Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Az Egyesült Államok szövetségi kormánya élén Donald Trump államfővel úgy döntött, befejezi a koronavírus-járvány elleni küzdelmet, amivel van egy kis gond: úgy hagyják el a csatateret, hogy a háborúnak még nincs vége.
Az Egyesült Államokban bal- és jobboldaliak egyaránt háborúhoz hasonlították a koronavírus-járvány elleni küzdelmet a pandémia kitörése óta, aminek alapján most azt mondhatjuk, hogy az ország nagy része, beleértve ebbe Donald Trump elnököt és kormányát is, levonult a csatatérről még azt megelőzően, hogy a háború véget ért volna - írja Edward Luce a Financial Times (FT) publicistája. Nem meglepő, hogy a veterán Anthony Fauci, az USA legelismertebb járványszakértője, aki évtizedek óta áll az járványügyi hivatal élén - republikánus és demokrata elnökök hivatali idejében is -, "nyomtalanul" eltűnt az elnök környezetéből. Fauci utoljára áprilisban tűnt fel a Fehér Házban - úgy látszik Trump osztja a macskák közismert filozófiáját, miszerint amit nem látok, az nem bánt. A szakértő-tudós a napokban nem az elnök mellett, hanem más fórumokon kijelentette, hogy a pandémia még koránt sem ért véget. Ő tehát tovább folytathatja már-már magányos felvilágosító harcát, nem úgy, mint a kormány válságstábja, amelyet feloszlattak. Ez egyértelműen azt jelzi, hogy az amerikai vezetést már egyáltalán nem érdekli, a kórokozó elleni harc, így az az USA tagállamainak vezetőségeire marad.
Új módszer a válságkezelésre: nem kezelik a válságot
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas
T

Törölt tag 2361

Guest
Nem értek az ilyen vírus dolgokhoz, de nem tartom logikusnak a lazításokat, míg nincs valamilyen gyógymód/oltás/bármi. Ha meg lazítás van, habár nincs még megoldás a betegségre, akkor mi értelmük volt az eddigi lépéseknek?

tul sok dolog nem logikus itt...


nem az a gond hogy lazitasz, bekattan idovel a lakosag is, meg a gazdasag is elmen total a francba a sok zarkatol.

a gond akor van ha tul gyorsan lazitasz. es sokat. kb egyik naprol a masikba mint nalunk szerbiaba (es meg is ugrot a fertozottek szama).

de hat jebi ga, a kiralyunk valasztasokat akar :hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos: ..es akor mindent lehet.
meg 20.000 szurkolo elott a focimecs is lehetseges ilyenkor.

van naponta 70+ uj betegunk, amikor bevezettek a korlatozasokat akor is kb ennyi volt es ment a hiszti hogy teli lesznek a temetok ha nem vigyazunk.

most meg? :confused::confused::confused::confused:

szoval lazitani is kell, csak fokozatossan es esszel, es amikor mar alig van uj beteg. nem pedig a jarvany kozepeben jatszani a hulyet hogy mostma fasza minden mint az amcsiknal,braziloknal,nalunk,svedeknel stb...

tegnap voltam nalatok magyarba. abol amit lattam ott, eg es fold ahoz ami nalunk van. sokal, de sokal komolyabban altok hozza a problemahoz, es jol is teszitek.

csak igy tovabb.

amugy meg, ez a virus mostma politikai es nem egeszsegugyi kerdes, ahol a politikusok komolyan veszik ott kevesebb baj van. ahol okoskodnak, ott meg totalis kaosz.
 
  • Tetszik
Reactions: tindalos

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
4064 fertőzött (+11)
283 kórházban (-7)
20 lélegeztetőgépen (+/-0)
1029 aktív eset (-22)
2476 gyógyult (+29)
559 elhunyt (+4)
230139 mintavétel (+3470)
8472 hatósági házi karanténban (-362)
e0f47bdfb75d4b681da0f151caf8b836.jpg
4069 fertőzött (+5)
275 kórházban (-8)
20 lélegeztetőgépen (+/-0)
1025 aktív eset (-4)
2482 gyógyult (+6)
562 elhunyt (+3)
233742 mintavétel (+3603)
7287 hatósági házi karanténban (-1185)
4bdb65a1c5301bcc70c53a8b4ef9e098.jpg
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 965
82 827
113
Azt mondja a Facebook-huszár, budapesti főkretén-főideológus pártja, hogy:

Karácsony Gergely pártja szerint Müller Cecília és Kásler Miklós is bohóc
"Javaslataikban bohócnak nevezik az emberi erőforrások miniszterét, valamint az országos tiszti főorvost is. Úgy fogalmaznak:
bohócmentessé kellene tenni a járványkezelés irányítását"
https://888.hu/gazemberek/karacsony...er-cecilia-es-kasler-miklos-is-bohoc-4255592/
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
SARS-CoV-2 GYÓGYSZER hírek előzetes információi

Hamarosan el kell készítenem egy új gyógyszer összefoglaló, mivel az oroszok törzskönyvezték az egyik eddig tesztelés alatt álló gyógyszerüket, mert nagyon sikeresek voltak a tesztek. Már meg is kezdték a tömeggyártást, ellátják az összes kórházukat vele, majd utána következik a külföldre gyártás is. Bejelentették a gyógyszerüket a WHO-nak is hivatalosan, a tesztekkel együtt. Több másik saját fejlesztésű gyógyszerük is tesztelés alatt áll már. Az új gyógyszer megállítja a vírus szaporodását a szervezetben, így segíti a gyulladások felszámolását. 80% hatásfokot mértek az új gyógyszernél, és nincsenek mellékhatások. Ez nagyon jó hír. Remélem az új vakcinájuk is hasonlóan jól szerepel. A nyugat négy nagyobb országa már megegyezett az Oxfordi vakcina 200 millió darabjának gyártásáról, a többiek megint le vannak xarva ? Nekünk meg meg kéne egyeznünk a kínai és az orosz vakcinára, és az új orosz gyógyszerre, meg az utánuk jövőkre, és a nyugat lesz lexarva. Így kéne ezt csinálni. Amilyen az adjon Isten, olyan legyen a fogadj Isten is, én ezt mondom. Szeretnék sokkal jobbat mondani, de sajnos rájuk nem lehet. Hát ennyi lenne az előzetes tájékoztatás. Az "Ázsiába szakadtam" oldal új "Vakcina" nevű videot tett fel. Azt mondja benne, hogy most megjelent egy vakcina lista a WHO oldalán. HOGY MOST JELENT MEG !!!!:rolleyes::D:D Szóval arról a listáról van szó, amit én már régóta hordok ide nektek. Valaki itt is olvasgat talán, és megmutatta neki a listát amit kitettem ??? :rolleyes: :D:D:D :cool: Na hagyjuk... :) Írtam neki, erre hülyének néz... :D:D Többet néztem ki a "tanárúrból", de sajnos tévedtem. Van ilyen. :) Levontam a konzekvenciákat belőle. Nem egy konstruktív, közösségi figura, pedig azt hittem. Ez van. Csalódtam benne. :cool:
 
  • Tetszik
Reactions: papajoe

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
4069 fertőzött (+5)
275 kórházban (-8)
20 lélegeztetőgépen (+/-0)
1025 aktív eset (-4)
2482 gyógyult (+6)
562 elhunyt (+3)
233742 mintavétel (+3603)
7287 hatósági házi karanténban (-1185)
4bdb65a1c5301bcc70c53a8b4ef9e098.jpg
4076 fertőzött (+7)
275 kórházban (+/-0)
19 lélegeztetőgépen (-1)
1028 aktív eset (+3)
2485 gyógyult (+3)
563 elhunyt (+1)
235377 mintavétel (+1635)
7707 hatósági házi karanténban (+420)
y4kfuuhf1m1gz3o34vzl.jpg
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 589
16 189
113
Azt mondja a Facebook-huszár, budapesti főkretén-főideológus pártja, hogy:

Karácsony Gergely pártja szerint Müller Cecília és Kásler Miklós is bohóc
"Javaslataikban bohócnak nevezik az emberi erőforrások miniszterét, valamint az országos tiszti főorvost is. Úgy fogalmaznak:
bohócmentessé kellene tenni a járványkezelés irányítását"
https://888.hu/gazemberek/karacsony...er-cecilia-es-kasler-miklos-is-bohoc-4255592/
Nem tudom honnan veszi bárki a bátorságot, hogy bohócnak tituláljon komoly szaktekintélyeket. Főleg ő, aki politológusi végzettséggel képtelen felmérni a választói magatartást és igényeket...de mindenhez is ért. Kiváltképp a negyven valahány tanácsadójával a háttérben (bár akkor megint felmerül a kérdés, hogy mihez ért). Lehet szeretni vagy nem szeretni egy politikai kurzust, politikust, vagy szakembert...de ha valaki jól végzi a feladatát, akkor azt egy értelmes ember elismeri.
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
A tüntetések már 3 hete folytatódnak az US-ben
A Koronavirusnak ez tetszik - Coronavirus likes this

Allis C pillanatnyi helyzetjelentése az US-ből.
Egyenlőre más aktualitást nem láttam. Az új orosz gyógyszerről majd este írok. WHO vakcina jelentés nincs, se PTE vagy Semmelweis anyag.

 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 092
113
Az új koronavírus egyik speciális mutációja jelentősen tudja növelni a vírus sejtfertőző képességét - állapították meg az amerikai Scripps Kutatóintézet szakemberei.
Forrás: https://kuruc.info/r/64/213794/

Vagy pofozgattak rajta kicsit, vagy csak kell a hisztéria folytatásának, mert az amcsi balhé idővel lecseng. Gondolom. :)
 
  • Tetszik
Reactions: b4l4g3