Az pont a szervezet rendbeszedésével kezdődik nem a gépekkel.Maradjunk a haderőfejlesztésnél!!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az pont a szervezet rendbeszedésével kezdődik nem a gépekkel.Maradjunk a haderőfejlesztésnél!!
Ez írták róla a kinevezése körül, feljebb valahol megvan még a link biztosan, hogy ez a lényegi különbség közte és elődje között. Egy ilyen döntés ezt igazolja is, mert nem az a lényeg az ügyben, hogy valami szeretői bosszú e a feljelentés, vagy hatalmi visszaélés történt, hanem az, hogy az az alezredes tényleg olyat csinált a szexuális kapcsolat puszta tényével, ami miatt búcsúzni kellene tőle. Nem kellene ezt tiltani a legszigorúbban és a résztvevőket leszerelni (mindig, mindkettőt) a szervezet integritása védelmében? Olyan szintű személyes kapcsolatot teremt két egyébként hierarchikusan érintkező ember között, ami magát a hierarchiát rombolja!Hát pont nem olyan ember, de mindegy..
A szolgálati szabályzat szerint közvetlen beosztottal nem lehet ilyen kapcsolat. Amúgy a méltatlanságit szüntette meg a fegyelmi eljárás tart és ha bebizonyosodik akkor mehet méltatlanra. (de a beosztásából biztosan távozik ettől függetlenül a botrány miatt)Ez írták róla a kinevezése körül, feljebb valahol megvan még a link biztosan, hogy ez a lényegi különbség közte és elődje között. Egy ilyen döntés ezt igazolja is, mert nem az a lényeg az ügyben, hogy valami szeretői bosszú e a feljelentés, vagy hatalmi visszaélés történt, hanem az, hogy az az alezredes tényleg olyat csinált a szexuális kapcsolat puszta tényével, ami miatt búcsúzni kellene tőle. Nem kellene ezt tiltani a legszigorúbban és a résztvevőket leszerelni (mindig, mindkettőt) a szervezet integritása védelmében? Olyan szintű személyes kapcsolatot teremt két egyébként hierarchikusan érintkező ember között, ami magát a hierarchiát rombolja!
Ez tiltott a seregben?? Ha igen, akkor olyan szabály, ami nem állja ki a való élet próbáját. Nem tudom, ki, hol dolgozik, de sztem 100 ilyen kapcsolatot ismer. Sőt, sokan ha magukba néznek lehet furcsa dolog jön szembe. Nekem kicsit álszenteskedésnek tűnik.Ez írták róla a kinevezése körül, feljebb valahol megvan még a link biztosan, hogy ez a lényegi különbség közte és elődje között. Egy ilyen döntés ezt igazolja is, mert nem az a lényeg az ügyben, hogy valami szeretői bosszú e a feljelentés, vagy hatalmi visszaélés történt, hanem az, hogy az az alezredes tényleg olyat csinált a szexuális kapcsolat puszta tényével, ami miatt búcsúzni kellene tőle. Nem kellene ezt tiltani a legszigorúbban és a résztvevőket leszerelni (mindig, mindkettőt) a szervezet integritása védelmében? Olyan szintű személyes kapcsolatot teremt két egyébként hierarchikusan érintkező ember között, ami magát a hierarchiát rombolja!
A civil szektorral ellentétben a seregben van ezzel egy kis probléma. Itt szigorúan hierarchikus viszony van az emberek között, ami a rendszer hatékonyságának az alapja. Már az is pusztító módon le tudja rontani a hatékonyságot, ha a harcoló csapatoknál egy nő van a rajban, a hozzá való hozzáállás a harcban tönkreteheti a rajt, alkalmatlanná arra, hogy megfelelően megvívják a harcot (például a harcfeladat végrehajtása helyett a nőt fogják védeni), ezért nem is ajánlott nőket keverni a hadseregbe harcoló szinten, de onnan könnyű távol tartani őket egyszerű fizikai és pszichikai követelményekkel. De a támogató erőknél is fontos a hatékony feladatvégrehajtás, vagy éppen az információbiztonság, mert Szittya jól mutat rá arra, hogy egy ribanc az ales mellett mekkora probléma!Ez tiltott a seregben?? Ha igen, akkor olyan szabály, ami nem állja ki a való élet próbáját. Nem tudom, ki, hol dolgozik, de sztem 100 ilyen kapcsolatot ismer. Sőt, sokan ha magukba néznek lehet furcsa dolog jön szembe. Nekem kicsit álszenteskedésnek tűnik.
A civil szektorral ellentétben a seregben van ezzel egy kis probléma. Itt szigorúan hierarchikus viszony van az emberek között, ami a rendszer hatékonyságának az alapja. Már az is pusztító módon le tudja rontani a hatékonyságot, ha a harcoló csapatoknál egy nő van a rajban, a hozzá való hozzáállás a harcban tönkreteheti a rajt, alkalmatlanná arra, hogy megfelelően megvívják a harcot (például a harcfeladat végrehajtása helyett a nőt fogják védeni), ezért nem is ajánlott nőket keverni a hadseregbe harcoló szinten, de onnan könnyű távol tartani őket egyszerű fizikai és pszichikai követelményekkel. De a támogató erőknél is fontos a hatékony feladatvégrehajtás, vagy éppen az információbiztonság, mert Szittya jól mutat rá arra, hogy egy ribanc az ales mellett mekkora probléma!
Ez tiltott a seregben?? Ha igen, akkor olyan szabály, ami nem állja ki a való élet próbáját. Nem tudom, ki, hol dolgozik, de sztem 100 ilyen kapcsolatot ismer. Sőt, sokan ha magukba néznek lehet furcsa dolog jön szembe. Nekem kicsit álszenteskedésnek tűnik.
Figyelj, ...én is meghúznám a titkárnőmet, ha lenne, meg ha megérne legalább egy ajtócsapdosást otthon,...nem is egyszer,...Nem tudom, ki, hol dolgozik, de sztem 100 ilyen kapcsolatot ismer. Sőt, sokan ha magukba néznek lehet furcsa dolog jön szembe. Nekem kicsit álszenteskedésnek tűnik.
Igen, itt egy kicsit felületes voltam a vezető - beosztott viszony tekintetében, inkább a munkahelyi kapcsolatokra gondoltam. Ettől függetlenül van vezető - beosztott viszonyban is. Egyébként nem mindig a vezető hajt rá a beosztottra.Nem tudom te hol dolgozol, de nálunk sem támogatott a beosztott és vezető között a viszony. Köteles vagy jelenteni, ha viszony alakul ki és áthelyezik vagy a vezetőt vagy a beosztottat. Az éves értékelés a vezető végzi, és ez alapján kapod a fizetésed, szóval minden szinten kizáró ok vezető és beosztott között bármilyen szexuális/romantikus kapcsolat. Nincs ebben semmi álszent... teljesen beteges lenne vezetőként szexuális kapcsolatokat kezdeményeznem beosztottaimmal , majd negyedéves, féléves elbeszélgetéseken objektíven értékelni a teljesítményüket. Ezt egyetlen normális cég sem támogathatja... de elképzelhetőnek tartom, hogy vannak aberrált emberek akik nem képesek egy percig sem a farkukat a gatyában tartani és ráhajt a saját csapatában lévő lányokra. Nálunk ezért elbocsájtás jár... Ezt mondjuk nem értettem meg soha, ott egy cég több ezer dolgozóval, de a barom a saját 10-20-30 beosztottjának csapja a szelet. Szerintem nagyon ciki.
Figyelj, ...én is meghúznám a titkárnőmet, ha lenne, meg ha megérne legalább egy ajtócsapdosást otthon,...nem is egyszer,...
Most jobb?
Egyszer volt a munkahelyemen barátnőm, de elég problémánk lett miatta (pedig függetlenek voltunk mindketten).Figyelj, ...én is meghúznám a titkárnőmet, ha lenne, meg ha megérne legalább egy ajtócsapdosást otthon,...nem is egyszer,...
Most jobb?
Nem lenne.Semmilyen módon nincs végig gondolva amit kérdezek.
Nem lenne értelme valamiféle magyar légió létrehozásának, egy olyannak aki pl. csak missziózik?
A főnök szavai után csak azért kérdezem, mert növelni kellene az állomány létszámát.
Egész jól lehetne reklámozni vele a honvédséget.
Modern ütőképes fegyverek! Modern felszerelés! Szigorú követelmény! Elit alakulat!
A fiatalok körében lehet jól működne.
Mármint szerintem.
Ez úgysem egyik napról a másikra történne, addig persze mehet missziózni aki akar vagy tud.
Ezt mondták, ezt is hallottuk, és még ezt is híresztelik. Meg a nagy frászt vádaskodunk. TÉNYEKET tessék közölni..Ezt mondták Ruszinnal kapcsolatban, hogy vele ez a néphadsereges urambátyám-mikutyánkkölyke szemlélet tér vissza, mert ő maga ennek a legszilárdabb bástyája a seregben. Lehet, hogy jön az új technika, de közben humánfronton megyünk vissza a Néphadsereg idejébe!
El tetszett tévedni, ez nem az Idegen Légió. Tovább kell játszani a számítógépen.Semmilyen módon nincs végig gondolva amit kérdezek.
Nem lenne értelme valamiféle magyar légió létrehozásának, egy olyannak aki pl. csak missziózik?
A főnök szavai után csak azért kérdezem, mert növelni kellene az állomány létszámát.
Egész jól lehetne reklámozni vele a honvédséget.
Modern ütőképes fegyverek! Modern felszerelés! Szigorú követelmény! Elit alakulat!
A fiatalok körében lehet jól működne.
Mármint szerintem.
Ez úgysem egyik napról a másikra történne, addig persze mehet missziózni aki akar vagy tud.
Családcentrikus ember vagyok. Nyilvánvalóan igazad van,...sőt, biztosan, csak Silvio-t próbáltam "megnyugtatni"Hidd el hogy nem. Értelmes ember vagy az írásaid alapján és nem kockáztatnád
Szinte minden cegnel civilben is tiltjak az ilyesmit. Ket okbol is, egyreszt befolyasolhatja a munkakapcsolatot ill. teljesitmenyuket, no meg a power-structure miatt alarendelt-folerendelt kozott nemigen lehet szabad valasztasrol beszelni, masreszt semmi kedvuk egy kesobbi szakitas utan a gyulolkodo fel eroszakot kialto panaszaival foglalkozni.Ez tiltott a seregben?? Ha igen, akkor olyan szabály, ami nem állja ki a való élet próbáját. Nem tudom, ki, hol dolgozik, de sztem 100 ilyen kapcsolatot ismer. Sőt, sokan ha magukba néznek lehet furcsa dolog jön szembe. Nekem kicsit álszenteskedésnek tűnik.
Azért ki ne találd már hogy a nő a hibás...!istenem ajánlatot tett. egy ezekszerint korábbról ismert nőnek. (hisz a beosztásba is segítette) a nő nem ellenkezett még csak a véleményét sem nyilvánította ki. belement a dologba most valamiért kitálal. a nő nem lehet fiatal hisz felnött szoptató gyereke van tehát unokája is (tehát nagymama) és tanácstalan volt állítása szerint. miért nem tett azonnal feljelentést? miért kellett az első nap után is maradnia? miért nem keresett más helyörséget vagy más munkát. (hisz elötte nem vólt katona valószinüleg)