T
Törölt tag 008
Guest
Hát a LEO az Hans-ra van tervezve, de föntebb Japcsi belpiacos tankról beszéltünk.Nem tudom a Leopárd esetében előny
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hát a LEO az Hans-ra van tervezve, de föntebb Japcsi belpiacos tankról beszéltünk.Nem tudom a Leopárd esetében előny
Múltkor nem te voltál, aki kijavított? A 30-as Skyranger rendelkezik S-band AESA radarokkal - körben a tornyon.A 30 mm-es változat még eléggé kísérleti fázisban van. Majd ha többet tudunk róla, lehet továbbkalkulálni.
En voltam. Igen, minden van rajta (radar, infra, tgermal) es a radar 360 fokban 20km jo.Múltkor nem te voltál, aki kijavított? A 30-as Skyranger rendelkezik S-band AESA radarokkal - körben a tornyon.
Esetleg egy helyzetkép radarra van szüksége...
vicces mert ezt legalább komolyan lehet venniEgy gyors összeadás, szorzás, egyéb műveleteket is él kéne végezni milliós számokkal(€, $) a Leo-beszerző/-álmodó tagjainknak, így Covid után!
...ha már játszunk a gondolattal, játsszunk "komolyan"!
Na numero 56. elmagyarázsa a mateknak.Egy gyors összeadás, szorzás, egyéb műveleteket is él kéne végezni milliós számokkal(€, $) a Leo-beszerző/-álmodó tagjainknak, így Covid után!
...ha már játszunk a gondolattal, játsszunk "komolyan"!
Az a +100 millió megéri a +20 év üzemidőt.Na numero 56. elmagyarázsa a mateknak.
A 24 pzh + plusz 44 A7+ 12 A4 illetve a műszaki járművek alap kiképzési plusz infrastruktúra és logisztikai ellátási valamint alap lőszer csomag volt kb 600 millió euró.
Ha és amennyiben a nehézdandár keretein belül bővítenénk akkor plusz tüzér osztály (csak ennek a keretein belül amúgy kéne mint egy falat kenyér!!) nem kell, a kiképzési infrastruktúra és szimulátorok szintén rendelkezésre állnak, alkatrész pakkot csak veszünk hozzá (lőszert addigra Várpalota szolgáltatja remélhetőleg) illetve műszaki járműveket szintén veszünk, viszont a Leo 2A4 század lízingköltsége itt nem játszik. Illetve a kiképzést addigra már házon belül csináljuk.
Ez így (személyes becsléseim szerint mielőtt valaki leharapja a fejem) megállna 400 millió euró környékén/ zászlóalj. Ha és amennyiben mégis felújított és A7V-re húzott gépeket veszünk új gyártásúak helyett ez az ár 300 (kicsit felette) millió környékére csusszan vissza.
Én eddig is azt mondtam, hogy hosszabb távon 26 után lehet és szerintem időben is lesz meg pénzünk is lesz rá. Viszont a felújítottat gyorsabb előállítani ha sietség van.Az a +100 millió megéri a +20 év üzemidőt.
Egy kis optimizmusra adsz okot azzal, hogy nem jelented ki kategórikusan azt, hogy nem lesz.
Na numero 56. elmagyarázsa a mateknak.
A 24 pzh + plusz 44 A7+ 12 A4 illetve a műszaki járművek alap kiképzési plusz infrastruktúra és logisztikai ellátási valamint alap lőszer csomag volt kb 600 millió euró.
Ha és amennyiben a nehézdandár keretein belül bővítenénk akkor plusz tüzér osztály (csak ennek a keretein belül amúgy kéne mint egy falat kenyér!!) nem kell, a kiképzési infrastruktúra és szimulátorok szintén rendelkezésre állnak, alkatrész pakkot csak veszünk hozzá (lőszert addigra Várpalota szolgáltatja remélhetőleg) illetve műszaki járműveket szintén veszünk, viszont a Leo 2A4 század lízingköltsége itt nem játszik. Illetve a kiképzést addigra már házon belül csináljuk.
Ez így (személyes becsléseim szerint mielőtt valaki leharapja a fejem) megállna 400 millió euró környékén/ zászlóalj. Ha és amennyiben mégis felújított és A7V-re húzott gépeket veszünk új gyártásúak helyett ez az ár 300 (kicsit felette) millió környékére csusszan vissza.
Azért mondtam, mert az itteni szakmabeliek gyorsan megcáfolnak minden elképzelést, ami biztosan nem lesz. Mint az rpg, cg, rgw vita a napokban.Én eddig is azt mondtam, hogy hosszabb távon 26 után lehet és szerintem időben is lesz meg pénzünk is lesz rá. Viszont a felújítottat gyorsabb előállítani ha sietség van.
@LMzek 2.0 se leo 2 ellenes csak abban nem ért egyet velem, hogy vagy idő nem lesz vagy pénz.
Gyanús, nagyon gyanús....Az a +100 millió megéri a +20 év üzemidőt.
Egy kis optimizmusra adsz okot azzal, hogy nem jelented ki kategórikusan azt, hogy nem lesz.
A jövőbeli konfliktusokba --a szinte biztos várható Hibrid-hadviselés ellen-- a hibrid/vegyes állományú szárazföldi erő adja a megfizethető, valós, számunkra szükséges eszköz-állományt a legjobb Ár/Érték arányban, a jelenlegi és tervezhetően közeljövőbeli Kárpát-medencei viszonyok között --szomszédos országok várható haderő fejlesztései-- az optimális harcérték minőséget és mennyiséget!
De nem az a probléma, hogy ha szeretnénk még új A7+-okat, akkor újra sorba kell értük állni és elég sokára készülnének el?Na numero 56. elmagyarázsa a mateknak.
Nem annyira. Mivel nincs új megrendelő, az A7V pedig átépítés és nem új gép.De nem az a probléma, hogy ha szeretnénk még új A7+-okat, akkor újra sorba kell értük állni és elég sokára készülnének el?
Akkor amit kb. egy éve számolgattam a fiktív A5+ verzióra 200-250 millió körül/zlj elég reális volt úgy gondolom.Na numero 56. elmagyarázsa a mateknak.
Én már abban sem vagyok biztos, hogy ezt az első mondatot jól értem. Inkább rákérdezek.
Hibrid-háború alatt azt érted, hogy a külhonban élő hazánkfiait katonailag előre ki kellene képezni és felszerelni, hogy a reguláris csapatoknak már csak támogatniuk kelljen az ő hátországi harcukat?
Úgy tűnt, mintha nem teljesen ezt értenéd, főleg az homályos, hogy szimmetrikusan mind a két fél által ilyen hibrid hadviselés használatát prognosztizálod. És eddigi érveléseidben eddig a modern harcászat nem jelent meg, mindig nyílt hadviselésre alapoztad az érveléseidet.
Nagyjából, attól függ mit pakoltál volna bele.Akkor amit kb. egy éve számolgattam a fiktív A5+ verzióra 200-250 millió körül/zlj elég reális volt úgy gondolom.
annál kevesebből is kilehetett volna hozni A5 zászlóaljat , amit kriss ír az pzh/leo2a7+ + kiszolgálók 300 misi környéke , csak az A5 pzh nélkül bőven kevesebb lett volna DE felszereltségfüggő , nagyonAkkor amit kb. egy éve számolgattam a fiktív A5+ verzióra 200-250 millió körül/zlj elég reális volt úgy gondolom.
A Balkáni-háborúban látott fél-katonai alakulatok/hordák, nagyon mozgékony, nem hagyományos szervezeti felépítésű, fegyverzetű, egységek, amik a városi harc/ COIN(gerillák -elleni) hadviselés felé viszik el az ellenük eredményesen folytatható harcot.
Nem véletlenül kiemelkedően fontos --szerintem-- a bármilyen T-72 modernizációban biztosítani a plusz 10-15 km/h sebességet, amire van is megfizethető technikai megoldás!
Erre Pl. felesleges a Leo kiemelkedő teljesítményű ágyújának teljesítménye, a környékben még évtizedekig jelentős mennyiségben alkalmazható kohószökevények ellen sincs rá szükség --ebben a szerepben 1 Leo harcértékét 2-3 modernizált T-72 bőven eléri, felülmúlja--, a különbözet felével az összfegyvernemi/drón képesség is összhangba hozható. A második megtakarított fele pedig --jó politikusi gazdálkodással -- biztosítani tudja a társadalmi elfogadottságot.
U.I.: A hibrid(városi, ...) hadviselés sokféle --napjainkban is alakuló változó-- meghatározása még tartalmaz több elemet is, oldalakat töltene meg: prof. Dr. Google tud segíteni ebben...