Nem szeretem ezt a topikot, de jobb híján, most ide posztolok egy apropóból. Még fiatalon sokat jártam arrafelé, de az utóbbi évtizedekben már nem, s úgy alakult újra dolgom lesz arrafelé talán rendszeresen, ezért google Earth-el ránéztem a területre, majd gugliztam pár kört, és eléggé hmm hogyan is mondjam finoman... lehangolódtam. Elkezdtünk ugyebár újra költeni a honvédségre, sokan úgy örömködnek, hogy de jó lesz is, de közben egy pótolhatatlannak tűnő intézmény elvesztésére/átalakulására leltem. Kb negyed óra guglizás után jutottam ide, úgyhogy akinek van friss érdemibb, vagy megnyugtatóbb információja ahhoz képest, amit találtam, az ne tartsa magában:
Hír1 Hír2 Honlap (A főoldalon a rövid összesítő nekrológot futottam át, majd nem tudom hirtelen leesett vagy felment a vérnyomásom, de nem igazán illeszedik az amit itt olvastam ahhoz a cukormázas jövőképhez, amit a politikai szándéknyilatkozatokban olvasunk - haderőfejlesztési terv + műszaki oktatás megbecsülése/támogatása)
Szóval az önálló objektummal, állománnyal, projektekkel rendelkező Haditechnikai Intézettől hogyan jutottunk el oda, ahol ma tartunk (kb. valahol egy másik intézmény részeként maradt pár íróasztalnál pár mérnök). De mindez hagyján, ennyi év alatt, ekkora politikai felhatalmazással hogyan nem sikerült visszafordítani ezt a folyamatot? Szerintem nem azon kellene hazaárulózni amin a kedves kormánypárt teszi, hanem ezen! De biztos jó biznisz lesz a lakóparkból mindenki keres, a HTI meg RIP. Ez nekem egy picit "too much" volt most, hogy ezzel most kellett szembesülnöm. Úgy tűnik Linder Bélának ma is vannak utódjai, ami katonai műszaki fejlesztés részét illeti. Egyelőre utolsó élő mementó a Haditechnika újság maradt.
Ha pedig mégsem így van, akkor örömmel veszem a cáfolatokat.