És mégis mindig milyen jól sikerül neked!
A képek alapján ez nekem egyértelmű volt. A Leo2-esek haladnak keleti irányba, már a Bölényekből átállt a java. A cicák tornya hátra van fordítva, mert ami bölény elölről érkezik, az majd úgy is oldalt cserél. Figyelni csak hátra felé kell.
Ebből az egyik szervezeti probléma számomra. Az a légierő milyen elkötelezettségű lenne? NATO, nemzeti vagy a három ország Prime Lordja lenne a főnöke együtt?
Béke időben meg lehetne csinálni és nem lenne ilyenből gáz. Megegyeznének. És lehetne spórolni is valamennyit vele, ebben biztos vagyok. Ahogy már azzal is közvetlenül tudnának spórolni, ha pusztán nem mennének 2% fölé még néhány tizeddel sem.
A gond a spórolással háború idején lenne. Ha olasz, magyar, stb. légierő adja a védelmet, azt vissza lehet húzni egy nagyobb konfliktus esetén dinamikusan, mert Róma megengedné a Lengyelországba költözést pillanatok alatt, majd ha az is rosszul áll, akkor Németország vagy ahová kell. (Jó, hát a német határt max. 10 évvel ezelőtt érték volna el egy sprint esetén a ruszkik, ma azért nem jutnának át a lengyel légtéren meg szárazföldi erőkön!)
Remélem érhető, hogy mire akarok kilyukadni. Ha Litvánia állítja fel a saját századát, vagy akár csak a három védelmi miniszter együtt, akkor addig vitatkoznak egy LengyelHonba településről, amíg a peronon aknavetővel szétlövik a gépeket vagy elfoglalják a légibázissal együtt. És a magát megadó három balti kormánnyal együtt ezek is a Föderáció erejét erősítenék.
Nekem úgy tűnik, hogy tudatos a munkamegosztás. Logikus a felvetésed, de inkább tényleg csak a légvédelmi ütegek terén van értelme. Az ő szerepük inkább csak a feltartóztatás az első napokban. Ne Berlin és a ki nem mondott fontosabb NATO fővárosok legyenek a cél egy kiszélesedő konfliktusban. Mindenkinek vannak kétsége afelől, hogy tudnának-e legalább 1:1 arányban veszteséget okozni a támadó csapatoknak. (Szerintem nem. Egy hadsereg összeomlásához általában elég mondjuk egy 20%-os veszteség, a front összeomlásával már a bekerített 80%-os csapatrészek megadnák magukat. Pillanatok alatt szétesne az aránytalanul kisebb védekező fél szerkezete. Még a lövészek zöme meg sem halt volna, egy balti misszió nélkül simán csak lesöpörnék az egy század légierőt és légvédelmet és szét lennének bombázva a tüzérségi állások.)
Hosszúra nyúlt a reagom, de náluk alap gond, hogy az első 24 órában nem tudnád még GDP3%-ból sem megvédeni őket.