Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Igen és én ezt mondtam: "Igen, nem korszerű, de PSZH-k alap páncélzata sehol sem vastagabb (leszámítva azokat, amellyeket harckocsikból alakítanak ki)." Mármint az alap. Az mindenhol +/- 1 cm körül mozog.A modern APC-k úgy lettek megtervezve, hogy az alap páncélzatuk csak a jármű vázát adja és magán hordozza páncélt azaz védelmi funkciója csak sokadlagos.
30 mm ellenni védelmet tartanék fontosnak, minden irányból.A Venezuelának szállított BTR-80 reklámanyaga.
30 mm ellenni védelmet tartanék fontosnak, minden irányból.
Az Achrazit gondolom tudja ezt.Van olyan PSZH, ami megvéd 30 mm ellen minden irányból? Oo
Egyenlőre jó lesz az szemből is.30 mm ellenni védelmet tartanék fontosnak, minden irányból.
30 mm ellenni védelmet tartanék fontosnak, minden irányból.
A páncélzatával nincs gond, viszont minden mással igen.
Felhívnám a figyelmet a palackozott-zacskózott ivóvíz-tároló ládáea mint fejlesztésre de a csúszásgátló bevonat sem kutya.
Nem, de egy PSZH-val kapcsolatban a harcászati követelmény leginkább a tüzérségi repeszek elleni védelem és szemből kb 300+ méterről a kézifegyverek elleni védelem. Azt meg nagyjából tudja.Akkor én tévedésben vagyok... Én úgy tudtam, hogy (gyalogsági, kb. 7,62) géppuska ellen sem véd minden irányból.
Az Achrazit gondolom tudja ezt.
Nem, de egy PSZH-val kapcsolatban a harcászati követelmény leginkább a tüzérségi repeszek elleni védelem és szemből kb 300+ méterről a kézifegyverek elleni védelem. Azt meg nagyjából tudja.
Igen és én ezt mondtam: "Igen, nem korszerű, de PSZH-k alap páncélzata sehol sem vastagabb (leszámítva azokat, amellyeket harckocsikból alakítanak ki)." Mármint az alap. Az mindenhol +/- 1 cm körül mozog.
Ez azért is jó, mert ha 1-2 évtizeddel később, már rendelkezésre állnak új anyagok, kompozitok, akkor elég csak a páncélt lecserélni.De ezt mondom!Az nem alap páncélzat csak egy keret ami azért olyan vastag,hogy elbírja amit ráraknak.Egy Strykerről vagy vármi másról a büdös életben le nem szedik a kompozitot!
Achzarit IFV Samson 30mm RCWS-el:
Achzarit APC 12,7mm-es RCWS-el:
Namer 30mm-es toronnyal:
Namer APC 12,7mm-es RCWS-el:
Persze ez előtt 30 évvel.Egy modern APC szemből 30mm minden más irányból 14,5 APC.Bárnekkora távolságból persze.
De ezt mondom!Az nem alap páncélzat csak egy keret ami azért olyan vastag,hogy elbírja amit ráraknak.Egy Strykerről vagy vármi másról a büdös életben le nem szedik a kompozitot!
Ez is lehetett volna egy magyar fejlesztési út, amit Izrael már jó régen kitaposott.... Persze, mint sok mást, ezt is elcseszték elvi lehetőség szintjén is a vezetők, mert az alapjármű fel lett darabolva a tudomásom szerint... sajnos a katonai és a katonapolitikai vezetőink szakmaiatlansága és hozzá nem értése órdító, de sajna ennek megállapítása már itt is ezerszer lerágott csont. Nem ütött a szétalkoholizált ezredesek, tábornokok buta buksijába szöget, hogy a nálunk nagyságrendekkel többet honvédelemre költő Izrael nem beolvasztja, hanem korszerűsíti a zsákmány szovjet haditechnikát? Pedig az a hadsereg a képességek terén is fényévekkel veri a HM-et. Meg úgy emlékszem, ezek a járművek is elég jól beváltak a legutóbbi libanoni háborúban a Hezbollah ellen... Persze a HM fénymásoló őrnagyai és kávéfőző aleseit szégyennnek tartom, hogy valakik szolgálják, mert teljesítményük a béka segge alatti... százszor többre becsülöm azokat, akik tényleges bokorugrókként teszik a dolgukat, mint azokat, akiknek a fizuja valószínűleg elég magas, de katonai teljesítményük csak a csillagok számolgatásáig terjed...
Ezt még a harckocsik sem tudják általában kiegészítő páncélzat nélkül....
Néhány éve volt egy hatásvizsgálat a várpalotai lőtéren. Többek közt 2 db Kivont T-72-re is tüzeltek különböző eszközökkel, a BTR-80A 30 mm -es páncéltörő lovédéke "átfúrta" a T-72-es teknőjét a futógörgők felett...