NFTC?Ez már filozófia. Van ahol a diplomás emberből 1 -2 év alatt hadnagy lesz, no de az nem is fog semmit tudni, csak amit egy hadnagynak kell. A mi rendszerünk az más, itt a négy év alatt kapsz diplomát és a tudásod is nagyobb lesz.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
NFTC?Ez már filozófia. Van ahol a diplomás emberből 1 -2 év alatt hadnagy lesz, no de az nem is fog semmit tudni, csak amit egy hadnagynak kell. A mi rendszerünk az más, itt a négy év alatt kapsz diplomát és a tudásod is nagyobb lesz.
És ott sincs létszámprobléma pont hasonló okokból..Valószínűleg még nem voltál ápoló, vagy gondozó, pedig ugyan ez a helyzet, mint amit leírtál. Nem vagy készenlétben, de, ha a kolléga akadályoztatva van, akkor bizony be kell sétálgatnod a munkahelyedre, pedig nem vagy katona, és ez nem is a Covidra vonatkozik.
Miért nem lépsz le és keresel jobban fizető melót?Jajj ezért a szar dumaért pofozkodni tudnék...
De amúgy ha a faszságokért nem érzi magát megbecsülve az állomány se anyagilag se máshogy akkor ne csodálkozzunk ha lelépnek..
Nem kötözködni akarok, mert tudom xar ha ide-oda küldözgetnek de nálunk simán elküldenek 10-15 hétre extra lóvé nélkül is külföldre. Meg van olyan is, hogy több évre mész jóval több oenzért. Szóval nemcsak az állami alkalmazottakat vezénylik ide-oda. Ez tud qrva kellemetlen lenni tény.Egy, példa: villanyszerelő ismerősömnek nem mondja azt a főnöke, hogy irány az x város x kórháza nyugdíjast terelgetni 3 hétre...
Olyan naiv ábrándjaim vannak, hogy majd ha nagy fiú leszek megpróbálom megváltani a rendszert.Miért nem lépsz le és keresel jobban fizető melót?
Ez teljesen komolytalan válasz volt. Nagyon nagy hiány van az ápolókból, mert, ha nem lenne, nem kellene a katonákat nyilvántartónak küldeni, vagy talán megint nincs igazam? Tudtál róla, hogy ők sem nyolc órában, hanem tizenkettőben dolgoznak? (nem a segélyhelyet említettem).És ott sincs létszámprobléma pont hasonló okokból..
Aztán ahhoz képest kutya nem jön ennyi pénzért..Nem kötözködni akarok, mert tudom xar ha ide-oda küldözgetnek de nálunk simán elküldenek 10-15 hétre extra lóvé nélkül is külföldre. Meg van olyan is, hogy több évre mész jóval több oenzért. Szóval nemcsak az állami alkalmazottakat vezénylik ide-oda. Ez tud qrva kellemetlen lenni tény.
Legutóbb egy rádióműsorban egy toborzózól hallottam, 200 nettóért gyerek nélkül felvesznek a sereghez 8 általánossal (vagy érettségi? ). Ez az alap kieg. Cafeteria stb nélkül. Majd 1 év (ha jól emlékszek) múlva irány Koszovó. 500 nettó a havi alja. 1 evet kell vállalni. Igazából kint semmire nem kell költened, csak amire te akarsz. Kaja, pia, szállás van. 1 év alatt 6 misi, de ha eléggé költesz, nem ismerve a koszovói árakat, de 4-5 misit félretehetsz. És ha jól emlekszek 8 általános. Ez azért nem olyan rossz perspektíva. Persze tudom nem mki tud kimenni, jut ki, de fuatal palyakezdőként bevállalható. Főleg jövőre 25 év alatt megszűnik az SZJA, több lesz a nettó.
Ez sem sereg specifikus. Nálunk idén autóipar, szerdán tudtad meg jövő héten hány napot 3-4-5-6?? dolgozol. Olyan káosz volt az alkattészhiány miatt. És jövőre folyt. Kövi. 7 nap szabival rendelkezel önállóan 1 évben, plusz a gyerek után járó. Persze ha a főnök normalis rugalmas. De idén és jövőre minimális a rugalmasság.A bátyám majd 13 év után sem érti, hogy milyen logika mentén megyek szabadságra. Számára az elképzelhetetlen, hogy ne tudja hónapokra előre, hogy mikor mit csinál, legalább olyan szinten, hogy ettől eddig szabi.
Tudtam róla, de pont a szar munkakörülményekhez társuló szar fizetés az alfája és omegája mindennek náluk is.Ez teljesen komolytalan válasz volt. Nagyon nagy hiány van az ápolókból, mert, ha nem lenne, nem kellene a katonákat nyilvántartónak küldeni, vagy talán megint nincs igazam? Tudtál róla, hogy ők sem nyolc órában, hanem tizenkettőben dolgoznak? (nem a segélyhelyet említettem).
Az csak egy nagyon kis szegmens. A tisztek 90 a Ludovikán végez.
De azt hiszitek, hogy csak katonának nem mennek az emberek.Aztán ahhoz képest kutya nem jön ennyi pénzért..
nanemár. Elvárhatja a cég, hogySenki nem ül fordítva a lovon. Az a cég, amely beiskoláz, fizeti a tanulmányi szabidat, költségeidet, jogosan várja el a lojalitást, mely jelen esetben a röghöz kötésben valósul meg.
nyolc általánossal már itt is havi 200 000-ért kiröhög a munkavállaló...Nem kötözködni akarok, mert tudom xar ha ide-oda küldözgetnek de nálunk simán elküldenek 10-15 hétre extra lóvé nélkül is külföldre. Meg van olyan is, hogy több évre mész jóval több oenzért. Szóval nemcsak az állami alkalmazottakat vezénylik ide-oda. Ez tud qrva kellemetlen lenni tény.
Legutóbb egy rádióműsorban egy toborzózól hallottam, 200 nettóért gyerek nélkül felvesznek a sereghez 8 általánossal (vagy érettségi? ). Ez az alap kieg. Cafeteria stb nélkül. Majd 1 év (ha jól emlékszek) múlva irány Koszovó. 500 nettó a havi alja. 1 evet kell vállalni. Igazából kint semmire nem kell költened, csak amire te akarsz. Kaja, pia, szállás van. 1 év alatt 6 misi, de ha eléggé költesz, nem ismerve a koszovói árakat, de 4-5 misit félretehetsz. És ha jól emlekszek 8 általános. Ez azért nem olyan rossz perspektíva. Persze tudom nem mki tud kimenni, jut ki, de fuatal palyakezdőként bevállalható. Főleg jövőre 25 év alatt megszűnik az SZJA, több lesz a nettó.
Csak kint vannak 550an. Azon meglepődtem, hogy a kinti összlétszám 1/7-e magyar.Aztán ahhoz képest kutya nem jön ennyi pénzért..
Jah ebből szerinted mennyi jelentkezett önként?Csak kint vannak 550an. Azon meglepődtem, hogy a kinti összlétszám 1/7-e magyar.
Igen, csak bizonyos területeken nem lehet vendégmunkásokkal pótolni. Montjuk pont nem a hadsereg az, valamikor már vázoltam olyan modellt, hogy a sereg létszámának tíz-tizenöt százaléka külföldi zsoldos adott esetben és ez lesz a jövő mindenképp, mert se hivatásos, se szerződéses nem lesz. A közeljövőben már az is mindegy lesz, hogy mennyit fizetne érte a sereg, nem nem lesz kinek. De a rendőrségnél is pótplható a hiány külföldi jelentkezőkkel adott esetben. Igaz, a külföldieket már mindenképp meg kell fizetni, mert különben minek jönne ide, úgyhogy valahogy így lesz a sorrend:De azt hiszitek, hogy csak katonának nem mennek az emberek.
MINDENHOL emberhiány van! Beütött a demográfia.
Inkább a másik oldalról közelítsük meg a kérdést... Ezt a munkát a Honvédség tűzszerészein küvül el tudja valaki végezni? Ez a Honvédségnek lesz bevétel?A kassza üres, fegyverünk alig, de a MotoGP az kurva fontos még mindig, meg a Liszt Ferenc megvásárlása választások után mert nem lehet 5 másik elhagyott repteret felújítani abból a pénzből.
Nem hisszük hogy csak ide nem jönnek, de ennyi pénzért ide biztos nem fognak.De azt hiszitek, hogy csak katonának nem mennek az emberek.
Vannak magán mentesítő cégek.Inkább a másik oldalról közelítsük meg a kérdést... Ezt a munkát a Honvédség tűzszerészein küvül el tudja valaki végezni? Ez a Honvédségnek lesz bevétel?
A struktúra van elb@szva nem a pénz. Nem jössz ki sokkal jobban sok gyári melóval sem, de akire szívesen bíznám a területvédelmet az a gyárban nyomja, akit meg nem tudnék másol elképzelni csak szalagon, az meg egyenruhás.Nem hisszük hogy csak ide nem jönnek, de ennyi pénzért ide biztos nem fognak.
Amit csak lehet automatizálni kell, ezért kell mindenből hi-tech.De azt hiszitek, hogy csak katonának nem mennek az emberek.