Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Bemutatón már láttuk mind.
Így lövi le a drónt a Pancir
Én meg azt vártam hogy 0:35 nél ráfordul a keresztül repülő madárra az ikergépágyú !Amig ezek lelövik a drónt, addig mâr règ jön a tüzërségi ellencsapâs.
Ès ezek is minden âlcázâs nèlkül âllnak a nagy síksâgban.
Biztos, hogy ez a " state of the art" ?
Legalâbb egyszer lâtnâm, hogy Idlibnél lelönek egy drónt, nem pedig a Buk.
A videó pontosan visszaadja azt, amit a cikkben is fejtegettem. Ennyit ér a AAA egy ilyen kis izé ellen.. Mehet rá egy sokszázezres rakéta kb. fél tucat AHEAD lőszer helyett...Amig ezek lelövik a drónt, addig mâr règ jön a tüzërségi ellencsapâs.
Ès ezek is minden âlcázâs nèlkül âllnak a nagy síksâgban.
Biztos, hogy ez a " state of the art" ?
Legalâbb egyszer lâtnâm, hogy Idlibnél lelönek egy drónt, nem pedig a Buk.
Erre, pláne az ettől is kisebbre AHEAD kell, vagy EW, esetleg a jövőben energia fegyver, ez tiszta sor.A videó pontosan visszaadja azt, amit a cikkben is fejtegettem. Ennyit ér a AAA egy ilyen kis izé ellen.. Mehet rá egy sokszázezres rakéta kb. fél tucat AHEAD lőszer helyett...
Capslock27 said: ↑
.
.
Sajnos a Pancir nem föleg azert szerepelt le gyalazatosan, mert öt magat vitathato körulmenyek között kilöttek, hanem leginkabb azert, mert mindent kilöttek körulötte, amit meg kellett volna vedenie.
Amikor a sok kilövős videó készült, még ott sem voltak a Páncírok. Másnap meg már nem voltak kilövős videók, csak a gyanús Páncír kilövés, aminek sem a helye, sem az ideje nem tisztázott. Most meg tűzszünet van, lehet videózgatni.
Mondj egy olyan esetet amikor a földi telepítésű légvédelemnek sikerült megvédeni a célpontot.Capslock27 said: ↑
.
.
Sajnos a Pancir nem föleg azert szerepelt le gyalazatosan, mert öt magat vitathato körulmenyek között kilöttek, hanem leginkabb azert, mert mindent kilöttek körulötte, amit meg kellett volna vedenie.
Amikor a sok kilövős videó készült, még ott sem voltak a Páncírok. Másnap meg már nem voltak kilövős videók, csak a gyanús Páncír kilövés, aminek sem a helye, sem az ideje nem tisztázott. Most meg tűzszünet van, lehet videózgatni.
Hmeinim légibázis?Mondj egy olyan esetet amikor a földi telepítésű légvédelemnek sikerült megvédeni a célpontot.
Legtöbbször önnmagát sem volt képes megvédeni.
Már amennyiben a fedett repülőgép fedezékeket is a légvédelem szerves eszköztárához soroljuk és a veszélyeztetettség szintjét pedig levisszük a sufnitúning drónok szintjére.Hmeinim légibázis?
Mondj egy olyan esetet amikor a földi telepítésű légvédelemnek sikerült megvédeni a célpontot.
Legtöbbször önnmagát sem volt képes megvédeni.
Ez nem vágom. Igaz, hogy csak 1 db bomba, de eltalálta a reptér kifutóját.1982-ben Port Stanley repterét egyetlen Argi Roland komplexum védte, meg némi lokátor irányítású Oerlikon gépágyú.
Próbálták a Britek Vulcan bombázóval a Roland HMZ-je fölött szőnyegbombázni (mellé ment a sorozat), Shrike-al kiütni az Argi lokátorokat, nem jött össze, majd Harrierrel is bombázni alacsonyabbról, azokból meg kettőt le is szedett a légvédelem.
(egyet a Roland, másikat az AAA)
Ezután hajókról ágyúzták, ameddig az HMS Glanmorgan-t meg nem kínálták az Argik egy Exocet-tel.
Ezután a Britek inkább hagyták a repteret a fenébe, így az végig működött, egészen a konfliktus utolsó napjáig, majd a megadás után a Britek is azonnal használatba vették.
Ez nem vágom. Igaz, hogy csak 1 db bomba, de eltalálta a reptér kifutóját.
Ezen felül a repteret nem csak a légvédelem védte meg, az Exocet is. Mert a AAA és Roland nem zavarta volna el a rombolót, az tuti...
Őszintén szólva.nem mélyültem el a Falkland háború ezen eseményeiben és csak így hirtelen rákerestem a Wikin.Egészen az utolsó napig használták az Argi Herculesek, hozták az utánpótlást (pl 155mm-es lövegeket), vitték a sebesülteket.
A fenti fotó a Vulcan bomázás utáni napon készült.
A megadás után pár nappal már Brit gépek üzemeltek ugyanonnan.
Őszintén szólva.nem mélyültem el a Falkland háború ezen eseményeiben és csak így hirtelen rákerestem a Wikin.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Operation_Black_Buck
A lényeg hogy az Angolok úgy mentek át a reptér légvédelmén mint a libán a f..
A Srike végül kilőtte a repteret védő radart..
A Harrier megsemmisített gépeket a földön...
Nálunk az ilyen sikert már vereségnek szokták hívni.
Aha...Háááát, akkor ideje lenne elmélyülnöd, és nem csak azokat a történelmi eseményeket emlegetni (százas nagyságrendű támadó, pár db lérakkal szemben), ami a te prekoncepciódat támasszák alá.
A reptér végig üzemelt, a lélgvédelem megvédte (imhol a példa amit szerettél volna hallani), két Harriert leszedett, Roland, Oerlikon, meg az AN/TPS-is Brit kézbe került a megadás után.
Black Buck ökörködés meg csak arra volt jó, hogy a Victor utántöltők begyakorolják a Harrier-ek lejuttatását a hadszíntérre.
Jórészt erre is használták őket a konfliktus folyamán.