Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Azokból már nem. Sajnos az állomány 99% a lepusztult.A MIG 29 eseinkkel nem lehetne kezdeni valamit? Felújítani őket valahogy mint a 3as Metrókocsikat?
Hát ahogy következtet az ember szerintem a következő felállás lesz talán:Inkább meg +4-6 Gripen mint valami mindenből pár darabos légierő. A több Gripennek több haszna van harcban mint egy század Alcanak. Az Alba azért jó mert nincs elég Gripen? Akkor venni kell még Gripent, vagy kevesebb pilóta kell. Ha még annyira kell a hely a kiöregedett nagykutyaknak hogy csinálnak alájuk egy akadémiát ahol oktathatnak jó pénzért, (gondolom lapatolni nem mennének el, ezért kell egy himbilimbi elfoglaltság) hogy még fontosnak érezzék magukat, akkor oda untig elég 2-4 Albatrosz, de csak szigorúan kiképzési céllal, és mindenki más nem repülhet vele. De ezt már többször átbeszéltük itt.
Pál mi nem a reguláris orosz és egyéb hadsereg ellen készülünk hanem inkább egy aszimetrikus háborúra. Számunkra nem az orosz stb jelenti a veszélyt. (ki az hülye magyar aki nagy szájal majd kiállna egy ezrednyi/dandár orosz ellen. mert kb ez lenne az arány mert miért is? Csak azért mert pár agyhalott odakint ezt mondta) Sokkal inkább egy destabilizált európa. Ahol a dzsihadisták/elvakultak jelentik majd a legnagyobb veszélyt ránk és a normális megmaradt államokra nézve.Minden magyar pilota elete tobbet er mint hogy tucanobol bombazzon. Arra Gripen kell a segge ala. Tucano kikepzesre volna jo, de ahhoz nekunk meg draga meg ugye sugarhajtomuves kell. Ertem en, hogy aranyos, cuki a Tucano, szeretem en is a brazilokat, meg a fenykepek alapjan is tetszik a tucano, csak NEM VALO IDE. Szlovenianak jo, mert ok nem engedhetik meg maguknak a valodi vadaszbombazokat, egyreszt a gazdasaguk pici, masreszt nincs eleg legteruk a sugarhajtasuakhoz. Na nekik jo a tucano dzsihadistakat bombazni, ha meg regularis sereggel kell szembenezniuk akkor meg a NATO majd kuld vadaszgepeket... vagy nem.
Jaja! Küldünk érte ásványvizet, nekik úgyis az kell most.Át kellene venni néhányat DAfrikától a pihentetettek közül! Úgy sem tudnak Velük repülni...
Elobb kell regularis ellenfel ellen keszulni, aztan legfeljebb lehet orulni ha csak irregularis jon.Pál mi nem a reguláris orosz és egyéb hadsereg ellen készülünk hanem inkább egy aszimetrikus háborúra. Számunkra nem az orosz stb jelenti a veszélyt. (ki az hülye magyar aki nagy szájal majd kiállna egy ezrednyi/dandár orosz ellen. mert kb ez lenne az arány mert miért is? Csak azért mert pár agyhalott odakint ezt mondta) Sokkal inkább egy destabilizált európa. Ahol a dzsihadisták/elvakultak jelentik majd a legnagyobb veszélyt ránk és a normális megmaradt államokra nézve.
Felesleges az L-39NG ,ha annyit veszünk az csak azért lesz mert a rendes repülőgépről (Gripen) letiltott, vagy ahhoz beosztás miatt (vagy más ok) hozzá nem férő tiszt uraknak legyen mivel repkedni. De befejezem mert már ezt sokszor megbeszéltük.Azokból már nem. Sajnos az állomány 99% a lepusztult.
Hát ahogy következtet az ember szerintem a következő felállás lesz talán:
-1 század gripen. 1 század alca (L-39NG) és 1 század vegyesen megosztva turbolégcsavaros könnyű támadó/kiképző gépekkel.
Nemreg megprobaltak eladni, nem jott be. Vagy a bolgarok gondoltak meg magukat, vagy az oroszok nem adtak ki az engedelyt. Sanszosan az utobbi, ezert is rohadtak szet, az oroszok nem engedik, hogy tovabbadjuk, majd hulyek lennenek sajat maguknak konkurenciat csinalni.A MIG 29 eseinkkel nem lehetne kezdeni valamit? Felújítani őket valahogy mint a 3as Metrókocsikat?
Mintha lattam volna kepet An-26-osrol az ETAP-on valamelyik nap. De talan Tindalos jobban tudja.Azért az utóbbi hetekben pörög a Honvédség rendesen...
Tobruq Legacy 2018
ETAP-T 2018 (bár itt úgy tűnik hogy csak a légteret és a reptereket adjuk)
Légifölény 2018 (svéd éleslövészet)
A319 rendszerbeállítás
helikopteresek oroszországi átképzése
hazai gyakorlatok (egészségügyi, ejtőernyős vízbeugrás stb.)
Red Bull Air Race vízi előkészítése
Red Bull utáni áthúzás Budapest felett (minden típus benne lesz)
Nem tudom eldönteni, hogy tudatosan szerveztek mindent erre az időintervallumra vagy csak így alakult
Mintha lattam volna kepet An-26-osrol az ETAP-on valamelyik nap. De talan Tindalos jobban tudja.
Azért írtam ezeket mert a kilencvenes években ilyeneket szereltem. Utána lehet nézni, van jónéhány off-road truck Oroszországon kívül is, nem annyival jobb egyáltalán az orosz vas mint amekkora hypeja van. Mellesleg az Uralnál is van hogy megáll a tudomány és megfekszik a sárban. Olyankor lehet hívni a láncos dögöket.Ezek közül melyik teherautó? Mármint rendes méretű teherautó? Mert még az Unimog se egy kategória az Urallal, Zillel, pláne a Krazzal. Ráadásul nem is gyártják már őket csak az Unimog, meg a Pinzgauert de azt is az Usaban már kis tételben. Az Iveconak, vagy Renault nak van még egy Unimog meratu terepes járműve, legalábbis az EON -osok szokták vele jarkalni, náluk láttam. Szóval akkor nem is tudom mit akart/akar keresni a NATO az orosz/szovjet sárban...
Mintha lattam volna kepet An-26-osrol az ETAP-on valamelyik nap. De talan Tindalos jobban tudja.
Tegnap este, már sötétben áthúzott Szentkirájszabadja reptere felett az Ancsa is, amikor a többi gép ott gyakorolta az éjszakai fel és leszállást. Zord írta a blogjában, és tett ki pár képet is.
Nemreg megprobaltak eladni, nem jott be. Vagy a bolgarok gondoltak meg magukat, vagy az oroszok nem adtak ki az engedelyt. Sanszosan az utobbi, ezert is rohadtak szet, az oroszok nem engedik, hogy tovabbadjuk, majd hulyek lennenek sajat maguknak konkurenciat csinalni.
Úgy fel lehetne újítani őket mint a 3as metrókocsikat, de akkor Te repülsz velük és nem a lakott területek fölött!A MIG 29 eseinkkel nem lehetne kezdeni valamit? Felújítani őket valahogy mint a 3as Metrókocsikat?
Vagy még adhatnának körforgalom-szolgálatot is. De egyébként erősen a "de szeretnék kiskanál lenni" nótát tolják, amióta az ölünkbe szakadtak...Már évekkel ezelőtt javasoltam itt, múzeumoknak eladni, egyenként, mindet máshova. Abból még lehet pénz, különben mehet a kohóba.
Ugyanakkor nincs meg egy nepnek olyan konyhaja mint a magyar. Hidd el, en szeretem a lengyel konyhat, de megis, az egyetlen dolog ami komolyan hianyzik Mo-rol az a konyha... itt meg rendes pizza sincs...Hát nem tudom máshol mi a helyzet, ezért csak saccolom. Nincs még egy hadseregnek ennyi kövér katonája, mint a magyarnak.
https://honvedelem.hu/cikk/110987_a_logisztika_mindig_elesben_dolgozik
Ezek közül melyik teherautó? Mármint rendes méretű teherautó? Mert még az Unimog se egy kategória az Urallal, Zillel, pláne a Krazzal. Ráadásul nem is gyártják már őket csak az Unimog, meg a Pinzgauert de azt is az Usaban már kis tételben. Az Iveconak, vagy Renault nak van még egy Unimog meratu terepes járműve, legalábbis az EON -osok szokták vele jarkalni, náluk láttam. Szóval akkor nem is tudom mit akart/akar keresni a NATO az orosz/szovjet sárban...