Volvo A széria?Nem tudom nyugati teherautó tud-e olyat
Kicsiben az Unimog.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Volvo A széria?Nem tudom nyugati teherautó tud-e olyat
Sajnos nem igen hiszem. A Maz talán igen de mivel belarusz kilőve. Talán még a szerbek 6x6 os Fap ja hozná a szintett. A többiről tán papi jobban képben van.Nem tudom nyugati teherautó tud-e olyat
Hála az égnek szépen lassan mindenhonnan eltűnnek ezek a rozsdafészkek...
(Csak könyörgöm, ne jöjjetek azzal, hogy ezeket mind fel kellene újítani, hogy legyen MÁSODVONALAS "tekkkknikánk" az általatok vízionált nagy összecsapáshoz... )
Hát fején találtad a szöget, de erre már nem írok én semmit, ma úgyis sokat kritizáltam, az egyébként általam sokban tisztelt katonákat. dudi, krisss, nem szeretném ha megharagudnának rám. Végül is ilyen célom nincs. Inkább csak másképp látok pár dolgot, ami nem biztos hogy ma realitás.
Mi ez a nagy femhulladék gyüjtés? Csak nem jön valami új is helyébe?
Ne adj itt ötleteket nekik!
Mi ez a nagy femhulladék gyüjtés? Csak nem jön valami új is helyébe?
Nagyon remélem!
Én a laktanya biztosító csoportban voltam.('85 Szombathely) Riadó esetén a csoporthoz tartozóknak volt az egyik legrövidebb normaideje. A BMP sofőröknek 7 perc volt a normaidejük, a lövészeknek 9 perc. Ennyi időn belül kellett elindulni a telephelyre, teljes felszerelésben. Kb. 15-20 percen belül kellett elhagynunk a laktanyát. (a pontos értékre nem emlékszem) Az volt a feladatunk, hogy körbevegyük a laktanyát, és védjük az esetleges támadástól.Igazából a HKSZ., nem valami váratlan háborúról szólt, már 88-ban sem. sokkal inkább arról, hogy kíméljük meg a szombathelyi dandár erejét. Az volt a HKSZ lényege, hogy elrendelésekor, totál kiürítés, ha atomtámadás várható. Vagyis 30 percen belül elhagyni a laktanyát. Tokkal, vonóval. Így emlékezem rá, mint szd pk helyettesítő tisztes. ( mert ilyen is volt ) Éjjel 2-kor elrendelték a harci riadót. Azonnal a fegyverszobát nyitni kellett. A riadó elrendelését követően, a 2. percben már mentek a vezetők és irányzók, a fegyvereikért, indító akkumulátorokért. Aztán söpörtek le a telephelyre, indítani a BMP- 1- harcjárműveket. Ezután a fegyverszoba egyik ajtaján, be a lövészek, rajonként. Majd a másik ajtón ki, rajonként. fegyver, tártáska, felszerelve. Amikor felállt a század, irány le, a harcjárműre szállás pontra. Általában erre az időre, beértek a tisztek, tiszthelyettesek. átvették a vezetést. Aztán indulás. Az M- zárolt harcjárműveket is vittük. Ki voltak jelölve a vezetők, irányzók, mindegyikre. A riadó elrendelésétől számítva, kb. 30 perccel, a 4000 fős dandár., minden harc és teher gépjárművével, elhagyta a laktanyát. irány a várakozási állás. Ez Szombathely esetében, a váti erdő kijelölt része volt. Itt, az erdei utak úgy készültek, hogy 25 méterenként harcjáművekkel be lehetett állni. Fedezékben. Arccal, Ausztria felé.
Valaki hozzáértő meg tudná mondani, hogy a bal szélső katonán lévő sisak kiféle-miféle? Elég fura formája van.
Igazából a HKSZ., nem valami váratlan háborúról szólt, már 88-ban sem. sokkal inkább arról, hogy kíméljük meg a szombathelyi dandár erejét. Az volt a HKSZ lényege, hogy elrendelésekor, totál kiürítés, ha atomtámadás várható. Vagyis 30 percen belül elhagyni a laktanyát. Tokkal, vonóval. Így emlékezem rá, mint szd pk helyettesítő tisztes. ( mert ilyen is volt ) Éjjel 2-kor elrendelték a harci riadót. Azonnal a fegyverszobát nyitni kellett. A riadó elrendelését követően, a 2. percben már mentek a vezetők és irányzók, a fegyvereikért, indító akkumulátorokért. Aztán söpörtek le a telephelyre, indítani a BMP- 1- harcjárműveket. Ezután a fegyverszoba egyik ajtaján, be a lövészek, rajonként. Majd a másik ajtón ki, rajonként. fegyver, tártáska, felszerelve. Amikor felállt a század, irány le, a harcjárműre szállás pontra. Általában erre az időre, beértek a tisztek, tiszthelyettesek. átvették a vezetést. Aztán indulás. Az M- zárolt harcjárműveket is vittük. Ki voltak jelölve a vezetők, irányzók, mindegyikre. A riadó elrendelésétől számítva, kb. 30 perccel, a 4000 fős dandár., minden harc és teher gépjárművével, elhagyta a laktanyát. irány a várakozási állás. Ez Szombathely esetében, a váti erdő kijelölt része volt. Itt, az erdei utak úgy készültek, hogy 25 méterenként harcjáművekkel be lehetett állni. Fedezékben. Arccal, Ausztria felé.
Én csak arra lennék kíváncsi, hogy mi a retket fognak ennyi hordalékkal kezdeni.Hála az égnek szépen lassan mindenhonnan eltűnnek ezek a rozsdafészkek...
(Csak könyörgöm, ne jöjjetek azzal, hogy ezeket mind fel kellene újítani, hogy legyen MÁSODVONALAS "tekkkknikánk" az általatok vízionált nagy összecsapáshoz... )
öntenek belőle kilincset.Én csak arra lennék kíváncsi, hogy mi a retket fognak ennyi hordalékkal kezdeni.
Nem tiltakozni szeretnék a folyamatok ellen, egyszerűen kíváncsi vagyok. Van-e valamilyen elképzelés, vagy csak szimplán szétvágás.
Sima acélbili csk nagy rá a sisakhuzat és le van szigetelőszallagozva,hogy ne lógjon a viselője szemébe.
Okok, de ezeket nem lehet csak úgy bezúzni.öntenek belőle kilincset.
Szerintem majd apránként vasáron értékesítve lesznek.Okok, de ezeket nem lehet csak úgy bezúzni.
Szerintem ezek szétvágása is több éves meló egy 8-10 fős brigádnak is. Gyakorlatilag mindenhonnan egy szerelvénynyit visznek el. Ez azért végül rohadt sok lesz.
Na mindegy csak oktondiskodok...
gyönyörű 2020Sima acélbili csk nagy rá a sisakhuzat és le van szigetelőszallagozva,hogy ne lógjon a viselője szemébe.
Nem fizet azért,hogy ott lakik csak a kajáért már ha akar bent enni.Nincs reggeli meg vacsora csak ebéd ha fizetérte.
Tessék megérteni, hogy olyan, mint harckészültség már nincs, viszont van készenlét fokozása.Persze, a minősített helyzet elrendelésétől van harckészültség. A honvédségnek van egy készenlét fokozási rendszere ami részlegesen taglalja alegységre lebontva a készenlét elérését, illetve a hadkötelesek behívását időarányosan.