Tessék megérteni, hogy olyan, mint harckészültség már nincs, viszont van készenlét fokozása.
És ott vannak még a készenleti szolgálatban lévő alegységek is.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Tessék megérteni, hogy olyan, mint harckészültség már nincs, viszont van készenlét fokozása.
szerintem semmi extra, sablon 110 misi/batt. ár az teljesen fair. Ennyiért bárki elfogadná szerintem.Litvánia megkapta a NASAMS 3-asait.
Lehet kezdeni számolgatni, hogy mit kinek, mennyiért.
Amit írtál, az fegyveres készenléti szolgálat. A KFR -nek ez egy része.És ott vannak még a készenleti szolgálatban lévő alegységek is.
110M EUR/2 battery.szerintem semmi extra, sablon 110 misi/batt. ár az teljesen fair. Ennyiért bárki elfogadná szerintem.
Én csak arra lennék kíváncsi, hogy mi a retket fognak ennyi hordalékkal kezdeni.
Nem tiltakozni szeretnék a folyamatok ellen, egyszerűen kíváncsi vagyok. Van-e valamilyen elképzelés, vagy csak szimplán szétvágás.
Nem Nyírteleken?Az idők végezetéig szecsőn fog rohadni...
Sajnos nem igen hiszem. A Maz talán igen de mivel belarusz kilőve. Talán még a szerbek 6x6 os Fap ja hozná a szintett. A többiről tán papi jobban képben van.
Én csak arra lennék kíváncsi, hogy mi a retket fognak ennyi hordalékkal kezdeni.
Nem tiltakozni szeretnék a folyamatok ellen, egyszerűen kíváncsi vagyok. Van-e valamilyen elképzelés, vagy csak szimplán szétvágás.
Jól gondolták a szétlopást.Régen összerakták csomagnak és eladták. Valamikor 20 évvel ezelőtt én is szerettem volna venni belőle, de csak egyben tudtál megvenni mondjuk 200 járművet. Akkoriban ez egészen konkrét beszédtéma volt, hogy simán így lopták szét a Honvédséget. Nyilván mezei parasztnak nem volt 80-120 millió forintja megvenni a csomagot 1 nyamvadt Uaz vagy teherautó miatt. Ráadásnak ha jól emlékszem valami olyasmi volt, hogy le kellett tenned 10 millát és csak utána licitálhattál volna.
Azt gondolom, hogy jelenleg a legjobb megoldás az lenne, ha rendeznének egy licitet rá. Szépen meghirdetni egy árverést (országos médiumokban, honvedelem.hu-n, az alakulatoknál), és darabonként értékesíteni.Régen összerakták csomagnak és eladták. Valamikor 20 évvel ezelőtt én is szerettem volna venni belőle, de csak egyben tudtál megvenni mondjuk 200 járművet. Akkoriban ez egészen konkrét beszédtéma volt, hogy simán így lopták szét a Honvédséget. Nyilván mezei parasztnak nem volt 80-120 millió forintja megvenni a csomagot 1 nyamvadt Uaz vagy teherautó miatt. Ráadásnak ha jól emlékszem valami olyasmi volt, hogy le kellett tenned 10 millát és csak utána licitálhattál volna.
Ez van akkor, amikor nem azok csinálják az anyagot, akik értik is, hogy mit látnak.Nem tudom mikor éreztem utoljára ekkora szekunder szégyent... A HM sajtó több kárt okoz lassan mint amekkora hasznot hajt...
Ez van akkor, amikor nem azok csinálják az anyagot, akik értik is, hogy mit látnak.
Nem biztos, hogy a média munkásokat (operatőr, vágó) kell ezért kárhoztatni...
Azok..De hát könyörgök... Ehhez retardáltan fogalmatlannak kell lenni.
110M EUR/2 battery.
De nem erre gondoltam.
Hanem arra, hogy ebbe ütegenként 4-4 indítót és 2-2 Sentinel radart, valamint gondolom 1-1 FDC.
Az is fontos lehet, hogy a már meglévő Giraffe radarok is be lesznek vonva a NASAMS alá, hasonlóan a hollandokhoz, és az ausztrál tervekhez.
Én a saját batteryt minimum 6 (csak nagyon végszükségből 4) indítóval tervezném, és hasonlóan minimum 2 Sentinellel. Plusz hozzá kellene fűzni még a leendő réskitöltőkből 1-1-et.
Ha tippelnem kellene most, akkor mi 2 osztályt fogunk beszerezni, 6 üteggel (3-3)
A fenti számokat és a litván beszerzést, valamint az AMRAAM rakéták kicsit csökkentett számát figyelembe véve, nagyjából ki is jön az 1Mrd USD a teljes csomagra.
A tartalékolást, és a Gripenek "átfegyverzését" Is figyelembe véve, szükség lesz még mellette egyéb (európai) AA rakéták beszerzésére.
Ja. Én kétszer írtam le ide miután beraktad.
Szerintem olvasta.