Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 575
9 165
113

Tegin

Well-Known Member
2020. június 2.
400
1 332
93
itthon? terepfutó cipő, nem kell több
Hát eddig éppen columbia terepcipőket használtam, nincs semmi bajom velük, de bizonyos helyzetekben, pl. vízmosásokból ki-be mászkálva már nem éreztem biztonságosnak, kényelmesnek a lábamon + elkerülhetetlenül telement földdel, ezzel-azzal.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

Miskolci Ogre

Well-Known Member
2019. december 21.
7 604
26 456
113
Hát eddig éppen columbia terepcipőket használtam, nincs semmi bajom velük, de bizonyos helyzetekben, pl. vízmosásokból ki-be mászkálva már nem éreztem biztonságosnak, kényelmesnek a lábamon + elkerülhetetlenül telement földdel, ezzel-azzal.
Javallom még az Olang termékeket sok volt már egyik se okozott csalódást és az ára is elviselhető . A La Sportiva már egy spéci túrázós márka kizárt , hogy ne találj megfelelőt . Mondjuk az ára is erősebb . De a Karrimor és a Merrell bakik is jók . Ha nem derogál azért a Decathlon saját márkás (Solognac) bakijai között is van nagyon jó és messze a legjobb ár/érték arányba !

• Tetszik
Reactions: Blitz97 and Tegin

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 146
16 757
113
De a Karrimor és a Merrell bakik is jók.

A Merrellel én már többször megszívtam, a gumi részük valamiért nagyon tré és szó szerint darabokra esik. Egy hótaposó Merellel jártam már úgy hogy az első alkalommal a gumi szó szerint leszakadt a lábamról.

Ami nekem nagyon bejött túracípőben a Salomon, a bakancsait nem próbáltam de a túracipőik eszméletelen jók és tartósak.

Meindl-re nagyon jókat mondanak, hogy kb. egy életre szól ha az ember vigyáz rá, már ha az ember meg tudja/akarja fizetni..

Illetve másik örök kedvenc a BW harci bakancs, ami kb. elpusztíthatalan és nagyon kényelmes, ellenben elég nehéz is.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
13 076
37 551
113
Az Olang gyereknek jó, a felnőtt cipői vadászatra jók. Salomon biztos jó, La Sportiva tuti, Scarpa is, Raichle drága, de nagyon jó. A Merell egy túlhákpolt márka.

Tcat

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
2 137
9 758
113
Javallom még az Olang termékeket sok volt már egyik se okozott csalódást és az ára is elviselhető

Olangból nekem eddig 1 túracipővel és 1 bakanccsal van tapasztalatom, de az alapján én is tudom megfontolásra javasolni. A bakancs a Logan Tex, a túracipő a Tucson Tex. A bakancs egyből, betörés nélkül nagyon kényelmes volt, bár úgy adódott, hogy nem nagyon hordtam eddig pedig megvan jó ideje. A Tucson Tex-et kicsit szoknia kellett a lábamnak, de ősz-tavasz folyamán sokat volt / van hordva, elég elpusztíthatlan. A bakit 2018-ban vettem 28k-ért. Annyiért best buy volt. Most 45k, szóval felment azért az ára eléggé.

A meleg idő beálltával az utóbbi 2 évben meg Merrell Moab Ventillator volt az elsődleges túracipő. Ezzel egy bajom van: volt már több is, de egyik se volt olyan brutál kényelmes, szinte a lábfejemre öntött mint amit legelőször vettem úgy 2007 környékén. Az valami eszméletlen jó volt. Azóta se volt olyan, terepen és betonon is annyira kényelmes cipóm. A mostani Moab 2 változata meg mégannyira sem, de ez van :)

Bakancsban ami anno 10+ éve nagyon jó volt még az a Timberland White Ledge. Közel nem hardcore terepcucc, de jól bírta az erdőjárást is. Az Olang Logan Tex bakacs szabása és kényelme nagyon hasonló hozzá. Ezzel a Timberlanddal amúgy úgy jártam, mint a Moabbal: az über kényelmes és igen sok mindent kibírt 1. pár leharcolása után vettem egy másikat, ami aztán nem hozta a megszokott szintet... :D

A Merrellel én már többször megszívtam, a gumi részük valamiért nagyon tré és szó szerint darabokra esik. Egy hótaposó Merellel jártam már úgy hogy az első alkalommal a gumi szó szerint leszakadt a lábamról.

Vibram talpasak voltak? Azért kérdem, mert egy időben én is nézegettem, hogy mondjuk a Decathlon és társaiban is kapható többféle, nem Vibram talpazású Merrell. Akár még nem is olcsón, de rákeresve gyalázat értékelésekbe lehetett futni. Nekem eddig 4 Merrellem volt: 3 Moab Ventillator, 1 Interceptor(?). Strapabírósággal egyiknél sem volt gond.

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 890
6 131
113
A Merrell túracipő talpa 10 év után leválik. Nem véletlenül és nem is a terheléstől függően. Hárman vettünk a baráti társaságból egy éven belül, és mindenkinek le is jött a talpa tizedik évben. kb. az új cipő árának a feléért tesznek rá új talpat. Mondjuk én inkább a kukába dobtam.

• Vicces
Reactions: Miskolci Ogre

Tcat

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
2 137
9 758
113
A Merell egy túlhákpolt márka.

Amúgy igen, van egy erős hype körülötte. Aztán vannak elég retek minőségű cuccaik is túlárazottan az értékelések alapján. Mondjuk a Moab, mint az egyik húzótermékük egy időben szerintem azért okkal kapott hype-olást. Azt' a Moab 2-vel már eltosztak több mindent ami az eredetin még jó volt. Valószínűleg nem is veszek újabbat belőle.

• Tetszik

Miskolci Ogre

Well-Known Member
2019. december 21.
7 604
26 456
113
A Merrell túracipő talpa 10 év után leválik. Nem véletlenül és nem is a terheléstől függően. Hárman vettünk a baráti társaságból egy éven belül, és mindenkinek le is jött a talpa tizedik évben. kb. az új cipő árának a feléért tesznek rá új talpat. Mondjuk én inkább a kukába dobtam.
10 év után ? LOL ! A szekrényben vagy vitrinben bírt ki 10 évet ? Mert nem aktív használatban az biztos ! 10 év után én is kukáznám !

• Tetszik

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 890
6 131
113
10 év után ? LOL ! A szekrényben vagy vitrinben bírt ki 10 évet ? Mert nem aktív használatban az biztos ! 10 év után én is kukáznám !
Csak túrázáshoz használtam, nem mindennapi használatra. Nyáron arra sem. A bőr részének, illetve a talp kemény részének nem volt semmi baja. A kettő közötti puha réteg egyszerűen szétmállott mindenkinél. Tipikus élettartam tervezés.

A nem sokkal később vett nyári túracipőm (más márka) , amit viszont rengeteget használtam hétköznap is, még mindig jó állapotban van.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 392
34 209
113
Azért ez a színvonal csökkenés nem az idő mindent megszépít effektusnak köszönhető?Régen is voltak a fórumon érdekes dolgok elég csak benézni pl a 2017-es év második felébe a visszajelzések topikba van ott minden a durva személyeskedéstől a tudom hol laksz és megveretés beígérésig minden.....
Azért nagyon langymeleg lett a fórum. Alig van már anyázda. Egy-két okoskodás, meg jobbantudás, de hol vannak már a régi nagy hirigek. Hol vannak mondjuk Balázs és Zsolti hónapos banokra menő nagy csörtéi. Öregedés van, család, meg lenyugvás. Azok a régi jó dolgok...

@Terminator Te meg ne legyél már ennyire önbizalomhiányos bádogember. Máshol sem sokkal okosabbak, mint a sokévi átlag*, csak több az információjuk és/vagy egész nap csak ezzel foglalkoznak.

*Jó speciel én a hardcore technikai részhez hülye vagyok, elismerem, de azért még bárminemű szakértőnek pont úgy megfelelek, mint a többi 999.999.999 magyar. Úgyhogy kikérem magamnak.

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 146
16 757
113
Vibram talpasak voltak? Azért kérdem, mert egy időben én is nézegettem, hogy mondjuk a Decathlon és társaiban is kapható többféle, nem Vibram talpazású Merrell. Akár még nem is olcsón, de rákeresve gyalázat értékelésekbe lehetett futni. Nekem eddig 4 Merrellem volt: 3 Moab Ventillator, 1 Interceptor(?). Strapabírósággal egyiknél sem volt gond.

Tudja már a fene, nem a talpával volt gond. Ez egy hótaposó volt ilyen gumi/kaucsuk résszel a bakancs alsó részén, a talp feletta széleken és a lábfej felett, ott kvázi ez volt az anyag, alatta meg bélés.

Ez a gumis rész fáradt meg, de nagyon durván.

A nap elején még csak azt láttam, hogy megrepedt egy helyen. Mondom bakker, kifogtam egy rossz darabot. De nem, a nap folyamán (bokrászás közben szántásban, füves területen) folyamatosan esett darabjaira az egész, a délre gyakorlatilag nem maradt semmi a gumiból, hanem a hófehvattás bélés kilátszott mindenhol. Mind a két bakancson.

De ugyanezeket a jeleket látom a mostani (nem tanul az ember) Merrell túracipőmön is, csak nem ilyen durván: a gumis orrrész körül repedezik az anyag. Pedig nincs fél éves. Szóval nem egyedi eset, valami nagyon ótvar ersatz anyag ez, nem gumi.

• Tetszik
Reactions: Tcat and Kim Philby

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 146
16 757
113
…A BW bakancsom (azt hiszem Meindl vagy Haix a gyártó) ehhez képest nagyon sokat kibírt, pedig gyilkoltam keményen AS-en és túrán, kb 8000 kemény forintért vagy 8 évig szolgálhatott (meg előtte ki tudja mennyi volt benne).

Végül a Tátrában félig levált a talpa a puhább szivacsos részről, úgyhogy cuppoghattam le miközben lifegett mint a kutya nyelve. Másoknak vicces volt, mondjuk így sem esett szét. Ott jó eséllyel csak elöregedett az a puhább anyag.

Most erősen csorgatom a nyálan egy Meindl Wales-re, csak horror drága.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 392
34 209
113
Vogon védelmében, bár maximálisan értem azokat is akik így ignorálás nélkül khm, élve eltemetik, hogy azért ha valaki rászánja az erőt, talál tőle értelmes megszólalásokat is.
Ez biztos így van, csak speciel én nagyon rühellek gépen ilyen hosszú -monolit- írásokat olvasni. Úgyhogy, amit nagyon kell, azt elolvasom, de hobbiból -sajnos- nem fogok, pedig egy csomó dolgot amúgy is elszoktam majdra rakni, aztán ezek is elsorvadnak. Lehet, hogy ha jobban tördelné, akkor jobb lenne.