[HUN] Tüzérség fejlesztése: Vontatott vagy önjáró tüzérség beszerzése?

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 355
31 613
113
Ha szankcionálják a saját csöved eladását neked az kicsit szánalmasabb. :rolleyes:
Linzi acélmű le tudná gyártani,példul.Ha a labanc szankcionál,akkor legyárthatod Indiában,Kinában,Taiwanon,Oo-ban,vagy magában Dél Afrikában.Hogy minden lehetséges gyártó megtagadja a szállitást,az azért elég valószinütlen.
Technológia birtoklás nem feltétlenül jelent konkrét helyi gyártást.Ezt a beszállitói szabadságot is jelentheti.
Lynx esetén ezt mi most nem tudjuk megtenni.RM a technológia birtokos,kezében van a részegség ellátás.
 

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
1 534
4 727
113
Azért azóta nem keveset drágult a pzh ára is.
Ha jól olvasom, akkor a németek 184 millió euróért rendeltek 10 darabot tavaly.
Pofátlanul eladnám a pzh-t és a leokat, az árából pedig vennék 2x annyi k9-et és k2-t.
 

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
1 534
4 727
113
Már nincs értelme szerintem PZH már itt van mind 1 kivételével leo is már érkezik, lynx meg... hát nálunk gyártják...
Persze, nincs realitása, tudom. Csak bosszantó elképzelni, hogy most mi lehetnénk a félszeműek a vakok között, ha más döntés születik a múltban.

Ugye arra fűzték fel a németekkel való együttműködés kommunikációját, hogy icipic, DE modern haderő építünk.
Aztán jött az ukrán háború, ahol kiderült hogy ez nem működik a valóságban.
 

beat

Well-Known Member
2012. január 25.
1 033
2 493
113
Pofátlanul eladnám a pzh-t és a leokat, az árából pedig vennék 2x annyi k9-et és k2-t.
Ilyen még a civil életben sincs. Használt cuccot sosem fogsz eladni annyiért amennyibe újonnan kerül. És akkor még nem beszéltünk az idáig kiképzésbe, logisztikába, szimulátorokba, stb ölt pénzekről. Úgyhogy ha nem szeretnél rosszul aludni akkor inkább álmodozz másról.
 
  • Tetszik
Reactions: borisz

J.G.

Well-Known Member
2023. április 11.
1 534
4 727
113
Azért erős iróniával fűszerezve írtam. Tudom, hogy nincs realitása, ahogy azt már korábban is kifejtettem. De mindentől függetlenül megérdemelnének a n3metek egy ilyen negatív reklámot.
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

Törppapa

Well-Known Member
2022. január 29.
746
1 428
93
155mm malacokból tárazhatunk be tőlük.
A lőszert magunknak gyártjuk a Pzh-2000-hez, inkább én tüzérséget vennék tőlük 155mm-t.
Az Aleksandar 155mm-t. 70km lő-táv. automata töltős. Több képet nem teszek be mivel nem ez a topikja!

lUUJKs1.png
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
19 026
36 426
113
Ami pletykát én hallottam a 3x24 önjáró löveg lenne (PZH-kal együtt), ami logikus is 3 dandárunk mellé. Meg hogy még mindig azt várjuk, hogy mesemondó Papperger villantsa már azt a valóban működő L/60-ast. Erre van neki valami határidő (nem tudom pontosan mi), de ha az nincs akkor nagyon irgumburgom lesz (kötbér?) és erről van valami írásos megállapodás is - állítólag. Szóval várakozás van.
Ha minden évben rekordot dönt a költségvetési hiány vagy más gebasz van az nehezíti a tervek megvalósulását, de elvileg ez a 3 osztály a terv tudomásom szerint. A légierőnk sem csak +4 Gripent akart aztán mégis csak ennyi lett...
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
19 026
36 426
113
Ebben ne legyél annyira biztos! Szükség nagy úr és 24 óra utolsó 5 percében vagyunk!
A vezetésünkön ez nem igazán látszik: csupa makett vagy protó szintjén létező cuccot vásárolunk. Lynx, Panther, Skyranger, HX3 löveg - utóbbival legalább nem egyedül kell verni az asztalt, ha szar. (A Skyranger inkább svájci Oerlikon termék, csak nevében RM, szóval több benne a bizodalmam)
Összességében itt kérem "stratégiai nyugalom" van! :p

Én ATMOS-t vennék olcsó és gyorsan jön, de nekünk úgy tűnik se olcsó, se gyors nem kell...