M
molnibalage
Guest
A HVA cél azért HVA cél, hogy védjed azokat...Ha
Ha
Igen, az SDB/vadászgép páros még véletlenül sem hasonlítható / összevethető a HIMARS-al. Alma -dinnye esete.
A román veszélyen lovaglóknál vagy bármilyen barátságtalan ellenfelet nézve egy JSOW vagy más CM salvot megfog egy NASAMS, ha van elég rakéta, de még AAA-s CIWS is. Vagy a CAP-elő vadászgép AIM-9-cel is leszedi.
A HIMARS meg úgy jön át, mint kés a vajon és a fenteik közül egyik sem tud semmit csinálni.
Ezt az alapvető dolgot sem értette meg blogen, csak a fegyver darabárat nézte.
Ezért van az, hogy alapvető kérdés az, hogy X pénzből hány darab olyan erősen célszerszámot akarsz, ami csak egy dologra jó és hány olyat, amit több mindenre is.
Ezek után remélem leesik többeknek, hogy kezdetben és most sem miért nem rajongtam annyira a 24-es feltámasztásáért. Azért, mert +1 db Gripen és több AG és esetleg új AAM is többet jelent több feladatot fedne le és magasabb szintű és rugalmasabb képességet.
Alapvető problémának tartom, hogy a "glass cannon" Gripeneket jelenleg semmi nem védi. Ha végre kiderül, hogy milyen SAM beszerzés lenne, az igen sokmindent tisztázna. Ezért vártam egy Gripen + honvédelem írás frissítésével, de mivel mai napig nincs hír anélkül kezdtem el írni.