M2 Bradley (USA)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 100
64 272
113
Zaporozzecből meg három és fél milliót, az az is szar.

Dudi díjas nap okossága volt ez is. Gratulálok a lehengerlő érveidhez XD
Ha egy IFV-ből eladnak 1200+ db-ot 30 év alatt külföldre, miközben a versenytársaiból összesen adnak el ennyit, ugyan ennyi idő alatt, akkor az a termék sikeres. Akkor is ha neked keserű a pirula.
Ahogyan a külföldi tender győzelmek rivális technikákkal szemben is azt jelzik, hogy a gép műszakilag rendben volt/van. ;)

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
6 147
10 390
113
Dudi díjas nap okossága volt ez is. Gratulálok a lehengerlő érveidhez XD
Ha egy IFV-ből eladnak 1200+ db-ot 30 év alatt külföldre, miközben a versenytársaiból összesen adnak el ennyit, ugyan ennyi idő alatt, akkor az a termék sikeres. Akkor is ha neked keserű a pirula.
Ahogyan a külföldi tender győzelmek rivális technikákkal szemben is azt jelzik, hogy a gép műszakilag rendben volt/van. ;)

Egyrészt valóban siker, másrészt politikai és egyéb okai is lehetnek az eladásoknak. A BMP-3 vásárlói általában a kevésbé nyugat-konform országok.

• Tetszik
Reactions: mindenen kívül

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
52 408
88 354
113
Egyrészt valóban siker, másrészt politikai és egyéb okai is lehetnek az eladásoknak. A BMP-3 vásárlói általában a kevésbé nyugat-konform országok.
Az vette aki nem kapott mást, de amiota Kína megjelent ezen a piacon is azóta nem veszi senki.

Az, hogy milyen kirobbanó siker, pedig látjuk a háborúban.

• Vicces
Reactions: fip7

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
6 147
10 390
113
Az vette aki nem kapott mást, de amiota Kína megjelent ezen a piacon is azóta nem veszi senki.

Az, hogy milyen kirobbanó siker, pedig látjuk a háborúban.

Igen, arra utaltam, hogy az eladói oldalon jelenik meg a politikai szempont.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 100
64 272
113
Az vette aki nem kapott mást,

LOL.
Szeretem amikor egyre mélyebbre süllyedsz :D
Ki nem kaphatott mást? Az Arab Emirátusok? Kuvait? Indonézia? :D
Nem értem neked honnan vannak a téveszméid...

UI.: Sőt, a NATO tag Görög ország is rendelt belőle 420 db-ot 1.2 milliárd euró értékben.
Csak a világválság kitört és nem tudtak fizetni, így vissza mondták. Gondolom ők sem vehettek mást...:rolleyes:

• Tetszik
Reactions: fishbed and endre

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
6 147
10 390
113
LOL.
Szeretem amikor egyre mélyebbre süllyedsz :D
Ki nem kaphatott mást? Az Arab Emirátusok? Kuvait? Indonézia? :D
Nem értem neked honnan vannak a téveszméid...

UI.: Sőt, a NATO tag Görög ország is rendelt belőle 420 db-ot 1.2 milliárd euró értékben.
Csak a világválság kitört és nem tudtak fizetni, így vissza mondták. Gondolom ők sem vehettek mást...:rolleyes:

Nekem úgy tűnik, mintha az arab országok igyekeznének mindenkivel jóban lenni vásárlás terén, mindenkitől vesznek valamit - egy ország több mindenkitől. USA, Európa, oroszok. Nyilván politikai kapcsolatok ápolása miatt.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 100
64 272
113
Nekem úgy tűnik, mintha az arab országok igyekeznének mindenkivel jóban lenni vásárlás terén, mindenkitől vesznek valamit - egy ország több mindenkitől. USA, Európa, oroszok. Nyilván politikai kapcsolatok ápolása miatt.

Vagy mert az Emirátusok tenderén legyőzte a BMP-3-as az összes többi résztvevőt....
Nem tudom miért olyan nehéz elfogadni az egyszerű tényeket.
Egyszerűen vannak olyan szempontok ami alapján a BMP-3-as jobb volt bármi másnál.
Az M2-es is jó jármű, és más szempontok alapján tud jobb lenni a BMP-nél.
A Dudi féle "Ami orosz az csak szar lehet" logika rendszeresen kicsorbúl a valóság talaján.
Óriási export sikereket értek el az oroszok a BMP-3-al, a T-90-el és a Szu-27/30 családdal.
Ezt szerintem hülyeség vitatni. És a legtöbb ország aki ilyet vett bármi mást is vehetett volna...

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
6 147
10 390
113
Vagy mert az Emirátusok tenderén legyőzte a BMP-3-as az összes többi résztvevőt....
Nem tudom miért olyan nehéz elfogadni az egyszerű tényeket.
Egyszerűen vannak olyan szempontok ami alapján a BMP-3-as jobb volt bármi másnál.
Az M2-es is jó jármű, és más szempontok alapján tud jobb lenni a BMP-nél.
A Dudi féle "Ami orosz az csak szar lehet" logika rendszeresen kicsorbúl a valóság talaján.
Óriási export sikereket értek el az oroszok a BMP-3-al, a T-90-el és a Szu-27/30 családdal.
Ezt szerintem hülyeség vitatni. És a legtöbb ország aki ilyet vett bármi mást is vehetett volna...

Nyilván annak nincs értelme, hogy ez vagy az tré, mert innen vagy onnan származik. De azért a hadiipar fejlettsége meglátszik az eszközökön. Az USA hadiiparával meg nehéz versengeni. A minap berakott összehasonlító teszten is általában véve fejlettebb volt az M2. A BMP-3 abban volt erős, amire az oroszok rákényszerültek a fejlesztés során a sajátos adottságaik miatt: hatótáv, terepjáró képesség, úszás.

Egyébként látszik azért, hogy a nyugati eszközöket szinte csak a nyugatbarát országok veszik, a keletieket meg a kelet-barát országok. BMP-3-at se nagyon vették nyugati országok. Vannak országok - arabok, Indonézia stb - amelyek minden irányból hajlandóak venni, ők vesznek is innen is, onnan is. Az EAE-nál nem tudom mi volt konkrétan a kiválasztási szempont.

• Tetszik
Reactions: aquarell

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
5 360
17 734
113
A minap berakott összehasonlító teszten is általában véve fejlettebb volt az M2.

Azért lett erősebb, jobb a Bradley, mert a kettőt totál másra szánták. A Bradley egy hagyományos, szárazföldi műveletekre tervezett lövészpáncélos, addig a BMP-3-astól a partraszállást is elvárták, csak hogy miért, az az oroszok problémája.

az oroszok rákényszerültek a fejlesztés során a sajátos adottságaik miatt: hatótáv, terepjáró képesség, úszás.

Mi kényszerítette rá az oroszokat, hogy partraszálló páncélost is csináljanak, amikor soha nem volt szükségük olyan "képességre" ?

Vannak országok - arabok, Indonézia stb - amelyek minden irányból hajlandóak venni, ők vesznek is innen is, onnan is. Az EAE-nál nem tudom mi volt konkrétan a kiválasztási szempont.

Az EAE is arab ország, a sokakkal egyszerre pacsizik típusú ország, nem pedig mereven elköteleződik valamelyik táborba.

Görögország is minden irányból hajlandó venni típusú ország.

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 708
15 021
113
Azért lett erősebb, jobb a Bradley, mert a kettőt totál másra szánták. A Bradley egy hagyományos, szárazföldi műveletekre tervezett lövészpáncélos, addig a BMP-3-astól a partraszállást is elvárták, csak hogy miért, az az oroszok problémája.
Egész pontosan mit értesz a partraszállás alatt? Az úszóképességet? Annó a Bradley alapváltozatai szintén képesek voltak úszni.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
5 360
17 734
113
Egész pontosan mit értesz a partraszállás alatt? Az úszóképességet? Annó a Bradley alapváltozatai szintén képesek voltak úszni.

Igen, ezt a fotósorozatot én is ismerem, de attól még bővebb magyarázatot igényel az egész.

A Bradley az félig üresen, és alapmodellűen, felkészítés után tud elúszkálni egy tavon, de a folyón már nem tud átkelni. A mutatott fotósorozatot a Fort Benning bázis házi taván lőtték, nem pedig egy folyón, természetes, élő, és vad környezetben.

A Bradley tovább erősített modelljei, mármint az A2 felettiek meg túl nehezek úszni, nem erőltetik, és teljesen el is veszítették ezt a képességet, nem mintha az amerikaiak szinte sosem használták volna.

Ellenben a BMP-3-ast arra tervezték, hogy a partraszálló hajóról csobbanjon, ússzon kisebb - nagyobb távot a parti vízben, szálljon partra, kitegye a népet, és támogassa a harcokat. Csak hol akarnak partraszállósdit játszani az oroszok ?

Teljesen másra tervezett a kettő, és a BMP-3-ast legalábbis számomra furcsa elvárásoknak tervezték.

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
6 147
10 390
113
Mi kényszerítette rá az oroszokat, hogy partraszálló páncélost is csináljanak, amikor soha nem volt szükségük olyan "képességre" ?

Én olyan képességekre írtam, hogy kellett az oroszoknak, mint a hatótáv vagy a terepjáró képesség. Ezeket használják otthon, ugye. Az hogy amúgy a BMP-3 alapja egy partraszálló könnyű hk, az ettől független kérdés. Lehet hogy akkoriban még úgy képzelték, hogy terjeszteni kell a kommunizmust a világban és ahhoz szükség lehet rá :)

• Tetszik
Reactions: dudi

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 100
64 272
113

Az M2-es maximum elméletileg úszóképes.
A BMP-3F meg méteres hullámokig úszóképes. Ég és föld.
A szárazföldi kieg páncélos BMP-3-asok már nem bírják a komoly hullámverést, de egy folyón menetből átmennek. Mind ezt akár sodrásnak fölfelé is.
Ezek jelentős különbségek.

• Tetszik
Reactions: fishbed

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
52 408
88 354
113
Az M2-es maximum elméletileg úszóképes.
A BMP-3F meg méteres hullámokig úszóképes. Ég és föld.
A szárazföldi kieg páncélos BMP-3-asok már nem bírják a komoly hullámverést, de egy folyón menetből átmennek. Mind ezt akár sodrásnak fölfelé is.
Ezek jelentős különbségek.
Mint látjuk az elmúkt 3 évben, papíron, a gyakorlatban meg az számít, hogy nem egy papír Zippo a Bradley...

• Tetszik
  • Vicces
Reactions: alali77 and fip7

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
23 812
47 266
113
Nna kérem szépen, megszületett pár hét késéssel a Bradley vs BMP-3 videóm is

Nagyon felkapott lett ez a téma...