Szerintem ma tessék bekészíteni a vazelint! No, nem a magától értetődő felhasználási terület okán, hanem mert a csecse-becse ujjacskáknak szükségük lesz rá, úgy fog ma pörögni ez a topic.
Ma kihelyezett kormányülés. Miközben Szíjjártó és Palkovics valamit aláírt az AV gyárában, de állítólag Orbán is elment végül tegnap Babissal oda.
Meg lennék lepve, ha ennek ma nem lenne némi folyománya.
Nekünk nagyon az lenne az érdekünk, ha a csehekkel maradnánk közös platformon Gripen ügyben. Nem tudom, hogy Babis be meri-e vállalni a döntést még a választások előtt, mert - amit eddig láttam a cseh közéletből innen messziről - ezen el is bukhatja azt.
Nálunk nyilvánvalóan ebből nem csinál problémát Orbán. Korábban sem zavartatta magát, amikor váratlanul Gripent kellett rendelni.
De az AV gyár jövőjét kizárólag az jelentheti, ha mindkét ország beáll mögé megrendelésekkel, karbantartói szerződésekkel. És ez már - ahogy kinéz - a mi érdekünk is lesz.
Szóval érthető lehet az AV körüli huzavona. Bár nem szép, de valahol belekényszerítettük Babist ebbe a helyzetbe. Mostmár talán nagyobb kockázat lenne a választások előtt csődbe vinni az Aero-t, mint hogy megegyezzenek velünk a Gripenek kapcsán. Ráadásul a szűkös honvédelmi költségvetési mozgásterük is a korábbi vonal továbbvitelében érdekelt.