,,,,,"Z. munkába állt, különös dolog történt - legalábbis azon birtokunkba került vallomások alapján, amit a nő később az ügyészségen, valamint egy, az ügyben indított belső eljárás során tett."Az irodája közepére húzta a fotelt, abba ültetett, majd miközben hozzám beszélt, többször körbejárt engem. Ekkor közölte velem, hogy szexuális kapcsolatot kíván létesíteni.Én ettől zavarba jöttem, azzal próbáltam elterelni a témát, hogy mást hoztam szóba. Nem fenyegetett, nem helyezett kilátásba semmit még ekkor, ha nem jön létre az általa akart szexuális kapcsolat" - olvasható abban a jegyzőkönyben, amely később Z. meghallgatásán készült. A nő vallomása szerint az alezredes nem állt le, az első eset után többször, újra szóba hozta a témát. Néha a saját, néha Z. irodájában voltak ekkor, de mindig kettesben."Ezen ismételt ajánlatainál már emlékeztetett arra, hogy személyi beszélgetés nélkül intézte el a beosztásba helyezésemet, illetve olyat is mondott, hogy tiszti beosztásba kerülhetek, ezt nem kötötte kifejezetten a szexuális együttléthez, bár ezt érzékeltette"- állítja Z.A nő vallomása szerint egy bizonyos pontnál az alezredes már ennél is tovább ment, “egy pontos időpontot szabott meg, hogy mikor kell szexelniük”. A pontos dátum 2020 január 6-a volt, és amikor ezt az alezredes közölte vele, akkor Z. szerint ismét érzékeltette: a nőnek hálásnak kell lennie, mert ő segített abban, hogy az ezredhez kerüljön. Az egyébként férjezett Z. nem utasította vissza az ezredes ultimátumszerű “ajánlatát”, utólag azt mondta, hogy azért, mert tanácstalannak érezte magát.Amikor eljött a nap, 2020 január 6-án dél körül az alezredes behívta őt az irodájába, akkor, amikor mindenki ebédelt. "Ő lépett be először, az irodaajtó kitámasztó ékjét kirúgta, majd - miután én is beléptem - az ajtót kulcsra zárta, azt az ajtóban hagyta. Miután az ajtót bezárta, elkezdett közeledni felém azonnal úgy, hogy az ajtót takarja. Miután odaért hozzám, lehúzta a nadrágom, egy, az irodában lévő fotel fölé kellett hajolnom, majd megtörtént a szexuális aktus köztünk. A szexuális közösülés mindössze pár percig tartott, miután befejeződött, úgy viselkedett, mintha mi sem történt volna, arra törekedett, hogy úgy távozzak az irodájából, mintha ott sem lettem volna, ne lássa azt senki" - olvasható a nő vallomásában. Z. a szex közben megsérült, ezért nagyjából negyed óra múlva visszament az alezredeshez, aki emiatt egy, az ebédjéből éppen visszatérő őrvezetőt utasított arra: vigye őt haza, míg a nőnek azt mondta, majd érdeklődni fog az állapota felől."A fenti esetet követően úgy éreztem, nem tudok ebből a szituációból kitörni, úgy éreztem, ha feltárom, én jöttem volna ki rosszabbul a történtekből, ezért nem szóltam senkinek, csak a lányommal beszéltem erről, de már a felém tett ajánlatot is közöltem vele” - áll Z. vallomásában."