Mindenki tisztában van vele, hogy ideges a világ. A korábbi nagy háborúkat megelőző jelenségek nagy része lezajlott, sok most zajlik. Pénzügyi válság, humanitárius problémák, gyarmati uralom alóli kiszakadási kísérletek(mégha ma nem is nevezzük nevén a gyereket), társadalmi láz. Előbb vagy utóbb ki fog pukkadni a lufi minden területen, előbb vagy utóbb nem fognak más lehetőséget látni a döntéshozók sem, annyi területen van szembenállás. Főleg az ő vagyonuk és hatalmuk miatt lett létrehozva mind, de nem ők fogják megvívni az ezzel járó harcot ahogy sosem tették. Lehet hinni az eszmékben, de azon túl minden szerveződés minden szinten a saját pecsenyéjét sütögeti. Én meg szeretném, ha a kor hadviselésében még mielőtt túl közeli lenne ez a jövő, rendelkezzünk megfelelő és kellő mennyiségű fegyverzettel. Korábban is elmondtam, hogy maximálisan elégedett vagyok a beszerzések irányával és minőségével, de a mennyiségével nem. Az elégedett oldalnak bele kellene gondolnia, hogy az a7 is legyőzhető, csak persze sokkal nehezebben ha ideálisak a körülmények. Ha nem azok akkor 44 tank ijesztően gyorsan elfogy és semmi hasonló színvonalú nincs ami a helyére állhatna. Ismét jelezném, tudom, hogy a háború nem csak tank, de azt is figyelembe kellene venni a kirakat haderőt elégnek tartóknak, hogy szükség van még rá. Nem egy ködös távoli ismeretlen jövőben, hanem minél hamarabb. Erre költeni kell, de az általam felvázoltak szerint nem kell annyit költeni és pár év alatt olyat mutathatnánk fel ami elismerésre méltó és elrettentő.