Na ígérgettem az orosz gyógyszerről a cikket meg az infokat, itt van. Sajnos nagyon kevés időm és energiám van, úgy hogy akit érdekel az majd végigolvassa (pld. fordítóval). A lényeg: az oroszok módosítottak valamelyest a japán favipiravir hatóanyagon, tesztelték orosz kórházakban, és most Avifavir néven törzskönyvezték és elkezdték tömegesen gyártani. Igen jó eredményeket hoz a kezelésekben. A favipiravir hatóanyagot japánban fejlesztettek ki, és eredetileg az influenza ellen használják, de egyelőre a koronavírusos betegség elleni terápiában is az egyik legígéretesebbnek bizonyul a már létező gyógyszerek közül. Azért sikerült ilyen gyorsan törzskönyveztetni, mert a japánok már korábban törzskönyvezték a szert (és mint tudvalevő, a 80-as évek beli japán gyógyszerbotrány óta a világ legszigorúbb gyógyszer engedélyeztetési eljárása japánban van - ami ott "megfelel", azt az egész világon elfogadják) Japán egyébként korábban már törzskönyvezte a szert Avigan néven, amelyből kaptunk is 12 200 db-ot 100 koronavírusos beteg teszteléséhez, amelyről itt
2020_05_23 - Szijjártó: Magyarország elsők között tesztelheti a japán Avigan gyógyszert és itt
2020_06_01 - Jövő héten elkezdik alkalmazni a koronavírus elleni első orosz gyógyszert lehet olvasni.
Az orosz SARS-CoV-2 elleni gyógyszerekről ebben az orosz cikkben lehet olvasni. További saját gyógyszer fejlesztéseik is vannak. Mint a világon pld. a legjobb gyors-tesztek kifejlesztője és gyártójaként nem szabad lebecsülni az orosz mikrobiológiai fejlesztéseket és tudást, a gyógyszerek és vakcinák terén sem. A vérplazmás lehetőségeket is kiaknázták
2020. 06. 07. Zvezda
Gyógyszerek a koronavírus valamennyi formájához: Oroszországban egyszerre több hazai gyógyszert tesztelnek
Nemrég volt egy kis vitája itt valakinek velem, hogy nem úgy van a gyógyszer tesztelés, ahogy én azt írtam. Nos DE, ÚGY VAN !
Szóval nem vezettem félre senkit, és erre most hozok egy MTA-s cikket egy másik virológiai szakemberrel. A cikkben arról a vakcina fejlesztési listáról beszélnek, amit én itt (általában) frissen szoktam nektek hozni. Itt jegyezném meg, hogy azt a kísérleti állatmodell doksit ami a WHO a SARS-CoV-2 elleni gyógyszer és vakcina fejlesztőknek készített segítségként, máshol nem olvashatjátok, csak itt nálunk. A WHO honlapján sem találom nyilvánosan hozzáférhetően...
Ja, és WHO vakcina fejlesztési lista is bonus a részemről, mert pld. a legutolsót máshol nem találjátok meg, csak itt nálunk ! Bocs...
Na... szóval... ha a cikkben megnézitek, egy nagyon szép kis folyamat ábra van a vakcina fejlesztésről. A gyógyszerfejlesztés egyébként ugyanilyen séma szerint megy. Ennek az elején van egy kis keretben a "preklinikai státusz" vizsgálatok, ami egyrészt áll első lépésként a mikorbiológiai sejttenyészeteken végzett vizsgálatokból, második lépésként pedig az állatkísérletes vizsgálatokból, és csak ezek
SIKERES ELVÉGZÉSE UTÁN kerülhet BÁRMILYEN GYÓGYSZER VAGY VAKCINA JELÖLT a "humán tesztelési fázisba". Az, hogy hol hogyan számozzák ezeket a a lépcsőket, az részlet és technikai kérdés, de ha visszalapoztok és megnézitek mit írtam a vitában, lényegileg ugyan ezt találjátok majd amit az a cikkben az ábrán, hogy
az I. fázisú labortesztek előtt és a II. fázisú célzott humán génszekvenciákkal megtűzdelt kísérleti állatokon végzett tesztek előtt NEM KERÜLHET MA MÁR SEMMILYEN LEENDŐ GYÓGYSZER VAGY VAKCINA HUMÁN (VAGY IS EMBEREKEN TÖRTÉNŐ) TESZTELÉSRE !!!! Pontosan ezt mondtam, és itt is ezt láthatjátok a folyamat ábrán (tőlem teljesen független helyről megerősítve
). Ma már ez a követelmény a biztonságos tesztelésekhez. Ami még lényeg, nincs az ábrán és a szövegben sem, hogy mind az I. fázis labortesztek, mind a II. fázis kísérleti állat tesztek, mind a II. fázis humán tesztek első lépéseiben
újra és újra és újra A TOXICITÁSI VIZSGÁLAT SZEREPEL !!! Ez a biztonság egyik legfőbb garanciája !!! Szó nem lehet arról, hogy az első kettő fázist kihagyva rögtön embereken kezdjenek el tesztelni bármit is !!! Ez a módszer Mengele és a japán megszállás alatt kínában történtek óta KIZÁRT DOLOG BÁRHOL A VILÁGON !!! (ha megtörténik akkor mindenkit bezárnak akit csak meg tudnak fogni ilyenért) Akkor erről utoljára még ennyit ! (Soha többet nem említem, legfeljebb erre hivatkozni fogok ha nagyon kell, téma részemről lezárva végleg) Amúgy nagyon csalóka az az egyébként jó folyamat ábra amit készítettek, mert mind a labor tesztek (sejttenyészeteken) mind a célzott speciális állatmodelleken végzett tesztek igen bonyolultak és igen hosszadalmas és részletekbe menő vizsgálati sorozatokból állnak, tehát az ábrával ellentétben bonyolult nehézkes és hosszadalmas eljárásokról van szó. Mindezek persze a későbbi humán tesztes biztonságot szolgálják.
A cikkben szereplő WHO június 2.-án frissített "legfrissebb vakcina jelölt lista" az nem igaz, mert pld. én is hoztam nektek közben egy másik frissítettet... hm...
Szóval ebből látszik jól, hogy a topic el van látva folyamatosan olyan kurrens információkkal, miket máshol még csak meg sem mutatnak (pld. egy linken az ott említett listát ? Semmi ???
)
2020. 06. 15. MTA
Versenyfutás a koronavírus-vakcináért
Máshol is előfordulnak nem túl pontos információk, de többnyire ezeket nem akarom részletezni, pld. jelentek meg ilyenek a legutóbbi "Ázsiába Szakadtam" Tanár Úr videojában is, amit mondjuk említettem is neki, de hülyének néz...
Na mindegy, remélem azért később javítja amiket nem jól mondott. (nem a szándékával van a baj, az végül is jó, hanem több ténnyel, és a személyi hozzáállással, hogy hiába szóltam neki
) Egyenlőre ennyi lenne a hírek. Még 11 nap hátra van a hónapból, és mint mondtam korábban, ez a hónap mozgalmasnak ígérkezik gyógyszerek és vakcinák szempontjából. Az is körvonalazódik egyre jobban amit még áprilisban mondtam, hogy május vége június eleje körül már meg fognak születni a megoldások, tehát nem kell félni senkinek, minden meg lesz oldva szépen lassan. (visszaolvashatjuk hogy tényleg ilyeneket mondtam anno
)
Még egy hír a végére: a korábbi híreknek megfelelően az angolok is legyártják előre az Oxfordi vakcinát, mert hatalmas a gazdasági tét. Felőlem mondhat akármelyik akármit, de 4 országon kívül még senkinek NINCS megállapodása az Astra Zenca által gyártott (és licencelt) vakcinára. Ahogy a maszkokkal is és minden más segítséggel / összefogással hoppon maradtunk a nyugattal, én most sem bízom meg bennük, hiába hablatyolnak. ha lenne szándék, már adtak volna megállapodást, gyártási licencet, részletes információkat a hazai gyártásunkhoz, mivel hogy ebben a legfejlettebb országok közé tartozunk !!!!!! De miért nem adtak eddig ???? Megy a "sus-mus", a "keverés" ? "Szokás szerint" ???
Ne várjunk ezekre !!!! Állapodjunk meg kínával, az oroszokkal, akik megbízhatóbbak ! A Modernás vakcina szerintem nem is lesz jó, az Oxfordi megbízhatóbbnak tűnik, de odaadták megint a hiénáknak, csak a nagy hazudozás ment, hogy mindenki kap belőle. Csak a bolondok dőlnek be ennyiszer !!! Mi vajon bolondok vagyunk ???
2020. 06. 19. index
Nagy-Britanniában megkezdődik a koronavírus-vakcina gyártása