Ami érdekesebb lenne, az az, hogy ez hány méterről történt. Mert, ha nem kivont harcjárművekre tüzeltek volna, valószínűleg a BTR-80/A nem jutott volna a T-72-höz olyan távolságra, hogy átütést produkáljon...
Ez is igaz.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ami érdekesebb lenne, az az, hogy ez hány méterről történt. Mert, ha nem kivont harcjárművekre tüzeltek volna, valószínűleg a BTR-80/A nem jutott volna a T-72-höz olyan távolságra, hogy átütést produkáljon...
Az is pénz, főleg úgy nézve, hogy korábban itt álltak százával!! Ha csak a harmadát is felhasználtuk volna korszerűsítve/átalakítva, a maradék 2/3 motorja/hajtáslánca megmaradt volna alkatrésznek. Dehát minek az nekünk, mikor mi gazdagabbak és okosabbak is vagyunk Izraelnél??!!Még mindig lehet. T55öt óvskavasáron lehet venni.
Túl nehéz. Az év 3-4 hónapjában ha kellően csapadékos, nem tudsz normálisan felvonulni az alföld egyes részein. Olyasmi kellene ami nem túl nehéz és mégis elegendő a páncélzatta. Egyébként számunkra nem biztos hogy ezek a "brutál" vasak kellenének. Télen sár az alföldön, nyáron meg ott a bevetett határ. Nem beszélve a váratlanul felbukano árkokról. Számunkra elönyősebb egy könnyeb kétéltű. Mint egy agyonpáncélozott 30-40 tonnás dög.Még mindig lehet. T55öt óvskavasáron lehet venni.
Nekünk ezek a brutál vasak kellenek, mert nem a sár az ellenség!Túl nehéz. Az év 3-4 hónapjában ha kellően csapadékos, nem tudsz normálisan felvonulni az alföld egyes részein. Olyasmi kellene ami nem túl nehéz és mégis elegendő a páncélzatta. Egyébként számunkra nem biztos hogy ezek a "brutál" vasak kellenének. Télen sár az alföldön, nyáron meg ott a bevetett határ. Nem beszélve a váratlanul felbukano árkokról. Számunkra elönyősebb egy könnyeb kétéltű. Mint egy agyonpáncélozott 30-40 tonnás dög.
Ez azért túlzás, nem a lecsapolások előtti idők járnak (sajnos).Túl nehéz. Az év 3-4 hónapjában ha kellően csapadékos, nem tudsz normálisan felvonulni az alföld egyes részein. Olyasmi kellene ami nem túl nehéz és mégis elegendő a páncélzatta. Egyébként számunkra nem biztos hogy ezek a "brutál" vasak kellenének. Télen sár az alföldön, nyáron meg ott a bevetett határ. Nem beszélve a váratlanul felbukano árkokról. Számunkra elönyősebb egy könnyeb kétéltű. Mint egy agyonpáncélozott 30-40 tonnás dög.
Gyanús nekem hogy olyan terepen ahol a mi harcjárműveink elakadnának, ott az ellenségnek is lenne "némi" nehézsége frontális harckocsitámadást indítani.Túl nehéz. Az év 3-4 hónapjában ha kellően csapadékos, nem tudsz normálisan felvonulni az alföld egyes részein. Olyasmi kellene ami nem túl nehéz és mégis elegendő a páncélzatta. Egyébként számunkra nem biztos hogy ezek a "brutál" vasak kellenének. Télen sár az alföldön, nyáron meg ott a bevetett határ. Nem beszélve a váratlanul felbukano árkokról. Számunkra elönyősebb egy könnyeb kétéltű. Mint egy agyonpáncélozott 30-40 tonnás dög.
Számos vízelvezető árkot beszántottak, elhanyagoltak.Ez azért túlzás, nem a lecsapolások előtti idők járnak (sajnos).
Tudom, de jelenleg és a várható közeli jövőben nincs és nem lesz annyi víz a tájban, hogy ekkora gondot jelentsen a páncélosok számára. Nem, mintha lennének páncélosaink akkora darabszámban, hogy ezzel foglalkozni kelljen.Számos vízelvezető árkot beszántottak, elhanyagoltak.
Én azért befizetnék egy sörre hogy meddig tudnál nyomulni azokkal a brutál vasakkal. Csak nehogy akkor ébredj fel mint az ukik donyecknél.Ez azért túlzás, nem a lecsapolások előtti idők járnak (sajnos).
?Csak nehogy akkor ébredj fel mint az ukik donyecknél.
Amúgy most jut eszembe.
"nem veszünk támadó fegyvereket" jeligére: vettünk Defendert, de nem veszünk gépkarabélyt (assault rifle). Megvilágosodtam!
...s ezért ki a felelős? Nem mi, mert én biztos nem. Meg gyanítom te sem, ahogyan gyaníthatóan nem is a politikusok szabotálták el a már futó programot.Ennyi év alatt nem voltunk képesek ellátni a lövészket modernizált AK-63-assal...
A magyar modernizált AK nem lehet a jövő. Felszerelve lazán egy kilóval nehezebb, mint az alapverzió, ez azért már sok, tekintettel arra, hogy a XXI. században a változó gyártástechnológiák, és új(abb) anyagoknak köszönhetően pont könnyebbnek kéne lennie.Ennyi év alatt nem voltunk képesek ellátni a lövészket modernizált AK-63-assal...
Ha csak egy kilóval lenne nehezebb...A magyar modernizált AK nem lehet a jövő. Felszerelve lazán egy kilóval nehezebb, mint az alapverzió, ez azért már sok, tekintettel arra, hogy a XXI. században a változó gyártástechnológiák, és új(abb) anyagoknak köszönhetően pont könnyebbnek kéne lennie.
Így van, meg kell venni egy jó licenszet és itthon gyártani az igényeinknek megfelelő számban.Nagyon sok gyártó gyárt jó minőségű 7.62X39-es gépkarabélyt. Totális pénzkidobás szerintem ez a kisipari modernizáció.
Sorolhattam volna a többit is, csak akkor ennyire értem rá. Ez már rég átbeszélt téma amúgy, csak meglepődtem, hogy valaki jó dologként gondol az AK63MF-re.Ha csak egy kilóval lenne nehezebb...