Megtaláltam
:
... hogy vegyünk még leokat, ugye elérhető közelségben a4-re lenne esély és tuningolás aztán, az mintha pokolbéli ötlet lett volna. A norvég leókkal szemeztem elméletben, aztán jött, hogy a finnek kivontak 130 körüli a4-et. Még királyabb, gondolom én a saját agyammal, de azonnal jött a támadó kórus, hogy minek, gyenge, nincs ember rá, a tuning pénzbe kerül és még egyes szinteken ez igaz is, de egyik kérdés sem megoldhatatlan.
...
Más, de fontos:
Barátokkal költség- elemeztünk és (nem)meglepő dolog jött ki: a nem sokkal nagyobb( kétszer ekkora harcoló, + kb. ugyanez a "vízfej") "profi"(fizetett) hadsereg sokkal többe kerül, mint kb,a jelenlegi szervezet + egy 6-9 hónapos "átnevezett sorkatonai szolgálat2/"csak" kiképzés, ami alatt minden résztvevő tud szerezni B/C (/D ?) jogosítványt, + 2-3 szakmát, +fizikai fejlodést(kis "szocializáció" akinek kell
) lövészettel/alaki/...
Ez évi pár tízezer ember képzése (és nevelése ! ! !) akik mozgósítás esetén a "profi" változat létszámának a többszórósét adják.
A profi hadsereg méret(ha valós/reális erőt akarunk) mindig "viszi" a pénzt, és mint a jelenlegi (általános nyugati) helyzet mutatja rugalmatlan, nehezen/drágán/lassan bővíthető.
Nem véletlenül terjed egyre több területen a jól megválasztott "hibrid üzemmód" ! ! !
Arra jutottunk, hogy szerintünk(szerintem) egy profi mag +sorozott("de "csak" a kiképzésre igénybe vett) állomány a leghatékonyabb.
..és én adnék nekik 1,25-os szorzó szavazásnál, mint a 2+ gyerekeseknek és adózó állampolgároknak.
Egy nagyságrendileg ilyesmi hadköteles képzés, ami jogokat(+szakmát, +képzettséget) is ad, a kötelezettségekért cserébe, szerintem elfogadható a társadalomnak is.
Ez a verzió a "tisztán professzionális hadsereg"-hez képest jelentős bérmegtakarítást jelentene: legkevesebb 10 ezer (
valós)harcoló személyzet kellene a jelenlegi állomány +vízfej mellé.
Ha ez az előny adó-csökkentés formájában meg is jelenik, akkor nem hiszem, hogy
józan ellenzői lennének.
Valami -nagy vonalakban- hasonló rendszer megoldaná (konfliktus eseten)feltöltési, tartalékos, költségvetési problémák jelentős részét. Tökéletes megoldás meg nincs.
Ja de: az itthoni ellenzéknek mindig "szokott" lenni
u.i Kösssz
4-ek voltak. A holland 6-osok váltják öket. Ismerve a finneket nem csodálkoznék, ha mennének tartalékba!