oké, a facebook csoportban találtam egy linket, a fülöp-szigeti parti őrség egyik beszerzéséről. Csak hogy lássuk, az eddigi költésekhez képest, kb mennyibe kerülne ilyen alapdolgokkal ellátni a hadsereget:
https://www.israeldefense.co.il/en/..._sjc_OIV4J_a0HSzgtH70SVpNDEoMimb966L_ZwG0cMfs
És ez mire is érv?
Egyetértünk, hogy alapvetően szükséges cuccok a lövészek 21. Sz.i személyi felszerelési elemei.
(bár te kézifegyvereket linkeltél főleg, amit éppen beszerzünk, annál a néhány irányzéknál ami még a linkelt csomagban van, meg jóval több minden hiányzik)
Szerinted mikor nyilvánvalóbb, hogy a prioritásokkal ordas nagy gond van? Ha egy BTR-ből száll ki optika nélküli fegyverrel a katona, vagy ha egy Lynx-ből?
Mikor valószínűbb, hogy a létfontosságú apróságokra is jut figyelem?
Szerintem is minél előbb meg kéne oldani, nem tudom, miért, hol akadt el a dolog, de a "nagy vasak" beszerzésével szembe állítani hiba, mert áldilemma, és félre visz, jutnia kell pénznek erre is, arra is.
A szemléletváltást szerintem a modern, drága technika beérkezése inkább elősegíti jelen esetben, nem a rossz beidegződések konzerválásához járul hozzá.
De ez csak az én "külsős" véleményem.
Más: a katonák kiképzésében kik szolgálhatnának nekünk mintául? Ki most mondjuk Európában az etalon, pl. lövész altiszt képzésban?
Van ilyen, vagy a kérdés is rossz?