És a THAAD felett van még az AEGIS mint első védvonal a ballisztikus rakéták ellen az atmoszféra feletti térben ... Így teljes a kép amennyire tudom
Félreértés ne essék , nem mondtuk hogy a Pac III nem jó repülők ellen , én csak azt mondom hogy egy Pac III-as rakétát inkább lövök rakétára.
Ami a két rendszert illeti. Más a kettő feladata és rendeltetése , ilyen szempontból nem igazán lehet ilyen szinten egybe venni őket.Ami lényeges, a Patriotot nem repülők ellen tervezték , kizárólag anti-ballistic missle szerepre szánták anno hogy leváltsák a
MiM-14 Nike Herculest. Ami még szintén lényeges azaz hogy mire használják , a THAAD és Patriot ott tér el hogy hol kapja el a beérkező ballisztikus rakétát , amig a THAAD nagyon nagy magasságon (
Theater High Altitude Area Defense) addig Patriot közepes magasságon (medium tactical air defense) ( tudom hülyén fogalmaztam de máshogy nem tudtam lefordítani )
összegezve
@dudi nem véletlen mondja hogy Pac III-at inkább rakétára indítanak ,a Patriot és a THAAD elsődleges feladata a balliszitikus rakéták leszedése,a két rendszer ott különbözik hogy ezt millen magasságon teszik meg
de itt van pár hasznos cikk
1 2 3 4
A románoknak is amúgy valamikor lekell cserélni a vsz dolgokat igen.
@Celebra igen jogos bocsi azt lehagytam.