Kina és a francik arra példák,hogy a hatalmon lévő államszervezet olyan rendszert tudott kiépiteni,ami ellentudott állni a fejlődéssel járó igazodási igénynek.Merev autokrata szervezeti rendszer voltak,amik azonban uralni tudták a politikai teret az összeomlásukig.Mivel nem hajoltak,törtek..A sztálini tisztogatások és a kuláküldözés meg a hatalom megelőző intézkedése volt.Megsemmisiteni azokat,akik a változás igényével léphetnének fel.Kinában ugyanezért tiltották be a nyilttengeri hajózást és a Ming kori kibontakozó ipari forradalmat.A regnáló államhatalom itt is ott is elérte célját,konzerválta a hatalmát.És Oo Kinával eggyüt,mint ország megfizettek érte,igencsak véresen.
Tisztelettel megjegyzem, ez egy Bullshit. Itt most ezt egy angolszász értelemben használtam. Magyarul mellébeszélés, vagy "Csubakka védelem".
Már megint elképesztően OFF az ügy, de:
Akkor vegyek át: Szerinted romlott az egész rendszer, és minden egyes főtiszti rendfokozattal rendelkező katonát el kellene zavarni a búbánatba, és elölről kellene felépíteni a rendszert. Erre hoztál olyan példákat, amiben nem ez történt, hanem a meglévő embereket újradrótozták, és ezek sikeresek voltak.
Erre én azt állítottam, hogy ha tényleg olyan példákat nézünk, ahol akár fizikálisan is eltették láb alól a vezetői réteget, ott gyakorlatilag kizárólag káosz és rombolás követte, de semmi esetre sem sült el jól.
Tehát lehet próbálkozni, és még be is jöhet, de a történelem nem ezt mutatja.
De csak tegyük fel, elzavarsz mindenkit. Mondjuk azt nem tudom, hogy milyen szintig akarsz példát statuálni...
De hogyan kezdenéd elölről? Elkezdenéd összefogdosni az utcán a a munkanélküli bölcsészeket, jobb bért ígérnél a bérszámfejtőknek, meg rábeszélnéd a folyamatos "rendszerfrissítésben" élő megcsömörlött általános iskolai tanárokat, hogy: "A Magyar Honvédség a kebelére ölel benneteket gyermekeim".
És mondjuk Ők hogyan fognak megszervezni egy járőrt, miként készül el egy zászlóalj logisztikai terv, vagy csak szimplán a leendő Zrínyiseknek ki fog robbantási gyakorlatot, meg harcászati gyakorlatot tartani?
Hja hogyha ezek nem mennek, akkor elkezdjük szépen visszahívni a korábban elzavart "vízfejet"? És ki fogja eldönteni, hogy ki lehet rá "érdemes"?
ON
Bár ha jobban belegondolok nem is annyira OFF.
Most már tényleg kíváncsi lennék, hogy ki hogyan vezényelné le fájdalmasan, vagy fájdalommentesen a ránkszakadt sok lóvé tudatában a haderőreformot. HAJRÁ!!!