Javallom még az Olang termékeket sok volt már egyik se okozott csalódást és az ára is elviselhető
Olangból nekem eddig 1 túracipővel és 1 bakanccsal van tapasztalatom, de az alapján én is tudom megfontolásra javasolni. A bakancs a Logan Tex, a túracipő a Tucson Tex. A bakancs egyből, betörés nélkül nagyon kényelmes volt, bár úgy adódott, hogy nem nagyon hordtam eddig pedig megvan jó ideje. A Tucson Tex-et kicsit szoknia kellett a lábamnak, de ősz-tavasz folyamán sokat volt / van hordva, elég elpusztíthatlan. A bakit 2018-ban vettem 28k-ért. Annyiért best buy volt. Most 45k, szóval felment azért az ára eléggé.
A meleg idő beálltával az utóbbi 2 évben meg Merrell Moab Ventillator volt az elsődleges túracipő. Ezzel egy bajom van: volt már több is, de egyik se volt olyan brutál kényelmes, szinte a lábfejemre öntött mint amit legelőször vettem úgy 2007 környékén. Az valami eszméletlen jó volt. Azóta se volt olyan, terepen és betonon is annyira kényelmes cipóm. A mostani Moab 2 változata meg mégannyira sem, de ez van
Bakancsban ami anno 10+ éve nagyon jó volt még az a Timberland White Ledge. Közel nem hardcore terepcucc, de jól bírta az erdőjárást is. Az Olang Logan Tex bakacs szabása és kényelme nagyon hasonló hozzá. Ezzel a Timberlanddal amúgy úgy jártam, mint a Moabbal: az über kényelmes és igen sok mindent kibírt 1. pár leharcolása után vettem egy másikat, ami aztán nem hozta a megszokott szintet...
A Merrellel én már többször megszívtam, a gumi részük valamiért nagyon tré és szó szerint darabokra esik. Egy hótaposó Merellel jártam már úgy hogy az első alkalommal a gumi szó szerint leszakadt a lábamról.
Vibram talpasak voltak? Azért kérdem, mert egy időben én is nézegettem, hogy mondjuk a Decathlon és társaiban is kapható többféle, nem Vibram talpazású Merrell. Akár még nem is olcsón, de rákeresve gyalázat értékelésekbe lehetett futni. Nekem eddig 4 Merrellem volt: 3 Moab Ventillator, 1 Interceptor(?). Strapabírósággal egyiknél sem volt gond.