Le ne harapd a fejem!
Oké, én is így értem, csak nem körültekintően fogalmaztam.
Szerintem itt a leglenyegesebb hogy az Air Force(ertsd vadaszgepek) ebbol kimarad igy lesz eleg penz a szarazfoldi erok fejlesztesere.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Le ne harapd a fejem!
Oké, én is így értem, csak nem körültekintően fogalmaztam.
Nem hiszem, hogy amerikai lesz. Amerikai radart max a NASAMS-hoz fog jönni!Amerikából milyen konkrét típusok jöhetnek szóba erre a feladatra?
Sztem nem. Mivel csak a közeljövő terveiről beszélt.Szerintem itt a leglenyegesebb hogy az Air Force(ertsd vadaszgepek) ebbol kimarad igy lesz eleg penz a szarazfoldi erok fejlesztesere.
Sztem nem. Mivel csak a közeljövő terveiről beszélt.
A legesélyesebb talán az AN/TPQ-53.Amerikából milyen konkrét típusok jöhetnek szóba erre a feladatra?
Ott vannak azok is a listán 43 db Piranha IIICAnnyit meg hozzatennek, hogy elvileg volt nekik regi Piranhabol is ket-harom tucat, azokkal nem tudom mi van, valamikor regen lattam oket valami felvonulasi videon, de az sokat nem jelent.
Nem minthogy nem lenyeges vagy hogy a legiero ebbol nem marad ki?
Őszinte legyek, ezen még nem gondolkoztam, mivel az én telóm nem vesz semmiféle műhold-jelet?! Persze azt se tudom, hogy a műhold sugárzó teljesítménye szórtan megy-e a világűrbe mindenfelé, vagy irányítottan csak a Föld felé. Másik kérdés számomra: a telefon (vagy bármi más "célszerszám" ebből a jelből ki tudja-e mutatni az adó/műhold irányát, pozícióját? Mert ugye a vett jel csak akkor ér valamit, ha fel is tudom használni. A rádió-iránytű vagy bemérő-kocsi is csak a behangolt adó irányát jelzi, de nem tudni a távolságát, az adópontot csak több vételi ponttal, háromszögeléssel lehet megállapítani. Rádiótechnikához nem nagyon értek, mivel nem ezt tanultam és műveltem...
Köszi, ez az angol fordítása annak amit írtam."Referring to GPS, the received signal strength is very weak. The satellites have an orbit altitude of 20200 km (90 degrees elevation) from earth. It’s transmit power is 44.8 Watt at
Nem marad ki.
Erre gondolsz?
"227 AFV on order on six variants, 8 arrived in November, 2018.30 will be manufactured in Switzerland and 197 in Bucharest at Uzina Mecanica Bucuresti.[4]"
Azota nem valtozott. A korabban linkelt tavaly tavaszi cikk is csak "ongoing" mutatta, azaz meg mindig nem sikerult beszerezni meg az elso 30-40-et sem.
Hja ez értelemszerűen csak az amerikaiak közül. DE ott is bejátszhat még a TPS-77 (de ez már egy talán túl nagy)A legesélyesebb talán az AN/TPQ-53.
Érdekes, miket nem tesz kozze a HM oldala: https://honvedelem.hu/hatter/elindult-az-uj-gripen-gyartosor/
Az is gyanús!A SUNGUR-t meg észre sem veszed?
Nem kell ezeknek jelentőséget tulajdonítani, az oldalon néha megjelenik egy-egy külföldi hír jelentős késéssel.
A legesélyesebb talán az AN/TPQ-53.
Ma este Benkő egy sajtóeseményen.
Haderőfejlesztés rekordösszegből
Benkő Tibor ismertette: a Zrínyi 2026 csak alappillére a most zajló fejlesztéseknek, most már legalább 2030-2032-ig tervezik a Honvédség fejlesztését. Az eszközbeszerzések mellett célkitűzés többek közt a Honvédség aktív állományának 30 ezer főre, a tartalékos állomány 20 ezer főre való növelése. 2030-ig a tervek szerint 8-10 honvéd középiskola, kollégium kezdi meg a működését Magyarországon.
Tervben van egy obsitos- és veteránprogram is, melynek célja a volt katonák támogatása például idősotthonokban való elhelyezéssel, étkeztetési ellátással és egészségügyi szolgáltatásokkal. Az obsitosok volt katonák, a veteránok olyanok, akik tűzharcban is részt vettek. Jelenleg több vállalattal tárgyal a Honvédelmi Minisztérium a kedvezményekkel kapcsolatosan.
Az év végéig 4 darab ZLIN 242 kiképző repülőgép, 12 darab Leopard 2A4 kiképző harckocsi, ebből 4 darab júliusban, illetve folyamatosan érkeznek a H145M helikopterek. Tervben van még a radarok fejlesztése, még 16 Airbus H225M közepes helikopter és „rámpás” gépek beszerzése.
A Portfolio kérdésére Benkő Tibor elmondta: folyik a tárgyalás a török harcjárművek beszerzéséről, rövid időn belül a nyilvánosság elé fognak kerülni a részletek. A miniszter kitért arra is, hogy mind gazdasági, mind katonai szempontok alapján döntenek majd.
A költségvetésből a honvédelemre jövőre 778 milliárd forintot fordít a kormány, ami 30%-kal magasabb, mint az idei összeg, 2024-re várhatóan eléri Magyarország GDP-jének 2%-át a honvédelmi költségvetés, ami a NATO elvárásának is megfelel. Az összegből Magyarország folytatja a haderőfejlesztési programot, mellyel kapcsolatosan a NATO is elégedettségét fejezte ki.
A miniszter kitért arra is, hogy 2020. július 1-jén, egy zárt ülésen 3000 milliárd forint értékű eszközbeszerzésről született döntés. Benkő Tibor kiemelte: az összeg értelmezéséhez fontos, hogy nem egy összegről van szó, hanem több évre lesz ez elosztva, így a költségvetésből ez évi 150-200 milliárd forintot vesz majd ki, amely már meg is jelent a jövő évi emelésben.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...e=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link
Na látod, ezért nem lesz ebből amerikai!179 millió USD-be került belőle 6 db 2013-ban.
Ez ma már legalább kb. 271 millió USD lenne, ha jól számolom.
Várjál, akkor mi lesz, ha rendszerbe áll a Hisar O, meg 1-2 év múlva a long range (SAMP-T) alapú Hisar U is?Az is gyanús!
Várjál, akkor mi lesz, ha rendszerbe áll a Hisar O, meg 1-2 év múlva a long range (SAMP-T) alapú Hisar U is?