A sorozás módja és mikéntje után beszélhetnénk a magyar haditengerészet tengeralattjáró hiányáról, kb ugyanannyira releváns.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ja, erről írok feljebb, amikor semmit nem értesz az átlagos magyarok szövegeiből, eszement dolgokat látsz bele, vagy sokkal inkább helyébe és gyakorlatilag előáll egy olyan helyzet, hogy vagy te és mindenki kefebajszú rajtad kívül:Mit nem értek...?
Bocs, ha ezek után bohóc szimbólumot látok az avatarod helyén kefebajusszal...
- Folyamatosan beszólsz az értelmiségnek. (Mondjuk láthatólag beléd sok értelem nem szorult lehet, hogy ezért.)
- Folyamatosan neveli akarsz egész társadalmi csoportokat, mert te csak azt mondod, hogy nekik szükségük van rá, bármi más is legyen a realitás vagy akár a társadalom véleménye. "Enyhe" diktátori vonás.
- Nem tetszik neked az individualizmus, pedig valahogy a sikeres országokban ez a jellemző. Persze neked ez sem tetszik, ki kell ezt is nevelni. Diktátori vonás no.2.
- Skandálod itt a hazafiság szót mindenféle jelentéstartalom nélkül. Szerintem meg nem agyatlan hazafinak kéne lenni, hanem simán gerincesnek és gondolkodónak. Persze az diktatúrákban egy szint felett nem divat.
- Előadod itt a nagy észt, amikor kb. minden korábbi nagy világmegváltó ötleted a kreténség csúcsa volt és persze az első csoportba tartozók szóltak neked, hogy műszaki és jogi képtelenség.
sajnos a kapcsolódási pontok az értelmiség és a többiek között egyre inkább fogyatkoznak, így az értelmiség tudása egyre nagyobb mértékben megy pocsékba a társadalom számára. Nem azzal foglalkoznak, amiből a társadalomnak haszna lenne, ha pedig igen, akkor a valódi társadalmi kapcsolatok hiánya miatt, a társadalomról alkotott zavaros téveszméik borzalmas tévutakra viszik a társadalom boldogulásához való hozzájárulásukat
Tekintve, hogy az AK-kat mos akarják teljesen leváltani és kiszórnia "zseniális életlátásra" vall az, hogy ezzel akarsz mezítlábas lövészeket kiképezni.Valahogy igen sok mindennel nem tudsz azonosulni. Ez nem újdonság. Ha te ágyútölteléknek nevezed azt, aki látott már fegyvert, esetleg konyít is valamit a botegyszerűségű AK használatához, tud kötelékben mozogni, tudja mi az a parancs, esetleg még edzi is magát, igen, hogyne, ágyútölteléket akarok, mert az pont ennyivel többet ér háborús helyzetben, mint az, aki csak tévében látott fegyvert.
Az "individuum"on felnevettem. Annyira sok egyéniség van nyugaton (ecsethajú manlet, stb), h Ákossal maximálisan egyetértek: az extremitás diktatúrája ellen (liberalizmus) a konzervatívizmus a lázadás. Hogy miért diktatúra a liberalizmus?! Mert egy ártatlan magzat megölhető, egy gyilkos meg dajkálva van.Mit nem értek...?
Bocs, ha ezek után bohóc szimbólumot látok az avatarod helyén kefebajusszal...
- Folyamatosan beszólsz az értelmiségnek. (Mondjuk láthatólag beléd sok értelem nem szorult lehet, hogy ezért.)
- Folyamatosan neveli akarsz egész társadalmi csoportokat, mert te csak azt mondod, hogy nekik szükségük van rá, bármi más is legyen a realitás vagy akár a társadalom véleménye. "Enyhe" diktátori vonás.
- Nem tetszik neked az individualizmus, pedig valahogy a sikeres országokban ez a jellemző. Persze neked ez sem tetszik, ki kell ezt is nevelni. Diktátori vonás no.2.
- Skandálod itt a hazafiság szót mindenféle jelentéstartalom nélkül. Szerintem meg nem agyatlan hazafinak kéne lenni, hanem simán gerincesnek és gondolkodónak. Persze az diktatúrákban egy szint felett nem divat.
- Előadod itt a nagy észt, amikor kb. minden korábbi nagy világmegváltó ötleted a kreténség csúcsa volt és persze az első csoportba tartozók szóltak neked, hogy műszaki és jogi képtelenség.
Szerintem meg ne fárassz olyan kifejezésekkel, hogy átlagos magyar...Ja, erről írok feljebb, amikor semmit nem értesz az átlagos magyarok szövegeiből, eszement dolgokat látsz bele, vagy sokkal inkább helyébe és gyakorlatilag előáll egy olyan helyzet, hogy vagy te és mindenki kefebajszú rajtad kívül:
Az állam el van szakadva a kismagyar valóságtol.Papiron ez jol hangzik,de valahogy mindig az jön ki belőle,hogy az állam és nomenklatúrája kapja az adókedvezményt és támogatást,átlag Jani meg az adót,amiből a nomenklatúrát fizetik-meg a magasivből tojást a fejére.És kihajtják árkot ásni.Hameg szól,hogy nem erről volt szó,akkor huligán,randalirozó renitens.Na ezért inkább fogja magát,és lelép.Az iskolarendszer nem ugyanez?
A vállalt dolgokért pedig az állam is adna ellentételezést. Adókedvezmény, zsold, tartalékosnak rendelkezésre állasi álletmény stb. Előnyössé lehet tenni a dolgot, és mint korábban írtam ki lehetne váltani, ha az illető nem akar bevonulni. Azért az emberek többsége nem 18 évesen pattan meg az országból, hanem egyetem, vagy pár év gyári cumi után.
De a legnagyobb baj az,hogy azt a majd egymillió magyart aki úgy döntött,hogy a Lajtán túli életet választja nem akraja és nem is tudja hazahozni a kormány.Márpedig az a majd egymillió fő nagyon hiányzik a magyar munkaerőpiacról.
Egyszerű lenne a képlet. A közigazgatás eszméletlen vízfej, ki kellene rugni az 1/3át a létszámnak nem vennéd észre hogy rosszabb lenne a szolgáltatásuk ezzel az anyagi része biztosítva lenne. Nettóba 250 fizuval, ingyen lakhatással, utazással egyéb állami extra juttatással ami csak a katonáknak járna az simán fel lehetne ezt az állományt tölteni, a vonzó technikai feltételek adottak lesznek. Ez csak elhatározás kérdése lenne a jelenlegi rendszernek. Plusz visszahoznám a sorkötelességet, és svájci mintára (hasonlóra) ráépíteném a tartalékos rendszert. Ezzel lenne egy kiképzett, szinte azonnal mobilizálható tömeg. Pénz van rá, technika lesz/lenne rá, csak dönteni kell. Mi vam a lőtérfejlesztésekkel?? Nagy a kuss....
Tekintve hogy pont a tartalékosok fogják azokat kapni, persze.Tekintve, hogy az AK-kat mos akarják teljesen leváltani és kiszórnia "zseniális életlátásra" vall az, hogy ezzel akarsz mezítlábas lövészeket kiképezni.
Lehet, hogy ilyen hülyeségeket húsz éve én is leírtam volna. De azóta megtanultam, hogy éppenhogy ezeket az embereket kell bevinni katonának és megtanítani nekik, hogy a társadalom nem az ő kívánságműsoruk és azok a gyökkető emberek az átlagemberek, akiket jobb ha nem néznek le! Mert ha nem tanulja meg, akkor a valóságtól elszakadt, a társadalom és a gazdaság számára tökéletesen haszontalan értelmiségi lesz belőle a maga kis buborékában élve, akire az égadta világon semmi szükségünk nincs!
Ha csak tízből egy ilyen kis értelmiségipalántát helyre tett a hadsereg és megtanította arra, hogy hiába hiszi magát különlegesnek, nem az és jobban teszi, ha a nép nagy tömegével is számol, akkor már megérte az egész régi sorkatonásdi, amit minden más szempontból én is tökéletesen haszontalan dolognak tartottam és tartok most is, de a leendő értelmiség megnevelése szempontjából szükség lenne rá most is!
Szóval eddig 15éven keresztül a Nagy Testvér szívatott és a kollégáim egyik se volt igazi csak statiszták,valamint a jövőmmel kapcsolatban is átb@szták a búrámat?
És ezt egy lövésztől kell megtudnom...:O
Kicsit vegyél vissza öreg! Kösssz!
Reagálásod akkor érdekel ha el tudod mondani hány fő egy helikopter kiszolgálása egyes,kettes,hármas kiszolgálási forma szerint.
Szerinted egy ilyen felnott embert meg tudsz valtoztatni azzal, hogy katonasdit jatszatsz vele?
A valasz: jellemzoen nem. Cserebe igazolod neki azt, hogy az atlagember tenyleg egy idiota, akiert nem erdemes sorskozosseget vallalni.
Attol meg kulonleges lesz. Pl. magasabb lesz az intelligenciaja, stb.
Ami fontos lenne, az az empatiara neveles, de azt felnott korban marha keso elkezdeni.
A legutolso dolog, ami a magyar tarsadalomban jelenleg nevelesre szorul az az ertelmiseg.
Ugyanis nem az ertelmiseg van gyokketto szinten _szinte mindenben_, hanem az atlagember.
Egy mernoknek, tanarnak, orvosnak el tudod magyarazni, hogy miert faszsag a "napelemet minden tetore", probald meg ezt az atlagemberrel.
Fujja a hulyeseget tovabb...
De sajnos közel nem tudják vinni az alakulatot ezért olyan fizetés és lakhatási támogatási rendszer kell, hogy megérje átmenni.
Javíts ki, ha tévednék, de Svájcban nem 40 éves szaros T-72M1-gyel bohóckodnak. Ja, és az egy elég mlitarizált ország.
Ja értem, sílusom csak nekem lehet, másnak nem. Csak a szokásos...
A hogyan lehet rész meg egyszerű. N+1-szer írtam. Ha lesz normális haderő állománytábla szerint és az meg is marad, akkor lesz tartalékos vonal addig nem. Baszod, ez olyan, mintha tartalék metrószerelvényt és vezetőt akarnál úgy, hogy nincs ki a létszám.
Mit veszít a munkaerőpiac? Hát azt, hogy valaki lehet, hogy emiatt zúg ki az egyetemről.
Az ilyen sztereotip kommentektől megyek a falnak. Mindig ez a duma Arisztotelész óta. Valahogy az előző generáció egyes férfijai mindig lenézik a következőt. Hogy miért, azt nem tudom. Rám is ezt mondták. Alapja semmi nem volt.
Számoljunk:
fegyverhez csak fegyveres nyúlhat az minimum 2 fő.Van külön hajtóműves,sárkányas,elektronikás.Ezek mind 2 fő minimum.Na mesélj hogy jön ez ki kettőre?
Hogy tudnak kivándorolni legálisan a nem EU tag balkáni országokból ennyien?
Mondja ezt az, aki semmibe vette volna a társadalmat és erővel kitelepítette volna egy hülye ötlet mentén...Ha soha nem találkozik átlagemberekkel, mert a maga kis véleménybuborékában él, akkor soha, semmit nem fog tudni a társadalomról és a lehető legnagyobb eséllyel alakul ki egy olyan társadalomellenes szubkultúra, ami a magyar értelmiség javát jellemzni.
Szerintem a kollektív gyalázkodást most kéne kurva gyorsan befejezned.Az értelmiségnek ugyanaz a problémája, mint a cigányságnak: nem találkoznak az átlagemberrel, így nem tudnak kikhez szocializálódni, hanem a saját közegük termeli ki őket!
Nem pont az kéne, hogy "mindenhol" legyen laktanya?
Na, eddig meg az volt a gond, hogy nemsokára jön az új nehéztechnika, és nem lesz bele ember.
Amúgy az iskolákban mért teljesítmény tényleg évtizedes leszálló tendenciát mutat.
Egyébként egy értelmes, hangsúlyozom értelmes rendszerrel másképpen nézne ki a dolog. Végzettségnek megfelelő helyre kell(ene) rakni a delikvenst. Gondolom levágós, hogy egy vegyészmérnőkkel, vagy egy elektrotechnikussal mit lehetne kezdeni. Mondjuk bölcsésszel és agrármérnökkel hirtelen én sem tudnék, hacsak nem utóbbit térképészekhez (...), de simán adhat plusz szakmákat is a sereg. Rakat jogsi meg gépkezelői. Nem mondom, hogy ez a kulcsa mindennek, de na. Ha van papírod pl homlokrakodóra, vagy 1-2 év szakmai tapasztalatnak leírható gyakorlatod, azért nem vagy meglőve. Én speciel sokat szívtam azért, mert nem volt (több éves) gyakorlatom.
Nem úgy van, hogy mindenki mindenhez (is) ért?
Pl. a Gripennél sincs már ampervadász és olajbúvár.
Értelmes rendszer?Magyarországon????????Nem pont az kéne, hogy "mindenhol" legyen laktanya?
Na, eddig meg az volt a gond, hogy nemsokára jön az új nehéztechnika, és nem lesz bele ember.
Amúgy az iskolákban mért teljesítmény tényleg évtizedes leszálló tendenciát mutat.
Egyébként egy értelmes, hangsúlyozom értelmes rendszerrel másképpen nézne ki a dolog. Végzettségnek megfelelő helyre kell(ene) rakni a delikvenst. Gondolom levágós, hogy egy vegyészmérnőkkel, vagy egy elektrotechnikussal mit lehetne kezdeni. Mondjuk bölcsésszel és agrármérnökkel hirtelen én sem tudnék, hacsak nem utóbbit térképészekhez (...), de simán adhat plusz szakmákat is a sereg. Rakat jogsi meg gépkezelői. Nem mondom, hogy ez a kulcsa mindennek, de na. Ha van papírod pl homlokrakodóra, vagy 1-2 év szakmai tapasztalatnak leírható gyakorlatod, azért nem vagy meglőve. Én speciel sokat szívtam azért, mert nem volt (több éves) gyakorlatom.
Nem úgy van, hogy mindenki mindenhez (is) ért?
Pl. a Gripennél sincs már ampervadász és olajbúvár.
Mondja ezt az, aki semmibe vette volna a társadalmat és erővel kitelepítette volna egy hülye ötlet mentén...
Szerintem a kollektív gyalázkodást most kéne kurva gyorsan befejezned.
A kettő miért zárná ki egymást?Persze, mert egyetemi közösségekben nincs szocializáció...