A II. világháború (1939 - 1945)

Érdekes... mièrt van a háttèrben az amerikai jármü? Tud erröl valaki többet?

A foton a Kampfgruppe Hansen katonai lathatoak, akik 1. SS pancelos hadosztaly 1. pancelgranatos ezredenek 2. szazadaban szolgaltak. A foton egy katona ismert nev szerint, nala van a Browning. O Walther Ambrusch SS lovesz, beosztasa szerint geppuskas. 23 eves volt a foto keszitesekor es tulelte a haborut.
A foton a Poteau mellett megsemmisitett amerikai konvoj jarmuvei lathatoak. Egy par perces video is van errol:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Egy érdekes motivuma a háború végi elkeseredett német tákolásnak, Panzer I B törzsére ráheggesztett Stuk40 némi lövegpajzsszerűséggel, háttérben az egyik berlini Flakturm.

383Takom_Panzerjager_I_B_.png
nekem nem tölti be a képet, pedig érdekelne

Érdekes... mièrt van a háttèrben az amerikai jármü? Tud erröl valaki többet?
M8 Greyhound egyébként
9722510898_bb5dba781d_b.jpg

• Tetszik
Reactions: aquarell
1939-ben a mai napon: a River Plate-i csata

/The Battle of the River Plate filmből/

A foton a Kampfgruppe Hansen katonai lathatoak, akik 1. SS pancelos hadosztaly 1. pancelgranatos ezredenek 2. szazadaban szolgaltak. A foton egy katona ismert nev szerint, nala van a Browning. O Walther Ambrusch SS lovesz, beosztasa szerint geppuskas. 23 eves volt a foto keszitesekor es tulelte a haborut.
A foton a Poteau mellett megsemmisitett amerikai konvoj jarmuvei lathatoak. Egy par perces video is van errol:
Akkor Ambruschtól van a hires mondat, hogy :Haaans, bring ze flammenwerfer! "?

A fénykép eredetét honnan szedted elő?
Regebben nagyon sokat foglalkoztam ezzel a haboruval es konkretan a Waffen SS-el. Rengeteg nyugaton megjelent konyvem, foto albumom van melyek a kizarolag a harcteri teljesitmenyukkel, taktikajukkal foglalkozik katonai szemmel. Maketteztem, gyujtottem bajonetteket, kitunteteseket, ovcsattokat, jartam gyujto talalkozokra… szoval igy eleg jol elmelyedtem a dolgokban.

Ez a foto pedig tenyleg ikonikus, ezaltal sok konyvben szerepel, illetve a neten is sok helyen. Sot par makett gyartot is megihletett a foto es keszult geppuskas figura ez alapjan.

Peldaul az is meg van, hogy a linkelt film reszletet Fritz Jäckisch keszitette, aki az SS-Kriegsberichter-Kompanie katonaja volt -haditudosito.

Ez pedig az emlitett figura, amit Walther Ambrus SS Schütze ihletett:
184814azgvv9spq9gpve00__45406.1635900115.jpg