BÁR UTÁLOM A HÜLYE PROPAGANDÁJÁT ÉS AZ IS LEHET, HOGY NEM JOBBÍTÓ SZÁNDÉKKAL MONDJA, de sajnos akkor is igaza van!
Miből gondolod, hogy a Nálunk nagyságrendekkel nagyobb érdekérvénysítő képességgel rendelkező hadiipari versenyző (mert csak ilyen rendelkezik az általunk áhított technológiával, termékkel), ad nekünk olyan "bármit", amit tőle függetlenül használhatunk/gyárthatunk/eladhatunk???
...attól függetlenül, hogy megígérte/aláírta!
Elég egy "választási baleset" és ártatlan arccal megvont vállakat látunk majd: mi akartuk, de az előző kormány, "sajnos"...
"Csak" az alapvető piaci mechanizmusra hívom fel most a figyelmet, nem rám kell haragudni, mert megemlítem a rideg valóságot!
A nálunk sokkal rosszabb helyzetből induló törökök --döntően civil termelési kultúrával indulva-- 15 év után hozzák rá a frászt a csili-vili technikák gyártóira: a dróntechnikájuk(
és megfizethető árú ellenszere) után rohan az USA-n kívül mindenki!
Ők is rohannának, ha a fél világot átverő tőzsde-(ezer)milliárdjaikból nem tudnának mindent (
is ) megfinanszírozni/kifejleszteni !!!
Ez a recept működött nálunk is korábban, remélem nem leszünk belekényszerítve a gyors látszat-eredmények spiráljába!
A gyors pénztől mintha némileg "elszálltak" volna a hosszútávú realitástól a tanácsadók/végrehajtók!
A társadalom józanabb csoportjai
hosszabb távú ipari és társadalmi bázis építését látná szívesen.
Túl sok az egyoldalú pénzosztással elérni kívánt gyors, látszat-cél!
Az előző (Fidesz-generáció) vezetői/támogatói csapat munkája kezd hiányozni!
Nekem!
Az újak között sok --nekem-- a látszat!