Egyrészt,tudom mi a CG.Nem most kerül elő elösször,hogy rendszeresitsük,csak mikor én láttam közelről (C+D kiállitáson),még csak M3 volt-de akkor az volt a csúcs.Szerintem elkalibráltad magad egy kicsit itt a CG kapcsán. A lövészrajnak szerintem nagyon nem feladata, hogy szemből nekimenjen az Armata-nak.
Szerintem jelenleg a fő feladat az lesz, hogy kialakítsanak egy all-around tűzrendszert a kisalegységtől zászlóalj, dandár szintig.
A CG egy svájci- (akarom mondani svéd) bicska, amit bevethetsz direkt irányzású páncéltörőként, repesz és thermobarikus hatású támogató fegyverként, de a világító töltettel vagy a füstgránátjával több mint elegendő támogató funkciót kaphat egy lövész raj.
A komolyabb fegyvernek elég ha a szállító jármű tornyán van hely, vagy a támogató szakaszokban hurcibálják. Legyen az DND fegyver, vagy akár Spike.
Ezzel együtt a tartalékos ezredeknek nem feltétlenül kell ugyan azt az eszközt adni. Pl. a lengyelek is Spike mellé a tartalékosoknak Javelin-t rendeltek.
Másrészt baromi téves gondolat,hogy csak ATGM elég lesz.Nagyon megtévesztő a Spike/TOW/Kornet látványos technikai adatai.Valójában korántsem olyan 100%kos cuccok azok.És van minimum lőtávjuk is.Azon belül egy kalap szart nem érnek.Ráadásul manapság a legtöbb harc városokban folyik,ahol kifejezetten kicsik tudnak lenni a lőtávok.Felülről támadó Spike meg fenakad a háztetőn/faágon (erdőben is)/eltéved a füstben.Máris nyakadon az ellenség.
Szükség van mindenre is.