy elmondom, az összes szakácsunk ausztriában meg a németeknél van,
Vízzel a gyereket...ezzel rá akarják venni a cégeket
Amúgy a szakács 9, a cukrász 6 hónapos OKJ-s képzés.
24000 informatikus hiányzik itthon. Akkor vegyünk föl minden kóklert, mert nincs annyi képezve?
Nem ment át a tartalom.Miért kell tömeges? Az hogy elmentek ketten kajálni, otthagytok 8000 ft-ot majd alig értek vissza a hotelba is kellemetlen. Tömeges csak akkor lesz, ha valami nagy közétkezdében van ilyen, de ott pont megnézik a papírt. Attól, hogy a kishombár étteremben kókler a "szakács" csak a környező cégeknél 80 ember fog fosni. Senki nem veszi észre. Nálunk amúgy volt egy kajálda amit a kollégákkal csak "fosatósnak" hívtunk.
Most tényleg, a tojássütést mérjük a kódoláshoz..:?24000 informatikus hiányzik itthon. Akkor vegyünk föl minden kóklert, mert nincs annyi képezve?
Ezt nem most szántották be éppen?Amúgy a szakács 9, a cukrász 6 hónapos OKJ-s képzés. Az állam 2 OKJt ingyen ad.
Nem kötelező rossz alapanyagból főznie, csak szart.De ennek a jogszabálynak semmi köze az élelmiszerbiztonsághoz. Utóbbit a NÉBIH ellenőrzi, a munkavállaló papírjait meg a NAV. Szezon-fazon.
Azt edd meg te. nekem 3000-ért ne ilyet adjanak.Mert betanított meló, követni kell a leírást és helló.
Ha akarnák se tudnák. Mi most konkrétan ott tartunk, hogy indiaiakat fogunk marok számra felvenni, mert nincs magyar.Anno Telekomos programozó ismerős mutatta nekem A szobát az ő irodaházukban.
Ovális asztal, 12 szék.
Ennyi informatikust keresnek folyamatosan, de sosem vesznek fel ilyen-olyan indokkal, mert a keresésre, munkahelyteremtésre kapnak támogatást, nem foglalkoztatásra...
És ez csak egy cég egy telephelye a sokból.
Javaslok 2 hét párizsi vagy brüsszeli utat, megtudod.Mi az, amit mi ezért cserébe kapunk?
Ha akarnák se tudnák. Mi most konkrétan ott tartunk, hogy indiaiakat fogunk marok számra felvenni, mert nincs magyar.
Így veszik el az indiaiak a magyarok munkáját. (nem, nem szar pénz, teljesen piaci. 4 hónapon belül nyaraltam, laptopot vettem és egy 3080-ast a fizumból)
Igen. De azt hiszem, érhető, hogy ha tőle hangzik el a filozófia szó, akkor nem tehet mást az ember, mint hoz egy filozoraptor okosságot.Azért azt el kell ismerni, hogy @Rapesz nikkje meg avatarja a legnagyobbak között van. Én mindig röhögök, mikor meglátom, már az elött, hogy elolvasnám, mit írt.
Abszolút!Igen. De azt hiszem, érhető, hogy ha tőle hangzik el a filozófia szó, akkor nem tehet mást az ember, mint hoz egy filozoraptor okosságot.![]()
"Én azt mondom ez nem az ő teljesítménye, inkább Orbáné.
Én azt mondom ez nem az ő teljesítménye, inkább Orbáné.
Hát ha még tudnád miből jött a nick... apropó, két hete főztem ki 65 liter Irsai Olivér pálesztAzért azt el kell ismerni, hogy @Rapesz nikkje meg avatarja a legnagyobbak között van. Én mindig röhögök, mikor meglátom, már az elött, hogy elolvasnám, mit írt.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..