Inkább valami EVO-105 szerű dologra gondoltam, mint a klasszikus Hawkeye-ra (oda a koreaiak 3 emberrel számolnak), és persze úgy dizájnolva, hogy ne lehessen felismerni. Tüzel, visszadől, megy tovább, mint egy ártalmatlan teherautó (a rakétás megoldásokhoz hasonlóan). De azt adom, hogy a pörgésforgás ezzel elvész.A 105-ösnek ezzel az az előnye vész el, hogy könnyen forgatod bármerre.
Egy rakétavetőnél (ami maga is konténeresnek fogható fel) ez nem jelent gondot.
Ha pedig felteszed a platóra, akkor azért oda kell arra is figyelni, hogy a 20.,50., 150. lövést is elbírja az alváz.
Meg az 5fő kabinja, plusz a megfelelő méretű plató együtt már egy elég nagy járművet eredményezne.
A vontatott 105-ös sokoldalúságát az adja még, hogy tényleg bármivel elvontatod, vagy akár helikopter alá akasztod. Kis személyzetű. Egyszerű kezelésű. Egyszerű logisztikájú. Tartalékosok is tudni fognak vele mit kezdeni.
Ha "hozzákötöd" (értsd, rögzíted) egy platósra, akkor a platós meghibásodása esetén használhatatlanná válik. (155-ösnél csak ez az opció marad, nincs mese!)
El lehet menni olyan irányba is, mint a Hawkeye, de ott a jellegzetes járművet így is, úgy is felismerik.
És perszehogy, én is a területvédelmiseknek adnám.
Meg ugye mindig felmerül a kérdés, hogy érdemes-e nekünk a 105-tel egyáltalán bohóckodni. (Főleg, hogy én a Caracal alá M777-et akasztanék, pont elvisz egyet mindennel (incl személyzet)). De ez egy másik történet.