A németek másként gondolkodnak és más helyzetben is vannak, mint mondjuk egy birodalmi szemléletű amcsi, vagy ruszki. Ők úgy tekintenek a szövetségeseikre, mint korábbi és későbbi ellenségeikre. Utóbbiak úgy gondolkodnak (pl USA Egyiptommal, de szerintem Izrael kivételével bármely más szövetségesével), hogyha egyszer ne adj isten a demokrácia védelmében meg kellene óvni az emberi értéketeket a szövetséges ország saját kormányától, akkor ne legyen túl nagy falat legyűrni, vagy "szövetséges csapatokkal" vagy csak azok nevében (ez a világháborúk óta mindig jól cseng). Az amcsi F-35 "piros gomb" vita ezen alapul, de a GPS, a kémműholdak és elektronikai lehallgató rendszerek használata mind erről a gondolkodásról tanúskodik a szövetségesek irányába. Így teljesen természetes, hogy a legfejlettebb uránpáncél, a legkorszerűbb szoftver csak részükre vagy egy-két megbízható "hónaljkutya" részére elérhető (Izrael, britek). A ruszki sem adta el a T-64-et, T-80-at amíg tehette, de a legtöbb légvédelmi eszköz, repülőgép is egyszerűbb elektronikával ment a VSZ-be, Afrikába közel-keletre mégúgy.
A németek rég nem hódítóként tekintenek a világra. A Leopard harckocsik létrehozása egy nagy elismerés volt nekik (hogy engedték a II. vh után), azonban a szoros nyugati felügyelet mellett, szarul nézett volna ki, ha a holland, vagy más NATO szövetségesek alacsonyabb minőségű tankot kaptak a 70-es nyolcvanas években. A németek abban sem lehettek biztosak, hogy egyre komolyabb haderejük mennyire lesz német, hisz elég szoros amerikai, illetve (volt) szövetséges kontroll vol/van mind a mai napig mind a hadiiparban , mind a hadvezetésben felettük. Így nagyon nem is reménykedhettek abban, hogy a tankjaikat majd önállóan holland, brit vagy amcsi csapatok ellen használhatják, ergó nem volt érdemes sajátjukat jobb minőségűvé tenni, vagy a többit lerontani. Mindig is megvoltak azok a fékek a német politikában és a BW felső vezetésében, mely az német militarizmus újjáéledését megakadályozná. Most is megvan.
Én nem félek, hogy a i tankjaink rosszabbak lennének a német A7V-től (nem az első világháborústól ).
A műszerezettség viszonylag könnyen ellenőrizhető lesz, a C2 hardver a rádióktól függ, a szoftver az már más kérdés, az országfüggő lesz.
A lengyeleknek nem adják a legmodernebb lőszerüket...Azthiszem ezzel mindent el is mondtam arról amit írtál.