Egy kis páncélvonatocska inkább! Hmm?
Oligarcháknak kötelező darab.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Egy kis páncélvonatocska inkább! Hmm?
Igen, a tulajoknak is ez lehetett a véleménye, mert ez mindig sokba került nekik!Mert szőrszálhasogató vagy.
Oligarcháknak kötelező darab.
Na ez az amitől féltem az önkéntes haderőnél: rárepülnek a politikai kinevezettek és lenyúlják fizetéskiegészítésnek az egészet. Mi a jó égnek kell oda ezredes?!?!Most kaptam, leültem, és anyáztam:
megyei kormánymegbízott: önkéntes tartalékos ezredes....
http://www.honvedelem.hu/cikk/66378_unnepelyes_katonai_eskut_tett_a_csongrad_megyei_kormanymegbizott
azt hiszem erre mondják: jól fekszik valakinél.
Na ez az amitől féltem az önkéntes haderőnél: rárepülnek a politikai kinevezettek és lenyúlják fizetéskiegészítésnek az egészet. Mi a jó égnek kell oda ezredes?!?!
Most kaptam, leültem, és anyáztam:
megyei kormánymegbízott: önkéntes tartalékos ezredes....
http://www.honvedelem.hu/cikk/66378_unnepelyes_katonai_eskut_tett_a_csongrad_megyei_kormanymegbizott
azt hiszem erre mondják: jól fekszik valakinél.
Jó de a HM már eleve hírhedt a gigaszi vízfejéről. Az önkéntesek elméletben eddig arra lettek volna hivatottak, hogy pótolják a szükséges talpas-hiányt. Na ezt látom ezzel most veszélyeztetve. Lemegy majd a dolog a "nyelvvizsga pótlékok" szintjére...Egy polgári alkalmazott mondjuk több mint elégséges.
Igen, a tulajoknak is ez lehetett a véleménye, mert ez mindig sokba került nekik!
Repülőgépnél nem így működik, engem a törzskeret és hossztartó meg profillemez-gyártók fizetnek (ami itt korrodált, azt már nem védjük hanem cseréljük).Szerintem te valamelyik korrózióra szakosodott cég beépített embere vagy és + pénzt kapsz a korróziós hibák feltárásáért!
Hogyan cserélnek ki egy komplett hossztartót ami végig fut a gép törzsén?Vagy ez nem egy darabból van és csak az adott szekciót kell cserélni?Repülőgépnél nem így működik, engem a törzskeret és hossztartó meg profillemez-gyártók fizetnek (ami itt korrodált, azt már nem védjük hanem cseréljük).
Az aknamentesítő hajók mindenképp szükségesek!
Atomot sem dobtak mar egy ideje, de azert a kepesseget megorzik.A katasztrófavédelemnél igen, szükségesek lennének. Honvédségnél nem hinném. Mert nem aknáz vízbe már senki, kb 50 éve.
A kisebb gépeket kivéve ezek nem egy darabból készülnek, átlapolásos toldásokkal vannak illesztve a végek, így csak a sérült/korrodált szakaszt kell cserélni. Ezek cseréjénél több ponton fel kell támasztani az egész gépet (a szárnyakat is!) minden ponton az előírt, meghatározott erővel, nehogy a hossztartó kiszerelésekor elmozduljon, vetemedjen, torzuljon a szerkezet. Ilyenkor legtöbbször más munka nem is végezhető a gépen, nincs rajta mozgás, járkálás az elmozdulás veszélye miatt. Ezután lehet a rögzítőcsavarokat bontani, szegecseket kifúrni és az új darabot beillesztve, összefúrva az illeszkedő törzskeretekkel, merevítőkkel rögzíteni a csavarkötésekkel és szegecseléssel.Hogyan cserélnek ki egy komplett hossztartót ami végig fut a gép törzsén?Vagy ez nem egy darabból van és csak az adott szekciót kell cserélni?
Ilyen alapon megszüntethetjük az egész Honvédséget is, mert 50 évnél régebben nem viseltünk háborút.A katasztrófavédelemnél igen, szükségesek lennének. Honvédségnél nem hinném. Mert nem aknáz vízbe már senki, kb 50 éve.
Atomot sem dobtak mar egy ideje, de azert a kepesseget megorzik.
Szoval amikor a SZU eldontotte, hogy a Nephadseregnek lesz ilyenje Mo-n, akkor (az aktualis) Zsukov hibazott?Senki nem őrzött meg ilyen képességet. Nincsenek rendszerben se célbajuttató eszközök, se folyami aknák sehol. Nyomtalanul eltűnt lehetőségről beszélünk. Gyakorlatilag a magyarok AM naszádjai olyan elhárítóeszközök, amik nem tudnak elhárítani semmit, mert a fegyver és fenyegetés, ami ellen tervezték, már akkor sem létezett, amikor beszereztük őket. Nincs olyan hatalom, amely képes lenne és pláne akarna egy folyóra aknát telepíteni.