Szerintem maga a gepkarabely mint fegyvertipus fog hatterbe szorulni. A jovobe ezert nem is nagyon lessz hozzanyulva.
Meg jonideig megmarad a katonak fegyvertaraba mint alap fegyver. De szerintem komolyabb tuzero hatekonyabba fog vallni a jovobe. En az automata/felautomata rombolopuskak hsn lovegek geppuskak granatvetok tavcsoves puskak tomeges hasznalatat vizionalom a rajokba a karabely pisztoly/geppisztoly szintjere fog visszacsuszni. A rombolo puskak loszerei szerintem a jovobe roviditett /teleszkopos?/ loszerek lessznek... Es ezek a fegyverek foglyak uralni a harctereket... Varosiharc epuletharcaszat or jarorszolgalat eap bekeidos szolgalat kiszolgalo biztosito csapatoknal hasonlokba fog szerepet kapni a karabely a jovobe /a kerdes hogy ezt ki es mikor kezdi el./ a loveszek fegyverzete szerintem teljesen atalakul abbol a szempontbol hogy teszem azt egy 8-10 fos desszantba legfeljebb 2 karabelyos fog lenni azok is granatvetovel ellatva. Az osszes tobbi mind komolyabb fegyvert fognak hordani. / en mondjuk el tudnak kepzelni egy konnyitett pkm et nato caliberbe nagyobb szamba./ golyoszoro szerintem ertelmetlen jelenleg meg lefogasra alkalmas de elobb utobb kiderul hogy modern mellenyekbe sisakokba nem annyira para ha karabelyal lonek lefogotuzet... /nem azt allitom hogy sebezhetetlenne valna barki is de sokkal konnyebb lessz batorsagot meriteni es higadt maradni ha karabelyal pirickazgatnak a jovobe ami harcertek novelo./
Eezután nagyon nehezen tudja befogadni az agyam,hogy te tényleg voltál lövész katona(pedig tudom,hogy voltál!!!).