Na akkor ez is agitprop volt csak.
Azaz a Magyar Kormany kotne a beszerzest a norveg alapos megallapodashoz es nem a norvegok eroskodnek, mint ahogy a kormany tobbszor kommunikalta... vagy mindenki dezinformal.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Na akkor ez is agitprop volt csak.
Az hogy leszóltak az Amcsik , hogy okosan a bolondésszel. Azért nem a farok csóválja a kutyát.https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/norveg-nagykovet-raketavedelem-norveg-alap.684818.html
"Ez egy kiemelkedően sikeres rendszer és reméljük, hogy Magyarország hamarosan meghozza a döntést az ügyben. De ez a kérdés teljesen különálló minden más közös ügytől" - közölte arról, hogy valóban alkutételként merült-e fel a rendszer eladása a civilalap vitájának rendezésében."
Akkor most hogy is van ez?!?!
Kommunikált a kormány NASAMS ügyben?
Szijjártó, Benkő, sőt maga Orbán is nyilatkozott rakétarendszer ügyben. Elhangzott, hogy közepes hatótávolság, objektumvédelem, egy milliárd USD nagyságrend, és ezek kombinációi. Én csak ezeket láttam. Még csak az se, hogy Norvégia.Mintha Szijjarto nyilatkozott volna valamit Amerikaban errol, de lehet hogy rosszul emlekszem...
A NASAMS az AMRAAM-al nem közepes. Hozzáteszem, az ESSM-el már talán rá lehet fogni, de hol marad a rakétavédelem?Szijjártó, Benkő, sőt maga Orbán is nyilatkozott rakétarendszer ügyben. Elhangzott, hogy közepes hatótávolság, objektumvédelem, egy milliárd USD nagyságrend, és ezek kombinációi. Én csak ezeket láttam. Még csak az se, hogy Norvégia.
Nagyon örülnék, ha végre elhangzana ennél valami sokkal konkrétabb. ;-)
Szerk.: Amúgy nagyon félek attól, hogy közepes távolság. Szerintem a NASAMS nagyon véleményesen közepes csak.
A probléma az, hogy kit kérdezel.*Ezt nem értem! A NASAMS milyen rendszernek számít? Kis vagy közepes hatótávúnak? Mert nekünk közepes hatótávú légvédelmi rakéta rendszer kellene! Pl Patriot vagy SAMP-T!
Így van. Nem akarok én senkit elkeseríteni, de ami eddig KOMMUNIKÁLVA lett, a szerint szó nincs itt NASAMS-ról.ABM kepessegrol is nyilatkoztak ha jol emlekszem
Igen nyilatkoztak, ez meg adja a patriotot pac2-3 kombinációval, nasams ebből nem tudja az abm-etABM kepessegrol is nyilatkoztak ha jol emlekszem
https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/norveg-nagykovet-raketavedelem-norveg-alap.684818.html
"Ez egy kiemelkedően sikeres rendszer és reméljük, hogy Magyarország hamarosan meghozza a döntést az ügyben. De ez a kérdés teljesen különálló minden más közös ügytől" - közölte arról, hogy valóban alkutételként merült-e fel a rendszer eladása a civilalap vitájának rendezésében."
Akkor most hogy is van ez?!?!
Ballisztikus rakéták elleni védelmi képesség (Anti Ballistic Missile)Elárulná nekem valaki, hogy mi ez a bizonyos abm képesség?
Ezt nem tudni......Ballisztikus rakéták elleni védelmi képesség (Anti Ballistic Missile)
Miért? Mi más lenne? Te rakétavédelem ellen a szubszonikus robotrepülőgépek (CM) elleni védelmet érted?Ezt nem tudni......
Te valami mást olvashattál, mert ez a cikk így kezdődik: "...hétfőn megnyitott Zalaegerszeg határárán egy tesztkomplexum, amit a legnagyobb autógyártók is irigyelhetnek tőlünk."Zalazone-átadást olvastad volna a totálcáron...nem gyengén frusztrált a tag ott is. Bezzeg a Balaton-ring
Biztos ez verte ki nálad a biztosítékot:"A 2017-ben meghirdetett, és annak idején jelentős visszhangot kiváltó nemzeti lőtérprogram első és második ütemében összesen 107 Honvédelmi Sportközpont felépítéséről határozott a kormány, ezek közül tizenhatot még 2018-ban kellett volna csatasorba állítani az önkéntes honvédelem szolgálatában. Csakhogy ismeretlen okból annyira megcsúszott a projekt, hogy eddig még csak egy árva alapkövet sem sikerült letenni, hiába minősítették nemzetgazdasági szempontból is kiemelt jelentőségűvé az ügyet." Valóban ocsmány, hogy egy ilyen előremutató (?) programot szabotál a kormány.Ez valamiféle haladó függetlenobjektív-demokrata sajátosság lehet, hogy egy amúgy előremutató dologról ilyen ocsmány stílusban kell írni...