Akkor ha soha többé nem vesz senki pumat akkor számolhatsz így.
Bár nem tudjuk mennyi tartalék alkatrész/logisztikai háttér/kiképzés ect van mögötte.
De tavaj vettem egy kocsit. Ha megnézném hány db lett eladva és hozzáadnám a fejlesztési költséget az jönne ki, hogy a kocsim drágább darabáron mint amennyiért vettem. Hülyék ezek a Kianal.

nekem olcsóbban adták.
Szóval most lehet a németeknek ennyi /db de van aki Itt már szívinfarktust kapott az írásodra. Hogy ennyiért nem kell.
Pedig ha eladják pár helyre ahol vagy 30 évig szállítanak alkatrészt, valószínű jól jönnek majd ki belőle. Nem 17m/db.
Az árat nyilván nehéz megsaccolni. Egy biztos, minél kevesebb, fajlagosan annál drágább.
Meg az sem mindegy, hogy pl a németnek van Bergepanzer vontatója, azt lehet, hogy nem vesz. Van Voxer sebesültszállítója, így az nem is kell neki. A cseh meg ilyen és más feladatú láncosokat is akar.
Ami még nagyon torzítja, az a tartalék alkatrész csomag.
Egy motor millió EUR, gondolom minden nagyobb fődarab szintén. Van aki megteheti, hogy a gyárból rendel ,mert van gyára. De a porbafingók, mint mi, jobb ha háborús készletet gyűjtenek. Ezt meg a gyár trükkösen úgy ajánlja, hogy rendeld meg az új cuccokkal együtt, mert akkor a beszállítóktól ő is ennyivel többet rendel, olcsóbban. Ma már minden kézzel készül ebben a szakmában, külön rendelésre. Nincsenek gyártósorok, meg raktári készletek.
A szimulátorok több milliós vagy tíz milliós árban lehetnek, és még azokhoz is kell tartalék alkatrész!
Nem mindegy, hogy 44-hez vagy 210-hez lesz szimulátor, kiképző jármű, diagnosztikai szoftver, fegyver beszabályozó cuccok, stb.