@pöcshuszár csak arra gondol sztem hogy nem kell hogy a seggedből is pct eszköz lógjon raj szinten.
Valamilyen szinten mindenkinek kell pct képesség.Most ugyan kevesebb a nehéz páncélzatú hk,viszont sokkal általánosabb lett a páncélozás.Viszont nem kell ez feltétlenül nehéz pct képességnek lennie.
Azonkivűl ezen eszközök nem csak szó szerint páncélos eszközök ellen bevethetőek.
Vegyük az egyik "becsipődésemet",az Lt vető és puskagránát/kézigránát rendszert.
Alapbol már akkor sem egy hk ellenes fegyvernek szánták,hanem repesz kumulativ fejrésszel egy páncélozott járművek ellen,és gyalogság ellen, lövedékcsapdás módszerrel,minden harcos egyéni fegyveréről lelőhetően (persze,ehez elöbb mindenkinek arra is alkalmas fegyver kellene.Mint pl az osztrákoknál az AUG-meg másoknál más-alapbol mindenkit grámátos lövészé tesz).Kb a MECAR mintájára
Igy minden harcos magával vihetne 1-2 puskagránátot,amivel 80-120méterig könnyebb páncélos célokkal és csoportos gyalogsági célokkal harcolhat.
A vetőt már rajonként képzelték egy harcos fegyverére.Ehez más szárat kapott volna a gránát,és nagyobb lötávot biztositott volna.Kvázi egy LRI szerű raj akna/gránátvetőként.Másik lehetősége,hogy nagyobb pct fejet kap (K100 modernizációra gondoltak) a vetős változat,de marad a kisebb lőtáv-de ez esetben meg a fej külön pct kézogránátként is funkcionálhat.
Ugyanakkor a raj megtartja a kézi HSN vetőt is.(90es években még az RPG-7 volt a szándék,CG M3 szakasz szintre volt képzelve).Meg még pár dolgot elképzeltek,de most azokat hagyjuk.
Már akkor is csökkent a nehéz páncélzatú célok száma,miközben terjedt az általános páncélozás.Ma már a hadszintéren a dzsipek is páncélozottak.Ha meg mindenki páncélba bújik,mindenkinek kell is valamiféle pct képesség is.
Alapvetés az volt,hogy a támadó igy kénytelen mindenhova (de főleg városokba) a lecsökkent számú nehéz páncélzatú eszközeit küldeni-igy egyszerűen nem marad a manőverező harcra.Plusz marha drágává teszi a háborút.Vagyis a szerep kifejezetten védelmi,terület védelmi alapvetően.
Ugyanakkor szerintem most is jó eégondolás,és nektek is használható.Viszonylag olcsón növeli a raj szinten a tűzcsapásmérő képességet,és a pct képességet is.
Szóval szerintem a raj szintjén is ki kell egésziteni nekünk is a CG képességeit lefele és fölfele is.Az észszerűség és a lahetőség határain belül.
lefele lehet egy könnyű eldobható tipus,vagy/és pl puskagránát(rendszer).Fölfele meg a raj egy katonája vihet magával egy nehéz pc-os célokra is megfelelő eldobható tipust. (szerintem a CG ürméret feletti nehéz pc-os célokra való gránátját technikai gondok miatt törölték,és nem az érdeklődés hiánya miatt-bebukhatott a fejlesztés ).Ezt az eldobható tipust meg mindenféle támogató-kiszolgáló alakulatnál rendszeresiteném.Sőt,szaksz szinten behoznám nektek a Spike SR-t,és ezt is kiadnám a többieknek is.Nem lesz hézagmentes frontvonal,számitani kell a saját mögöttes területre átszivárgó-portyázó ellenséges páncélos csapatrészekre.