W
Wilson
Guest
A kenyértésztát nem gyúrják át annyiszor ahányszor már különböző szereplőkkel át lett "gyúrva" LMZek 2.0 kedvenc vesszőparipája,eredménye nem sok lett mivel LMZek 2.0 a legváratlanabb pillanatokban képes a fórum "asztalára" "kicsapni" a témát,és a legszebb az egészben az,hogy a magyar honvédségben nagy biztonsággal ki lehet jelenteni,hogy nem lesz semmilyen T-72 upgrade,nekem "sajnos" nem T-72 volt a jelem az óvodában, így immunis vagyok a téma iránt,de persze mindenkinek kell valamilyen,jó értelemben vett "kattanás",mert így kerek a világ.mi az hoyy nincs szükségünk??? a Leo2A7+ melyik képességére nincs szükségünk szerinted??? és mit tud adni a 72-es amit a Le2 nem??
1.)2.) akkor sem lett levezetve rendesen mert akkor is egy hibás feltételezésre alapoztál
3.) nem modntam azt hogy elég ez a 44 harckocsi de jelen pillanatban még 44-hez is foghíjjjjasan van meg és de a vassal kell kezdeni, főleg olyan helyzetben amiben mi vagyunk
4.)ez a "kritikus tömeg" dolog az ókorban működött amikor a technikai fölény lapos dimenzióban volt jelen, a mai világban amikor technika és technika között is van számottevő különbség (lásd pl az aps-ek közti különbséget vagy a páncélzat összetételét, a cső kialakítása és még ezer dolog) akkor a critical mass háttérbe megy és a tech warfare kerül előtérbe, az hogy több, nem feltétlen jelenti azt hogy jobb
5.)én nem modntam hogy kell nekünk pici haderő de jelen állásban ez a helyzet, így lett lenyilatkozva, 3 dandár és heló, a szerbek meg háát, azért azt inkább nem pillantanám, van amiben előrébb vannak igen de akkor inkább egy lengyel, finn példát hoznék
ehhh, ez meg még jövő, olyan jövő ahol olyan durván változik a technika, a doktrina, a mentalitás, a politikai helyzet és maga a technológia hogy a 72-es vszeg főleg nem lesz kompetens vas egy 10 év múlva, oké ez vélemény és nagyon durva találgatás de ha megnézzük hogy tényleg akár egy 10-20 év alatt mennyit tud fejlődni egy ág és hogy már most vannak olyan országok akik már most kohóba küldik a 72-est HA nincs értelme benttartani vagy tuningolni vagy nagyjavítani akkor 10 év múlva majd szerinted lesz egy olyan "új" dolog/technológia amivel még akkor is értelmesebb lesz bent tartani a 72-est a rendszerben mitnsem új , az akkori modern kihívásoknak és technológiának megfelelő harckocsit venni?
és ez miért baj? miért lenne jobb egy olyan vas amihez már most vadászni kell az alkatrészeket mintsem egy olyan nyugati technika ami olyan országból jön amivel szoros a gazdasági és lassan lassan hamarosan a katonai együttműködésünk?
ez nekem még mindig nem áll össze, hogy a fenébe érné meg jobban Neked a fejedben a nagyrakás kohószökevény 72-es (tuningolva) mint a modernebb, jobb, hosszabb távon olcsóbb, jobb képességet adó Leo2A7+ ?
még mindig nincs akkora mennyiség amit érdemes tuningra küldeni, ha meg azt nézed hogy LMzek ilyen 200-300-as mennyiség közötti mennyiséget vizionál na akkor meg főleg nincs annyi
Főleg hogy ha rendelnénk még most Leot akkor vszeg jóval olcsóbban elhoznánk őket