Boztosan nagyon jó, nagyon fontos dolgok ezek. De.
A Magyar Honvédség problémái közül mi a búbánatot old ez meg???
Minek erőltetik az olyan emberek képzését, akikről maximum annyit lehet elmondani a hat hónap után, hogy láttak már karabélyt?
A létszám problémákat valahogy kezelni kell. És mivel a sorozás újraaktiválásához MÉG nincs meg a politikai háttér, így ilyen kacifántos módon kell elérni, hogy minél több fiatal kerüljön kiképzés közelbe.
/az más téma, hogy szerintem pont a felvételi jutalompont - a leghatékonyabb hívó szó - maradt ki a rendszerből./
Már többször leírtam, hogy szerintem a toborzási problémák talán fő okozója az, hogy eddig a civil világ nagyon nem került kapcsolatba a Honvédséggel.
Itt nem elsősorban a bemutatókra gondolok, hanem arra, hogy a honvédség a lakosság 80℅-ánál fel sem merül, mint munkáltató.
EZEN kell sürgősen változtatni.
A 6 hónap kiképzés - ha szánnak rá megfelelő mennyiségű pénzt, és a bent lévők is elfogadják ennek hasznosságát (tehát elhivatott kiképzők intézik) elegendő tud lenni egy lövész katona alapvető kiképzésére.
A kiképzés intenzitása, és felépítése döntő lehet.
Vegyük azt, hogyha bentlakással párosul a dolog, akkor majdnem dupla annyit jelent a 6 hónap, mintha minden este otthon csicsikál a honvéd.