Láttam akkoriban egy bértáblát, de csak a tábornoké rémlik hogy megegyezés szerint de 500 fölött.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nálunk 1 misi felett van, és kb 400 fő, egy gyáregység (részleg) és ilyenből van 4. Persze azért itt már nagyon agynak kell lenni. nem olyan részeges őrnagynak mint amik Szombathelyen voltak 20 éve. Itt már külföldi karrier, életem a cég, több nyelven tárgyalási szint, gyári előírások,szabványok betéve, nagyon elméleti ember kell hozzá. Igazából 9 év alatt 5 ilyen főnököm volt, kb évente cserélődtek. 5-4 full elméleti ember volt, 1 volt gyakorlati, de az alulról kezdte. Jah és épp akkor diplomázott.De,hogy ne hagyjak ki senkit egy őrnagy egy 400 emberes zászlóalj parancsnokhelyettese de ha beosztott főtiszt akkor 400 ember éves kiképzésitervét(pl kiképzési főnök)rakja össze.Mennyit keres egy cégnél az az ember akinek az a feladata,hogy megtervezze egy vállalat éves termelését(vagy vezesse azt a csoportot akinek ez a feladata)?
Nálunk 1 misi felett van, és kb 400 fő, egy gyáregység (részleg) és ilyenből van 4. Persze azért itt már nagyon agynak kell lenni. nem olyan részeges őrnagynak mint amik Szombathelyen voltak 20 éve. Itt már külföldi karrier, életem a cég, több nyelven tárgyalási szint, gyári előírások,szabványok betéve, nagyon elméleti ember kell hozzá. Igazából 9 év alatt 5 ilyen főnököm volt, kb évente cserélődtek. 5-4 full elméleti ember volt, 1 volt gyakorlati, de az alulról kezdte. Jah és épp akkor diplomázott.
Több felé van osztva. Van aki negyed éveset kap csak, nálunk pl mindenki. A féléves erre jön a magasabban levőknek, középvezetőknek. Az éves még erre pluszban a még komolyabb beosztásban levőknek. De minden külföldön kitűzött célnak teljesülni kell ehhez. A vezetők céljai meg változók attól függ melyik pillérben vannak. A szorzók pl egyre nőnek, pl balesetmentes nap, minél több annál több. Érzékeltetésként volt munkahelyemen raktárvezető 9 éve azért panaszkodott mert a fél éves prémiumát 450-500000ft (erre pontosan nem emlékszem) kajajegyben kapta ismét, és még az előzőből is volt neki egy csomó. Váltotta is velem névértéknél kevesebbért ft-ra.Az alapot írtam, szerintem is millió körül lehet az átlag. A mi cégünknél biztos. A bónuszokat nem vettem bele, mert gőzöm sincs mikor kapnak, de szerintem negyed évente jár nekik az is. Céges Kocsi és telefon természetes ebben a kategóriában már.
Koedukált zuhanyzó a lányokkal már nem is hiányzik. Ahh, ezek a mai fiatalok.
Hogy legyen valami konkrét infó is...
"460887-2018
Adásvételi szerződés IFF MARK XII-A MODE 5 képes elektronikus idegen-barát azonosító berendezések beszerzése MISTRAL MCP lokátor és vezetési pont valamint MISTRAL ATLAS indítóállványokhoz, valamint kapcsolódó karbantartási szolgáltatások nyújtása tárgyban.
Olyan elektronikus azonosításra alkalmas kis hatótávolságú kérdező berendezések (interrogátorok) beszerzése, amelyek alkalmasak a MISTRAL MCP lokátor és vezetési pontokhoz valamint MISTRAL ATLAS indítóállványokhoz történő illesztésre, valamint kapcsolódó karbantartási szolgáltatások nyújtása.
Mistral-indítás előtt illik "rákérdezni" a célpontra, nehogy saját gépet lőjenek le vele, tehát a repgépen lévő IFF-válaszadó ennek (is) válaszol, "saját" jelet ad.Gender-semlegeset!
Mi ez a flancos masinéria?
Egy IFF összekötve egy-egy indítóval? Valaki felhomályosítana?
Na tételezzük fel:
Mai világban már érettségi alap:
1 közkatona érettségivel 136000 forint (érettségi nélkül 118 000) nettót keres + 8000 forint élelmezési hozzájárulás (ez a fix) és erre mennek az esetleges pótlékok.
1 kezdő őrmester 170 000 forint nettóval kezd + 8000 forint élelmezési hozzájárulás + esetleges pótlékok
1 kezdő hadnagy 202 000 nettóval kezd + 8000 forint élelmezési hozzájárulás + esetleges pótlékok
Pontosan, dupláját megkapják. De erre úgy ügyelt a HM hogy nem kapnak mérnöki diplomát már 4 éve, hanem csak egy üzemeltető oklevelet...
Szlovák MANPAD-okon is van pl. régi nagy hiányosság pótlása. Még páncélozott szállítókon is láttam..., jó dolog az ha van...Gender-semlegeset!
Mi ez a flancos masinéria?
Egy IFF összekötve egy-egy indítóval? Valaki felhomályosítana?
Azaz eddig először lőttünk és csak azután kérdeztünk..., most kicsit okosabban tudjuk majd csinálni..Azaz eddig mindent le tudtunk lőni ami felénk repült, ezután pedig már csak az ellenséget?
Légó, tűzér és páncélostechnikáról tud vki bővebbet?
Hogy legyen valami konkrét infó is...
"460887-2018
Adásvételi szerződés IFF MARK XII-A MODE 5 képes elektronikus idegen-barát azonosító berendezések beszerzése MISTRAL MCP lokátor és vezetési pont valamint MISTRAL ATLAS indítóállványokhoz, valamint kapcsolódó karbantartási szolgáltatások nyújtása tárgyban.
Olyan elektronikus azonosításra alkalmas kis hatótávolságú kérdező berendezések (interrogátorok) beszerzése, amelyek alkalmasak a MISTRAL MCP lokátor és vezetési pontokhoz valamint MISTRAL ATLAS indítóállványokhoz történő illesztésre, valamint kapcsolódó karbantartási szolgáltatások nyújtása.
Fsz. Megnevezés Mennyiség
1. Interrogátor a MISTRAL MCP SHORAR radarokhoz 10 készlet
2. Interrogátor a MISTRAL ATLAS indítóállványokhoz 15 készlet
3. Kapcsolódó képzés megtartása 15 fő
4. 1-2. folyószámon szereplő termékekhez kapcsolódóan azok fenntartása, üzemeltetéssel kapcsolatos technikai támogatásuk, élettartam menedzsment 4 év (+6 év opcionálisan)
Ajánlatkérő a fenti táblázat 1-3. folyószáma szerinti termékek és szolgáltatások, valamint a 4. folyószámon szereplő tétel esetében 4 évre vonatkozóan vállal kötelezettséget."