Ellenpélda meg Szent Istán államalapitása,IV Béla államszervezeti reformja,Károly Róbert,Zsigmond király reformjai,az 1867es kiegyezés.Mind előre vitte az országot.
Meidzsi forradalom,1688as Dicsőséges forradalom,USA megalapitása meg külföldi példák.
Látom, megint Akadémia szintet ütött meg a haderőfejlesztés.
Szent Istvánnál arra érdemes gondolni, hogy ki volt az apja? Az egy faszság, hogy mindenki szét lett volna zavarva és új emberek megépítenek a nulláról egy új államot. A gyakorlatban a fejedelem fia lett először az új fejedelem, majd egy ponton túl a király. A nemesség az jórészt a korábbi törzsfőkből és nemzettségfőkből lépett elő. Nagyon kevés volt, aki nem a helyi viszonyokból emelkedett fel és előtte is már ne hallgattak volna a szavára.
IV. Bélát meg nem is értem, hogy mire gondolsz? Épp ő ajándékozta vissza a Tatár-járás előtt elvett földeket a régi embereknek várépítési követeléssel, mert rájött a háborúban, hogy egy király szava annyit ér, mint pusztába kiáltott szó, ha nem állnak mögötte a helyben erős és meghatározó emberek.
Az általad felsorolt példák nem a szélnek eresztek mindenkit és utána majd "teljesítmény alapú" rendszerben elkezdem előröl feltölteni egy új rendszer állományát. A régi gárda átképzése az, ami eredményre vezet.
Amiről beszélsz, az Afganisztán. Ott tényleg megpróbálták az amerikaiak, hogy milyen az, amikor az előző uralkodó réteget elzavarom, teljesen képzetlen fiatalokkal elkezdem építeni az egészet elölről,
"mert én vagyok az okos és úgy is tudom mi kell nektek", majd látjuk mennyire sikeres ez a recept.
Ha a jelenlegi rendszerre rá akarjuk húzni az államalapítónk receptjét, akkor azt javaslod, hogy Orbán maradjon, csak nevezze mostantól magát Elnöknek? És attól minden jobb lesz a számodra? (Mert a többi elem ugyan úgy megvan a Zrínyiben, az elavult technológia gyors leváltása a legkorszerűbbre, a külföldi jó példák oktatása az állományban ugyan úgy müxik. A közelmúlt sikeres taktikáinak átvétele... lesz majd, de egyelőre az UAV-ok területe várat még magára. De ott sem tétlenség van, hanem egy sikeres program előkészítése.)