WHO VAKCINA HÍREK 2020. 06. 16.
A várakozásoknak megfelelően a WHO ma közzétette a legújabb vakcina fejlesztési listáját. Mivel a WHO székhelye New York-ban található, ami 7 órányi időeltolódással van hozzánk képest, így az sem lenne furcsa vagy elképzelhetetlen, ha közép-európai idő szerint éjfélkor kerülne ki a honlapjukra, mert az ott még mindig csak este 18 órai időpont. Meglepetésemre "VALAMI ZAVAR TÁMADT AZ ERŐBEN", és letöltéstől lekopasztott PDF direkt címzésre a 2020. június 09.-i listát adja be, úgy hogy most kénytelen vagyok a letöltős linket idetenni, mert arra viszont rendesen a 2020. június 16.-i adja letöltésnek. Úgy hogy ha meg akarjátok nézni. most sajnos le kell tölteni, nem nyílik meg ablakban. Nem keresem a hiba okát, az "odaát" van, túl a nagy Atlanti vízen az US-ben. Ott is marad...
Szóval azért ettől még meg tudjuk nézni, és ez a lényeg.
A változások - 10-ről 11-re növekedett a III. fázisba, a humán tesztelésbe lépett vakcina jelöltek száma. Ezügyben ne hallgassatok másra, az I. fázis a labor fázisú tesztelés, a II. fázis az állatkísérletes szakasz, ezt a kettőt hívják együtt "preklinikai fázisnak", ami a második része a listának. Aki mást mond, az hülyeséget, ha komoly média vagy újság írja, akkor is. Mint az elnevezés értelme is mutatja, a klinikai fázis előtti fázisokról van szó. Ezekben hatásfokot, toxicitást (állatokon) és egy millió paramétert néznek, csak így kerülhetnek végül a III. fázisba a humán (emberi) tesztelésre, így szinte elhanyagolható már az esély arra, hogy az emberi tesztalanyok súlyos következményekkel szembesüljenek, mert akkor el sem jutna a vakcina jelölt a III. fázisú humán tesztelésbe. Egyébként itt is először kis emberi mintán alacsony majd egyre növekvő dózissal KIZÁÁRÓLAG az emberre gyakorolt toxicitást kezdik el vizsgálni, a vakcina működése vagy hatásossága ekkor még egy szikrát sem érdekel senkit. A lényeg az első teszteken az ártalmatlanságára van kihegyezve, csak ha ez teljesül, akkor kezdheti meg a vakcina jelölt a valódi emberi tesztelési szakaszt, ami a működését illeti, tehát az ellenanyag tesztelés kiváltását. Ezt csak azért magyaráztam most el részletesen, mert olvasom hallom látom, hogy össze-vissza beszélnek a médiákban ezekről a dolgokról, keverik a szezont a fazonnal.
Tehát folytassuk,
a preklinikai fázisú vakcina jelöltek listája - 126-ról 128-ra növekedett ezeknek a vakcina jelölteknek a száma, tehát kettővel növekedett ez a szám. Itt azt ismételem meg amit már korábban is elmondtam többször, hogy ezek a számok a WHO-nak HIVATALOSAN LEJELENTETT vakcina jelöltek, ezeknél természetesen jóval több vakcina fejlesztés létezik, tehát ezek csak a hivatalos WHO státuszú vakcinák.
A lista letöltő linkje (a direkt ablakban megnézhető valami ismeretlen érdekes "anomáliával" küzd mint említettem már
)
DRAFT landscape of COVID-19 candidate vaccines – 16 June 2020
-------------------------------------------------------------------------------
Találtam egy újabb érdekes dokumentumot, amit a WHO adott ki kifejezetten a SARS-CoV-2 ellen vakcinát fejlesztők részére segítségként, egyben várját újabb laborok jelentkezését is, akiknek "megfelelő" állat állományuk és technológiájuk van a II. fázisú állatkísérletes tesztek elvégzéséhez. Ehhez általában génmódosított állatokat használnak. Itt jön a kapcsolódás az előzőekben említetteket, miszerint számtalan helyen leírják és/vagy elmondják, hogy
"a vakcina megkezdte az I. fázisú klinikai tesztelést az embereken", holott ez egy ordenáré baromság !!! Az I. és a II. fázisú tesztelés előtt
NEM KEZDŐDHET EL SEMMIFÉLE "HUMÁN TESZTELÉS" (tehát embereken végzett tesztelés) !!!! Aki ezt mondja, az egy szikrát nem ért hozzá !!!
Ezt jegyezzétek meg, ez a lényeg. Az az ember félrebeszél ha ilyet mond. A humán tesztelés fázisban CSAK III./1, III./2, III./ x stb. stb. tesztelési szakaszokról beszélhetünk !!!
(sok ilyen szakasz van abban is) Ha ezeket az akadályokat is VÉÉÉGIG sikeresen vette a vakcina jelölt, attól kezdve beszélhetünk csak VALÓBAN vakcináról !!! Nos bevallok én is egy kis turpisságot, bár ezt jól tudtam, de a lustaság miatt sokszor én is csak vakcinaként emlegettem a jelölteket, így kevesebbet kellet írnom....
Ez van. Én tudtam jól, de mondom úgy sem foglalkozik vele senki...
(meg a sajtó is összevissza ír és mond mindent ugye...
)
Na térjünk vissza ehhez az új táblázathoz, amit a vakcina jelöltek fejlesztői részére állított össze a WHO, és amelyben az együttműködésre hajlandó laborok és kísérleti állat állományuk van bejelölve, mindezt azért tette, hogy az egyesek szerint nem is létező II. fázisú vakcina jelölt teszteléseken is könnyebben túljuthassanak azok a fejlesztők, akik nehézségekkel küzdenek a megfelelő tesztállatok hiánya miatt a II. fázison túljutni, hogy utána minél előbb megkezdhessék a III. humán tesztelés szakaszát. Természetesen csak akkor, ha a II. tesztfázist is teljesen sikerrel vették, mert ha nem, akkor annak a vakcinának a tesztelése ott és akkor VÉGET KELL HOGY ÉRJEN !!! 7-ből 6 vakcina általában valahol elbukik a tesztelesés során, ezt adta a hosszútávú statisztika eredménynek. Szóval ez a dokumentum a vakcina (és gyógyszer) tesztelőknek / fejlesztőknek nyújt segítséget. Remélem mától nálunk mindenki világosan lát vakcina tesztelés témában, azok akiket érdekel. Aztán majd innen lassan átszivárog a sajtóba is, ahogy szokott.
Ezt nem kell letölteni, itt nincs "anomália" a linkben a WHO oldalán, mint a szintén mai vakcina listánál.
Mapping of animal models capacity to accelerate COVID-19 vaccines and therapeutics development
-------------------------------------------------------------------------------
Közben kiadtak egy újabb helyzetjelentést is PDF-ben, szintén térképpel,
ez a 148-as számú 2020. 06. 16.-án. Akkor már legyen itt az is. (nagyon nagy a vírus terjedése a világ egyes részein, azért sűrűsödnek most ennyire ezek a kiadott listák, régebben nem adták ki minden nap a helyzetjelentést, bár elkészítették, a számozásából is világosan látszik)
Coronavirus disease (COVID-19) Situation Report – 148